Dan Cruceru a fost infectat cu COVID-19: ”Am avut virusul, cu simptome ca la carte. Și aproape toată familia mea”

Publicat pe

Dan Cruceru a fost infectat cu noul coronavirus, însă acum se simte bine. Vedeta Kanal D nu a vorbit până în prezent de această experiență, dar acum a ales să povestească prin ce a trecut, mai ales în contextul în care a fost rugat să doneze plasmă, lucru pe care l-a și făcut.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Vedeta Kanal D a luat și virusul Dengue, atunci când a fost în Republica Dominicană.

Pe atunci, el spunea pentru revista Viva!:

„COVID-ul e un virus nou, despre care se știu puține lucruri încă. Dengue este un virus cunoscut, care afectează populația doar în anumite zone ale globului și nu se transmite de la om la om. Doar că eu am avut „norocul’ să îl iau. Mi-a fost destul de rău în perioada de convalescență, dar i-am făcut față. Cred că nu e de joacă, însă, cu COVID-19', a spus Dan Cruceru.

Acum, el a ales să vorbească despre această experiență:

'Da, am avut Covid. Iar acum simt că pot să vorbesc despre asta pentru că are legătură cu ceva mai mult decât o experiență strict personală. Are legătură cu salvarea altor vieți.

Dan Cruceru a fost infectat cu COVID-19: 'Am avut virusul, cu simptome ca la carte. Și aproape toată familia mea'Dan Cruceru a fost infectat cu COVID-19: 'Am avut virusul, cu simptome ca la carte. Și aproape toată familia mea'

Dan Cruceru, revoltat pe oamenii care nu respectă măsurile de protecție anti-COVID: „Nu merită să trăiască în democrație!' / INTERVIU

Am avut virusul, cu simptome ca la carte. Și aproape toată familia mea a trecut prin această boală. Am fost internați timp de zece zile în spital. Totul în urmă cu mai bine de o lună. Ne-a fost rău, dar acum suntem cu toții foarte bine. În acea perioadă, nu eram implicat în vreun proiect de televiziune, iar interacțiunile mele, înainte de aflarea diagnosticului, fuseseră doar cu persoane foarte apropiate. Din fericire, nimeni altcineva nu a fost infectat de către noi. Relatarea mea despre experiența bolii mi-aș dori să o limitez la cele deja afirmate.  Articolul de astăzi este despre altceva: despre ce putem face noi, cei care depășim îmbolnăvirea pentru cei din jurul nostru'.

Am pierdut două ore, dar am salvat o viață

Am fost contactat în repetate rânduri, după externare, de cei de la Centrul de Transfuzie Sanguină București. 

Haideți să donați plasmă! E mare nevoie de asta și ar fi păcat să nu o faceți! Din toată familia, am fost singurul eligibil pentru donare. Cei care pot dona plasmă după Covid sunt foarte puțini. Trebuie să fie sănătoși, să nu se afle sub un tratament, să nu fi suferit operații în ultima vreme, sunt multe condiții care trebuie îndeplinite ca o persoană să fie declarată eligibilă. Și, la final, rămân foarte puțini. Iar tratamentul cu plasmă este cel mai bun împotriva acestei boli. Plasma de la un pacient vindecat de Covid conține anticorpi specifici și, mai ales pentru cazurile grave, e un fel de elixir' pentru vindecare.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter