La începutul anului, Aurelian Temișan și-a propus să intre la dietă și a reușit să slăbească 17 kilograme în două luni. Cântărețul în vârstă de 52 de ani a explicat cum a reușit această performanță și cum a reacționat soția lui, Monica Davidescu, la această mare schimbare.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
Aurelian Temișan a intrat la dietă pe 17 februarie și este foarte încântat de noua lui siluetă. Mărturisește cum se simte acum, la minus 15 kilograme, în momentul de față.
Aurelian Temișan 17 kilograme în două luni
Aurelian Temișan mărturisește că a intenționat să slăbească mai puțin, în jur de 10-12 kilograme, dar în urma dietei a reușit să scape de 17 kilograme de grăsime. Cântărețul spune că nu a pierdut nici un gram de masă musculară.
„Eu mi-am propus să slăbesc 10-12 kilograme și am ajuns în momentul de față la minus 17 kilograme! Atenție! Numai grăsime! Niciun gram de masă musculară. Am slăbit numai grăsime. De ce s-a dus până la 17 kilograme? Cu siguranță, procedeul de cetoză a lucrat și a luat grăsimea de peste tot.
M-am oprit și acum sunt undeva la 15 kilograme date jos. Din 10-12 kilograme am ajuns acum la minus 15. Am plecat de la 105 kilograme și în momentul ăsta am 89 cu 4, dar cel mai jos am avut 86 cu 9, cel mai jos!', a spus Temișan pentru Click.
Aurelian Temișan a slăbit cu dieta ketogenică
Aurelian Temișan a ținut dieta ketogenică și a mâncat 5 mese pe zi, însă doar alimentele permise în acest regim alimentar.
Cetoza arde grăsimile și le transformă în energie, ai un boost de energie încontinuu și nu ai stare de foame. Ce e fascinant este că înainte să te apuci de acest protocol de slăbit trebuie să-ți faci înainte analizele de sânge ca să vadă domnul doctor din Spania unde sunt disfuncțiile și cum trebuie să ți se construiască protocolul.
Monica, la un moment dat a avut o exclamație senzațională. A spus așa, când mă vedea că mă trezesc singur dimineață să-mi fac omletă, salată – am mâncat atâta salată în perioada asta cât n-am mâncat toată viața la un loc, mi-a zis așa: Mi-e dor să îți fac o ciorbă!'.
Foarte frumos a spus! I-am spus că o să vină și momentul când o să-mi facă o ciorbă dar deocamdată mă simt foarte bine așa! Este o necesitate, nu este o ambiție, că nu e rețetă de slăbit! Este o necesitate! Corpul tău reînvață să mănânce sănătos și să trăiască sănătos, fără să mai combine! Ultimul care intră în pasul 5 la această metodă de slăbit este carbohidratul. Până atunci nu te atingi de orez, de paste, de pâine, de cartof!', a spus Aurelian Temișan.
Ce este cetoza /dieta ketogenică și care sunt beneficiile sale
Cetoza este un proces metabolic în care, în lipsa unei cantități suficiente de carbohidrați, organismul începe să descompună grăsimile depozitate, transformându-le în acizi grași și apoi în molecule numite „corpuri cetonice.'
Acestea devin sursa principală de energie, care alimentează creierul, mușchii și alte organe vitale. Cetoza poate fi indusă în mod natural în perioadele de post alimentar sau printr-o dietă bogată în grăsimi, moderată în proteine și foarte scăzută în carbohidrați, cunoscută drept dietă ketogenică.
Această stare metabolică este naturală și apare frecvent în timpul înfometării sau al postului prelungit. Dieta ketogenică își propune să prelungească această stare, fiind dovedită ca eficientă în unele cazuri pentru pierderea în greutate sau gestionarea anumitor boli.
Alimentele recomandate în dieta ketogenică sunt carnea, peștele, ouăle, brânzeturile, uleiurile, precum și legumele cu conținut scăzut de carbohidrați (ex. spanac, broccoli, varză kale).
Alimentele de evitat, evident cele cu carbohidrați: pâinea, pastele, fructele cu mult zahăr și cerealele.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/05/001-cover-1-151.jpg)
Beneficiile cetozei și ale dietei ketogenice:
- Pierderea rapidă în greutate:
- La început, pierderea de greutate este accelerată datorită reducerii glicogenului și a apei asociate din organism.
- Pe termen lung, cetoza promovează arderea grăsimilor.
- Controlul apetitului: Corpul cetonic are un efect natural de suprimare a foamei.
- Îmbunătățirea sănătății metabolice:
- Creșterea sensibilității la insulină și reducerea nivelului de zahăr din sânge.
- Claritate mentală și energie:
- Corpul cetonic oferă o sursă stabilă de energie, reducând fluctuațiile cauzate de carbohidrați.
- Beneficii neurologice:
- Posibile îmbunătățiri în tulburările neurodegenerative precum Alzheimer sau Parkinson.