Dan Negru, detalii în premieră despre emisiunea de la Kanal D: „Am toate emoțiile posibile, nu reușesc să dorm mai mult de 3 ore pe noapte”/ EXCLUSIV

Publicat pe

Viața începe acolo unde se termină zona de confort – spune un citat motivațional celebru, iar transferul lui Dan Negru, la Kanal D, este exemplul clar al curajului care ne-ar putea impulsiona pe toți. Pentru că viața unui prezentator TV înseamnă mereu provocare, maturizare, dorința de a experimenta și, mai presus de toate, asumare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Bună, Dan! Au trecut doar câteva luni de când ne-am auzit ultima oară, dar iată că n-a adus anul ce-a adus ceasul, pentru tine! Ce faci, cum ești? Te-ai linștit? Că, timp de o lună, s-a vorbit și s-a scris despre tine zilnic…

S-a vorbit mult despre breasla mea, despre televiziune. Mă bucură că un transfer al unuia ca mine a stârnit atât interes, pentru că asta arată că breasla mea, televiziunea, încă are energie, încă stârnește pasiuni. Nu am ținut paginile ziarelor cu un subiect monden, soția mea e aceeași, ha, ha, și asta îmi dă curaj să cred că, dacă un transfer media a fost atât de mediatizat, înseamnă că jobul meu nu e pe ducă, așa cum cred susținătorii online-ului. În bătălia online vs. TV, un transfer al unui om de televiziune a stârnit mai mult interes decât orice schimbare în lumea online. Deci e 1-0 pentru noi, dinozaurii din televizoare.

Dan Negru, detalii în premieră despre emisiunea de la Kanal D: „Am toate emoțiile posibile, nu reușesc să dorm mai mult de 3 ore pe noapte'/ EXCLUSIVDan Negru, detalii în premieră despre emisiunea de la Kanal D: „Am toate emoțiile posibile, nu reușesc să dorm mai mult de 3 ore pe noapte'/ EXCLUSIV

Dan Negru: „Kanal D mi-a propus originalitatea unui show unic în piață'

Așadar, am așteptat să apară primele informații despre emisiunea ta de la Kanal D, până să facem acest interviu. Cel mai tare quiz show din istoria televiziunii, spuneai tu. Mai dă-ne câteva detalii, atât cât ne poți dezvălui! Cum va fi formatul, la ce ar trebui să ne așteptăm?

La un proiect altfel decât cele care există pe piața TV. Mi-a plăcut mereu originalitatea, Blaga avea dreptate când spunea că te poți împodobi cu penele altuia, dar nu poți zbura cu ele. Piața de televiziune de la noi e una a copy-paste, se face mult playback și m-a bucurat când Kanal D mi-a propus originalitatea unui show unic în piață. Și nu doar a unui show, cât a unui trend TV pe care-l găsești oriunde în lume, mai puțin la noi. E un curaj cel de a inova, de a descoperi trenduri.

Citește și: Ce cadou a primit Dan Negru de la soția lui, de ziua de naștere:„Abia așteaptă să…'

Citește și: Ce cadou a primit Dan Negru de la Antena 1, de ziua lui.Și-a dat demisia, dar nu a fost uitat

Citește și: Iulia Albu și Mikaela, primul pictorial mamă-fiică:„Sunt fermă când e cazul, dar mereu acolo, pentru ea'/ EXCLUSIV

Citește și: Andreea Antonescu, primele declarații despre noul iubit:„E jurnalist. Consider că e…'

Am putea spune că ne pregătești o emisiune de infotainment, în adevăratul sens al cuvântului? Adică informații plus divertisment?

Nu m-am gândit la descrierea asta, dar în mare putem să spunem și asta. Va fi un quiz, un show pentru toată lumea, asta e cel mai important, ca oricine să poată să rămână cu ceva după ce-l vede la televizor. Cred că e important și asta pentru noi, cei care facem televiziune: să lăsăm ceva în urmă chiar dacă suntem doar o mașină de împachetat fum.

Dan Negru, după ce s-a transferat la Kanal D: „Le-am făcut pe toate în televiziune'

Ai lucrat cu vedete din absolut toate categoriile și domeniile, de toate vârstele, cu blonde, cu mulți copii talentați,
cu monștri sacri ai actoriei… Acum, vei lucra cu o altă categorie de oameni. Oameni momentan necunoscuți, dar
care vor deveni cunoscuți grație culturii, intelectului lor! Fără să spun vorbe mari, pot îndrăzni să afirm că acest proiect marchează și o maturizare profesională, pentru tine?

Mă bucură să-mi spui asta. Și, DA! Am prins în anii ăștia toate etapele showbizului românesc în vârful audiențelor fiind. Am prezentat debutul lui Marcel Pavel la Mamaia, l-am prins pe Smiley la debut, în trupa Simplu, sau am făcut emisiuni cu Gică Petrescu și Dan Spătaru. Le-am făcut pe toate în televiziune. Sper că am ajuns la maturitatea despre care vorbești. Cu vreo 20 de ani în urmă, am adus prin show-urile mele trendul asistentelor TV, apoi a fost trendul farselor sau al kids show-urilor. Mă bucur că acum putem să aducem trendul quiz-urilor, care există de ani de zile în lumea civilizată a televiziunii, mai puțin la noi. Cred că ne maturizăm. Îți spun un secret: noi, cei din golden age-ul televziunii, am fost aleși în anii 90 să facem TV datorită vârstei. Eram tineri și nu eram compromiși politic, nu eram turnători, securiști, comuniști, așa cum erau considerați prezentatorii de până atunci. Vârsta ne-a ales.

Dan Negru: „Nu mi-am făcut scenarii, pentru că în meseria asta ieși în fața poporului'

Ca să fac și o glumă… de data asta vor vorbi mai mult invitații și mai puțin tu?

Ha, ha! În game quiz, un prezentator, atunci când vorbește, nu face altceva decât să ajute concurentul, așa că o să încerc să tac cât mai mult. Dar legenda asta cu Negru vorbește mult mi se trage din show-urile cu copii, unde mulți erau emotivi, talentați, dar emotionați, și eu trebuia să suplinesc tăcerea lor.

Ai emoții înaintea debutului acestui proiect? Ți-ai făcut scenarii, ai anumite așteptări, legate de audiență?

Am toate emoțiile posibile, cu câteva zile înaintea unui nou proiect nu reușesc să dorm mai mult de două, trei ore pe
noapte și, de cele mai multe ori, mă duc la premieră cu cearcăne. Nu mi-am făcut scenarii, pentru că în meseria asta ieși în fața poporului. Asta e tot. Cât despre audiențe, porecla mea cu „Regele audiențelor sper să atragă publicul spre quiz și mai sper ca gustul pentru astfel de proiecte să se dezvolte, dar știm că el nu va exploda de la început. Toate trendurile au avut nevoie de acomodare.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE MARTIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA TOATE PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter