Cum arată casa din Viscri a Prințului Charles. Succesorul la tronul Marii Britanii are mai multe proprietăți în România

Publicat pe

Cum arată casa din Viscri a Prințului Charles. Alteța Sa Regală vine azi în România, unde se va întâlni cu Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Consort, Radu Duda, dar și cu președintele Klaus Iohannis. Nu este pentru prima oară când Prințul de Wales vine în România, unde deține mai multe proprietăți. Dintre ele, cea de la Viscri este și cea mai cunoscută.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Nu puțini sunt cei care s-au întrebat cum arată casa din Viscri a Prințului Charles, cu atât mai mult cu cât, din 1998, viitorul monarh al Marii Britanii vizitează România aproape anual și este foarte pasionat de tradițiile și obiceiurile de pe la noi. Una dintre cel mai cunoscute este „Casa albastră', din Viscri, pe care Prințul de Wales a cumpărat-o în 2006, după ce a vizitat țara noastră și a fost fermecat de zonele rurale.

Cum arată casa din Viscri a Prințului Charles. Succesorul la tronul Marii Britanii are mai multe proprietăți în RomâniaCum arată casa din Viscri a Prințului Charles. Succesorul la tronul Marii Britanii are mai multe proprietăți în România

Cum arată casa din Viscri a Prințului Charles

Prinţul Charles are o lungă relaţie personală cu ţara noastră și cu Casa Regală a României, oferită atât de descendența comună – fostul Suveran al României şi Regina Elisabeta a II-a o au ca stră-străbunică pe Regina Victoria a Marii Britanii -, cât și de proprietățile sale din Transilvania. Din 1998, Prințul de Wales a făcut mai multe vizite în România, cu caracter privat, mai ales în Transilvania, unde deține mai multe proprietăți.

Citește și: Prințul Charles vine în România. Cu cine se va întâlni moștenitorul coroanei britanice

Citește și: Ce schimbări vrea să facă Prințul Charles la Palatul Buckingham după ce va deveni rege. Elisabeta a II-a e nemulțumită

Citește și: Prințul Harry îl critică pe Prințul Charles pentru felul în care l-a crescut: „Tata m-a tratat…’

Citește și: Ce avere colosală a moștenit Prințul Harry de la Prințesa Diana. Și Meghan e milionară!

Fiul suveranei Marii Britanii deţine nu mai puțin de 10 proprietăţi în România, achiziţionate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust', pe care o patronează. Între acestea se numără Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o locuinţă în Viscri, judeţul Braşov, patru în Valea Zălanului, judeţul Covasna, şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş. Cea mai faimoasă proprietate este casa din Viscri, Prinţul Charles fiind extrem de implicat și în ajutorarea comunității locale pe care a sprijinit-o în special pentru dezvoltarea agroturismului.

Prințul Charles a cumpărat casa din Viscri, un mic sat din Transilvania, în 2006. Imobilul este cunoscut sub numele de „Casa albastră', datorită culorii pereților săi exteriori. Deși aparent modestă, casa are spații mari, care au fost refăcute conform cerințelor Prințului de Wales.

„Casa albastră' este dotată cu șapte camere duble cu baie, o sufragerie, un living și o bucătărie. Decorul este absolut impresionant, fiecare încăpere fiind mobilată cu mobilier autentic din Transilvania.

Turiștii se pot caza în casa Prințului Charles din Viscri

Cum arată casa din Viscri a Prințului Charles. În 2016, după doi ani de renovări, Casa Prințului Charles din Viscri a fost deschisă pentru turiști, iar prețurile se ridică, acum, între 90 și 140 de euro. Toate veniturile obținute merg spre Fundația Prințul de Wales.

„ASR Prinţul de Wales are o afecţiune aparte pentru România, o ţară pe care o vizitează de aproape douăzeci de ani. În 1998, a cumparat o casa în satul Viscri jud Braşov în efortul de a ajuta la păstrarea arhitecturii tradiţionale şi de a susţine dezvoltarea rurală. Casa, parţial construită în 1700, a fost recent renovată şi oferită Fundatiei Prinţul de Wales în România.

Avem cinci dormitoare cu băi proprii, o sala de curs şi o cafenea. În acest an oferim gratuit cursuri de restuarare, ţesături tradiţionale, un program de antreprenoriat la ţară şi un program de agricultură. Cand nu avem cursuri casa poate fi inchiriată de turişti în regim de pensiune de trei margarete. Profitul este donat în întregime Fundaţiei Prinţul de Wales, se arăta într-un comunicat postat de pe pagina de Facebook a fundaţiei, la inaugurarea proprietății.

Foto: Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter