Cum arată casa natală a lui Petrică Mîțu Stoian: "Iubea locul acesta, de aceea a și investit aici"

Publicat pe

Casa natală a lui Petrică Mîțu Stoian, situată în Isverna, într-un loc idilic, dar uitat de lume, spune o poveste la fel de frumoasă ca sufletul marelui artist, care a încetat din viață la doar 61 de ani, lăsând în urma sa o moștenire artistică impresionantă. Iată unde a locuit carismaticul artist și cât de mult era legat de plaiurile mehedințene!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cum arată casa natală a lui Petrică Mîțu Stoian. Vestea că Petrică Mîțu Stoian a încetat din viață a luat prin surprindere o țară întreagă… La 61 de ani, artistul, aflat încă în plină activitate, era la fel de energic ca în tinerețe, iar zâmbetul său larg și buna dispoziție, care nu îl părăseau niciodată, deveniseră semnătura proprie, care-l făcea inconfundabil și inimitabil. Din nefericire însă, viața sa a fost curmată înainte de vreme, iar cei care l-au iubit îi vor purta mereu în suflet atât chipul bonom, cât și muzica pe care a iubit-o atât de mult. Artistul s-a născut în Isverna, iar locurile natale au fost mereu sursă de inspirație.

Cum arată casa natală a lui Petrică Mîțu Stoian: "Iubea locul acesta, de aceea a și investit aici"Cum arată casa natală a lui Petrică Mîțu Stoian: "Iubea locul acesta, de aceea a și investit aici"

Cum arată casa natală a lui Petrică Mîțu Stoian. Artistul se ocupa de ea

Venit pe lume pe 18 septembrie 1960, în Isverna, Plaiul Cloşanilor, judeţul Mehedinţi, Petrică Mîțu Stoian a crescut într-o familie modestă, alături de trei frați, și, chiar dacă a făcut studii în alt domeniu, în cele din urmă visul de a urma o carieră artistică a devenit realitate. Chiar dacă activitatea artistică îl împiedica să meargă acasă pe cât de des și-ar fi dorit, artistul nu a uitat de unde a plecat și vizita de câte ori avea ocazia plaiurile natale, unde se afla casa modestă, dar cochetă și îngrijită.

'Petrică a fost, ultima oară, de Paște. A stat câteva zile pe aici. A făcut parastasul părinților, a împărțit de aici și, apoi, a plecat la Oțelu Roșu, la un alt parastas, al nepotului lui dinspre soră. Era bine pe atunci', a povestit vecina artistului pentru FANATIK.

Citește și: Ce a spus Petrică Mîțu Stoian cu două săptămâni înainte de deces: „Dacă mor…'

Citește și: Niculina Stoican, mesaj despre Petrică Mîțu Stoian de ziua ei de naștere:„Îmi va lipsi toată viața’

Citește și: Cum l-a cunoscut Alin, fiul de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian, pe artist și cât de mult l-a ajutat: „Era un om care nu prea te menaja”

Citește și: Imagini uitate cu Petrică Mîțu Stoian și Bianca Drăgușanu. Motivul pentru care au luat masa împreună

Aceasta a mai mărturisit că acesta iubea locul unde s-a născut și a avut grijă să nu ajungă în paragină.

'A pus copaci, a pus căpșuni. E adevărat, nu era el cel care se ocupa de ele, dar a avut grijă de loc, Petrică iubea locul acesta, de aceea a și investit aici. Când voia să se relaxeze, dădea o fugă pe aici. I-a adus și pe prietenii lui pe aici, se distrau, se relaxau'.

„Avea o voce deosebită, îl cunoșteai dintr-o mie”

Cei care au avut ocazia de a participa la un concert de-al lui Petrică Mîțu Stoian au trăit momente memorabile alături de reputatul artist. Atât pasiunea cu care aducea în scenă cântecele de pe plaiuri mehedințene, ci și carisma sa deosebită făceau diferența. Și nu doar cântecele, ci și poveștile sale erau despre plaiurile mehedințene. Acum, din păcate, acestea vor deveni amintire… O amintire despre o copilărie frumoasă.

Lia, vecina artistului, a rememorat pentru Fanatik și perioadele cel mai frumoase din viața lor petrecută în Isverna.

'Mergeam, mai ales în vremea asta, la colindat. Da, ne lua și pe noi, chiar dacă eram mai mici decât el. Era un om tare bun, nu l-am văzut să facă vreodată vreo răutate, vreo năzdrăvănie, așa cum făceau toți copiii', a spus ea.

Aceasta recunoaște că, la vremea respectivă, nu i-a sesizat talentul prietennului său de joacă….

'Cânta pe atunci, ca noi toți, când mergea cu oile la păscut. Dar nu mi se părea, pe atunci, că era așa mare cântăreț. El a început să cânte târziu, după ce a plecat să lucreze în mină. Normal, când am auzit cum cântă, când s-a făcut mare, îl ascultam cu drag, avea o voce deosebită, îl recunoșteai dintr-o mie', mai spune femeia pentru sursa citată.

Foto: Facebook, FANATIK

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter