David Popovici a devenit primul campion mondial la natație din istoria României. Tânărul de 17 ani a avut o prestație remarcabilă la Budapesta

Publicat pe

David Popovici a devenit primul campion mondial la natație din istoria României. Tânărul de 17 ani a participat la campionatul mondial de seniori din postura de junior. Popovici a stabilit un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale. Tânărul sportiv a reușit cel mai bun timp, 1 min 45 sec 18/100.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

David Popovici, legitimat la CS Dinamo a fost al doilea la jumătatea cursei, dar situația a fost sub control. Tânărul sportiv a mărit ritmul într-un mod senzațional și a câștigat cu o distanță mare în fața lui Sunwoo Hwang și Tom Dean. Timpul reușit de David Popovici la Budapesta este al 4-lea din istoria probei de 200 de metri liber.

David Popovici a devenit primul campion mondial la natație din istoria României. Tânărul de 17 ani a avut o prestație remarcabilă la BudapestaDavid Popovici a devenit primul campion mondial la natație din istoria României. Tânărul de 17 ani a avut o prestație remarcabilă la Budapesta

Sportivul a devenit primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție. Doar Paul Bierdermann, deținătorul recordului mondial și Michael Phelp și Yannick Agnel sunt în fața lui. Performanța lui David Popovici este cea mai bună din ultimul deceniu.

Citește și: Alexandru Nedelcu, dezamăgit că a părăsit Survivor România înainte de finală:”Am fost în depresie”

Citește și: Alina Sorescu a câștigat iar custodia celor două fetițe pe care le are cu Alexandru Ciucu:”Cea mai sensibilă perioadă din viața mea”

Citește și: Andreea Marin, Bianca Drăgușanu și Dana Săvuică au credite la bănci:”Mi-am blestemat zilele din momentul acela”

Citește și: Cucu de la Noaptea Târziu a vrut să se sinucidă:'Eram cu ceva în mână și voiam să zic gata'

David Popovici a devenit primul campion mondial la natație din istoria României

David Popovici, la doar 17 ani, a devenit primul campion mondial la natație în bazin mare din istoria României. Tânărul sportiv legitimat la clubul Dinamo a câștigat medalia de aur în proba de 200 de metri liber din cadrul Campionatelor Mondiale de senori de la Budapesta. Popovici a stabilit un nou record mondial de juniori, reușind cel mai bun timp al serii, 1 min 45 sec 18/100.

David a fost extrem de emoționat în momentul intonării imnului României. Noul campion mondial la 200 metri liber a primit medalia de la legendarul înotător austalian, Ian Thorpe. Popovici a primit buchetul de flori de la Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație.

David Popovici: Sunt foarte obosit'

David Popovici a încheiat cu un avand de o secundă și două zecimi față de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, cotat cu primă șansă. După finală, Popovici a declarat că este foarte obosit, dar fericit în același timp. Sunt foarte obosit. Mă bucur foarte mult. Apa este foarte rapidă. Ceea ce m-a împins de la spate sunt oamenii care mă susţin şi cei de acasă, care mă urmăresc. Mai am curse, o să merg la recuperare şi revin în bazin'.

Presa internațională, la picioarelui lui David Popovici

Performanța istorică a lui David Popovici a stârnit un val de reacții în presa internațională. Publicația americană Swimming World Magazine este de părere că David Popovici este la fel de talentat precum Michael Phelps și Ian Thorpe.

La 17 ani l-a întrecut pe Tom Dean în penultimul sfert, iar apoi a obținut victoria și a devenit primul român care se clasează în vârful podiumului.

Este un talent rar. Gândiți-vă la nume precum Michael Phelps sau Ian Thorpe. Dintr-un talent interesant, Popovici s-a transformat într-un adevărat concurent la medalii pe cea mai mare scenă a acestui sport”, au scris cei de la Swimming World Magazine.

Sursa foto: Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter