De ce boală suferă Damian Drăghici. „Nu e evident?”

Publicat pe

Damian Drăghici a încercat de-a lungul timpului să se ajute de boala de care suferă pentru a se dezvolta din punct de vedere profesional. Astfel, acesta a învățat să cânte la mai multe instrumente și a devenit unul dintre cei mai iubiți artiști din România.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

În urmă cu mai mulți ani, Damian Drăghici a fost diagnosticat cu ADHD. Artistul nu și-a dorit să se considere un om bolnav, ci a vrut să trăiască o viață normală, ba chiar să vadă beneficiile acestui diagnostic.

De ce boală suferă Damian Drăghici. „Nu e evident?'De ce boală suferă Damian Drăghici. „Nu e evident?'

Astfel, Damian Drăghici a învățat să cânte la țambal, la pian, la tobe și la nai, devenind cunoscut atât în România, cât și internațional.

Damian Drăghici, diagnosticat cu ADHD

Damian Drăghici a explicat cum este să fii diagnosticat cu ADHD și a mărturisit că această afecțiune l-a ajutat să ajungă cine este astăzi.

Într-un interviu mai vechi, artistul a povestit cum a arătat viața lui, ca persoană diagnosticată cu ADHD.

Citește și: Cine este Nikolina, fiica secretă a lui Damian Drăghici.

Citește și: Drama lui Damian Drăghici. Și-a cunoscut mama abia acum un an și susține că nimeni din familie nu este mândru de el:

Citește și: Benone Sinulescu și-a făcut deja testamentul. Cine va moșteni toată averea:

Citește și: Concurenții de la Survivor s-au întors în România.

Nu este evident că am ADHD? Îmi zboară mintea în continuu. Am început să cânt la țambal la 3 ani și „datorită' ADHD –ului m-am lăsat după vreo șase luni de zile, m-am apucat de pian, iarăși m-am lăsat, m-am apucat de bass, iarăși m-am lăsat, de tobe, iarăși m-am lăsat. Cred că și de nai m-aș fi lăsat dacă nu s-ar fi întâmplat un mic incident la ansamblul UTC –ului: am cântat greșit și m-au făcut băieții să mă simt prost, iar asta m-a motivat să studiez. Dar nu a fost motivația potrivită, nu a fost din dragoste, ci a fost doar ambiție', a dezvăluit Damian Drăghici.

Cum se manifestă ADHD-ul

Damian Drăghici a explicat și ce este, de fapt, ADHD-ul. După cum spune artistului, nu ar fi o boală, ci o tulburare de personalitate care și-ar avea rădăcinile într-o traumă suferită în copilărie.

Tot ce am făcut în viața mea am făcut datorită ADHD-ului, nu este de fapt o boală, o tulburare de personalitate, ci înseamnă că în momentul acela nu ești acolo, nu ești prezent, ți-ai dori să fii în altă parte, pentru că ți-ai făcut alte filme. S-a întâmplat ceva în copilărie, o traumă… asta e explicația științifică, cu toate că nu sunt terapeut, deși mi-ar fi plăcut sau mă bate gândul'.

De ce poartă Damian Drăghici aceleași haine

Damian Drăghici s-a făcut remarcat atât în România, cât și pe plan internațional. Artistul a reușit să câștige un premiu Grammy, după ce a fost invitat pe albumul „Silver Solstic' al formației Paul Winter Consort.

Damian Drăghici nu are pretenții de vedetă și se consideră un om simplu. Artistul nu pune preț pe lucrurile superficiale, ci pe ce este de fapt cel mai important în viață. Acesta este și motivul pentru care poartă mereu aceleași haine.

„Port aceleași haine de doi ani de zile, am doar 5 tricouri și 2-3 pantaloni, aceeași culoare: negru. E mai ușor să iei decizii, nu îți mai bați capul cu ce să te îmbraci, nu îți mai încarci mintea cu alte lucruri', a spus Damian Drăghici.

Și când vine vorba despre vestimentație și stil de viață, Damian Drăghici a mărturisit pe cine și-a luat ca model în viață: „Am văzut asta la Mark Zuckerberg, Barack Obama, Elon Musk și la Steve Jobs. S-a făcut un studiu și s-a constat că este bine să nu îți mai încarci mintea cu te îmbraci și cu ce mănânci, pentru că ai de luat alte decizii și atunci ai mintea mult mai liberă. Este un lucru foarte fain, dimineață am făcut un duș și m-am îmbrăcat repede, nu ai altă alegere decât astea două'.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter