Detalii cutremurătoare despre starea de sănătate a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, după ce a ieșit din comă. Un medic rupe tăcerea: va rămâne cu sechele pe viață!

Publicat pe

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a ieșit din comă și se află, acum, în stare de semi-inconștiență. Medicii de la Sptalul de Neurochirurgie Iași spun că starea sa de sănătate se îmbunătățește. Artista a reușit să se ridice la marginea patului și să stea în pozitia șezut, însă viața ei este în continuare în pericol.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Maria Macsim Nicoară nu poate vorbi, nu urmărește cu privirea și are un deficit motor, scrie ziaruldeiasi.ro. Ea se află internată tot la Anestezie şi Terapie Intensivă şi va mai rămâne spitalizată până când starea se va ameliora şi nu vor mai exista riscuri vitale. Atunci când va fi transferată la un centru de recuperare.

„Acum este greu să spunem care ar fi şansele de recuperare, în general asta se poate evalua după un an de zile de tratament şi recuperare, iar aici nu vorbim doar de recuperare neuro-motorie, ci inclusiv de recuperarea vorbirii. Având în vedere traumatismul suferit, probabil va recupera parţial din funcţiile motorii, nu ştim însă dacă şi cele cognitive. Există în permanenţă şansa să facă o complicaţie din cauza statului prelungit la pat, să facă infecţii, escare, a precizat un medic din cadrul Spitalului de Neurochirurgie.

Astăzi, medicii care se ocupă de mezzosoprana Maria Macsim Nicoară transmit vești îmbucurătoare despre starea de sănătate a artistei. Se pare că ea răspunde la stimuli, a deschis ochii și respiră singură.

Detalii cutremurătoare despre starea de sănătate a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, după ce a ieșit din comă. Un medic rupe tăcerea: va rămâne cu sechele pe viață!Detalii cutremurătoare despre starea de sănătate a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, după ce a ieșit din comă. Un medic rupe tăcerea: va rămâne cu sechele pe viață!

O parte dintre pacienții aflați în această stare reușește să o depășească după aproximativ un an de recuperare, o parte însă nu reușește.

Suntem rezervați, iar la acest moment comunicarea cu ea nu este posibilă. Personalul medical o ajută să se ridice și raspunde la nevoile ei, dar este greu de spus cum va evolua', a explicat un medic familiar cu cazul sopranei, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Citește și:

Noi detalii despre cazul mezzosopranei. Maria Macsim Nicoară venea cu vânătăi pe corp la spectacole: „Mi-a spus că soțul ei este foarte violent”. Mezzosoprana a ieșit din comă!

Soacra a sunat la 112

De aproximativ o lună, Maria Macsim Nicoară se află înternată la Neurochirurgie, atunci când a fost preluată chiar de la ea de acasă de un echipaj SMURD, ajuns acolo în urma unui apel la 112.

Mezzosoprana a fost intubată și transportată la spital. Suferise un traumatism cranio-cerebral, după ce a căzut pe scări și s-a lovit la cap de perete. La acea oră, mediciii au fost rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

Poliția a început o anchetă, iar soțul ei, Codrin Nicoară, este momentan martor în dosarul penal deschis în REM pentru tentativă de omor, potrivit cancan.ro. Situația bărbatului se poate schimba însă în orice moment, totul depinde de dovezile pe care ar urma să le descopere anchetatorii.

Domnul Nicoară este extrem de afectat de cele întâmplate. În acest moment el a dat declarații în calitate de martor, nimic altceva', a precizat Andrei Hoga, avocatul lui Codrin Nicoară.

Potrivit bzi.ro, Maria Macsim Nicoară s-ar fi întors acasă pe 9 mai, iar seara ar fi avut o discuție cu soțul ei. Ulterior, bărbatul s-ar fi dus la culcare, în jurul orei 21.00. În jurul orei 23.00, și-a găsit soția pe jos, după ce aceasta ar fi căzut pe scările interioare.

Citește și:

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, victima unui soț abuzator? „El îi vorbea urât, o umilea…” De ce nu au divorțat cei doi, până la accident

Apoi, Codrin Nicoară ar fi așezat-o pe un pat și i-ar fi purtat de grijă până spre dimineață. Acolo a mai vomitat, din câte am înțeles, de căteva ori', a precizat Andrei Hoga, avocatul lui Nicoară.

Bărbatul și-ar fi schimbat cel puțin o dată partenera de haine, pe durata celor opt ore până când la reședința lor a sosit ambulanța. În acest interval, Maria Macsim Nicoară i-ar fi spus de mai multe ori că îi este rău. Din păcate, Codrin Nicoară nu ar fi realizat gravitatea situației. Nu a sunat la 112, crezând că partenera lui se simte rău pentru că a consumat alcool. În cele din urmă, a făcut-o mama lui.

Citește și:

Răsturnare de situație în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. S-a aflat cine este femeia care ar fi avut o relație cu soțul artistei din Iași

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter