Dani Mocanu, reţinut pentru 24 de ore şi acuzat de tentativă de omor. Ce pedeapsă riscă manelistul, după bătaia din benzinărie

Publicat pe

Dani Mocanu a fost reţinut pentru 24 de ore şi acuzat de tentativă de omor, după bătaia din benzinărie în care, împreună cu mai mulţi indivizi, au lovit cu sălbăticie un alt bărbat. Ce pedeapsă riscă manelistul pentru bătaia din benzinărie, care i-a pus viața în pericol victimei.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI

În noaptea de 18 spre 19 august 2022, într-o benzinărie din Piteşti, acolo unde, Dani Mocanu, împreună cu fratele său, Nando Mocanu, dar şi alţi indivizi, au început să lovească un bărbat cu pumnii, picioarele şi chiar bucăţi de scândură.

Martorii au sunat la numărul unic de urgenţă 112, însă poliţiştii care au ajuns la faţa locului nu i-au găsit nici pe agresori, nici pe victimă. Ulterior, bărbatul lovit a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Dani Mocanu, reţinut pentru 24 de ore şi acuzat de tentativă de omor. Ce pedeapsă riscă manelistul, după bătaia din benzinărieDani Mocanu, reţinut pentru 24 de ore şi acuzat de tentativă de omor. Ce pedeapsă riscă manelistul, după bătaia din benzinărie

Dani Mocanu este reținut pentru 24 de ore, după bătaia din benzinărie

Dani Mocanu, manelistul cu milioane de fani pe YouTube şi sute de milioane de vizualizări la clipurile video, a fost reţinut împreună cu fratele său, Nando, imediat după ce s-au întors în ţară.

Ei au părăsit România la scurt timp după bătaia din benzinărie, iar când s-au întors, au fost luaţi direct de pe Aeroportul Otopeni, duşi la audieri şi apoi reţinuţi sub acuzaţia de tentativă de omor, potrivit Antena 3.

Bătaia a fost filmată de camerele de supraveghere ale benzinăriei, astfel că procurorii au deschis un dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe, iar ulterior au schimbat încadrarea juridică în tentativă de omor, având în vedere rănile suferite de bărbatul care a fost atacat de Dani Mocanu şi prietenii săi.

Tentativa de omor este definită în Codul Penal ca „punerea în executare a intenției de a săvârși infracțiunea, executare care a fost însă întreruptă sau nu și-a produs efectul'.

În Codul Penal din România, tentativa de omor se sancționează cu jumătate din pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea consumată (omorul).

Când pentru infracţiunea consumată legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă, iar instanţa s-ar orienta spre aceasta, tentativa se sancţionează cu pedeapsa închisorii de la 10 la 20 de ani.

Rămâne de văzut ce decide Instanța.

Citește și: Ce spune Monica Bârlădeanu despre căsătorie, la 42 de ani:'Un partener trebuie…'/ EXCLUSIV

Citește și: Anda Adam face acuzații grave în scandalul evacuării din vila închiriată:'A spart ușa'

Citește și: Teo, totul despre noua ei emisiune, de la Kanal D:„Au fost niște schimbări. Nu va mai fi…’

Dani Mocanu implicat într-un alt scandal luna trecută

Cântărețul a mai fost reținut în trecut și pentru proxenetism, spălare de bani, incitare la violență și altele.

La sfârşitul lunii iulie, Dani Mocanu a fost ţinta unor percheziţii ale Poliţiei într-un dosar de ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce manelistul ar fi ameninţat un bărbat cu un cuţit, într-un club.

Dani Mocanu amenința cu cuțitul un tânăr, într-un club din Târgul Mureș. În decursul zilei de joi, 28 iulie 2022, mascații au dat buzna peste el în casă și l-au reținut preventiv pentru 24 de ore.

El a fost atunci audiat şi lăsat în liberate.

Anul trecut, manelistul a fost condamnat la şase luni de închisoare cu executare, acuzat fiind că, într-un videoclip, a incitat la ură împotriva femeilor.

Din cauza faptei lui, Dani Mocanu riscă închisoare de la 1 la 3 ani. Codul penal specifică foarte clar acest aspect, însă rămâne de văzut care este decizia finală a autorităților.

‘(1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări culturalsportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun: (3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă, se arată în Codul Penal.

În 2017, manelistul a fost acuzat de conducerea unui grup infracțional organizat, specializat în proxenetism, spălare de bani și trafic de persoane. Acesta și alți bărbați ar fi trimis mai multe tinere să practice prostituția, în diferite țări din Europa. 

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă