Dovada că lui Nicu Covaci i-a fost refuzată intrarea în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor: "Lucrarea a fost evaluată cu media de 7,60, ceea ce o plasează sub..."

Publicat pe

Pe 19 aprilie, Nicu Covaci împlinește 76 de ani și 61 de ani de când se află pe scenă. Cu toate acestea, legendarului artist, care a fost o inspirație pentru generații de întregi, i-a fost refuzată intrarea în UCMR (Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România) dintr-un motiv neașteptat. Iată dovada!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix, este o legendă vie, iar cele mai bine de 6 decenii de activitate vorbesc de la sine. Deși a fost liderul celei mai cunoscute, iubite și influente trupe pop-rock românești din toate timpurile, un adevărat fenomen în industria muzicală autohtonă, lui Nicu Covaci i-a fost respinsă intrarea în Uniunea Muzicologilor și Compozitorilor din România (UCMR). Iată care este motivul!

Dovada că lui Nicu Covaci i-a fost refuzată intrarea în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor: "Lucrarea a fost evaluată cu media de 7,60, ceea ce o plasează sub..."Dovada că lui Nicu Covaci i-a fost refuzată intrarea în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor: "Lucrarea a fost evaluată cu media de 7,60, ceea ce o plasează sub..."

Dovada că lui Nicu Covaci i-a fost refuzată intrarea în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor

A umplut stadioane, are milioane de fani, piesele trupei Phoenix sunt cunoscute de generații întregi, dar pentru Nicu Covaci nu este loc în Uniunea Compozitorilor… Artistul a primit azi o lovitură dură din partea UCMR, Uniunea transmițându-i, prin intermediul unei notificări scrise, faptul că nu a fost admis ca membru.

Citește și: Mircea Baniciu și Nicu Covaci, scandal în prag de sărbători:’Eu nu suport trădarea’

Citește și: Nicu Covaci și Mircea Baniciu s-au împăcat după 30 de ani și au reunit Phoenix: „Fără certuri și scandaluri!”

Citește și: Mădălina Ghenea a fost hărțuită de un bărbat vreme de șase ani: „Am fost foarte speriată. Nimeni nu merită un asemenea lucru…'

Citește și: Bia Khalifa l-a denunțat pe Fulgy la Poliție, după amenințările repetate: „E greu de suportat. Nu am găsit nicio cale amiabilă’

'Stimate domnule Nicole Covaci,

Vă informăm prin prezenta că Biroul Secției de muzică jazz/pop al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România s-a întrunit în ședință și a analizat lucrarea scrisă pe care ați susținut-o în cadrul probei de examen profesional, solicitat candidaților care nu au studii superioare de specialitate. Lucrarea realizată de Dvs. a fost evaluată cu media de 7,60, ceea ce o plasează sub media de promovare (8,00), conform Regulamentului porivitor la admiterea în UCMR.

În conformitate cu Statutul și Regulamentul UCMR, Biroul Executiv a dispus informarea DVS. cu privire la neadmiterea solicitării de a fi primit ca membru al UCMR', este scris în nota din data de 13.03.2023, semnată de Nicolae Gheorghiță, vicepreședintele UCMR și dată publicității de comentator.ro.

Nicu Covaci: „Phoenix mă ține pe mine”

În 19 aprilie 1947, anul în care se pregătea venirea comuniştilor în România, se năştea, la Timişoara, Nicolae Covaci. Era singurul copil al unei croitorese originare din Basarabia şi al unui tată bănăţean de lângă graniţa cu Serbia.

Până la vârsta de 11 ani a crescut fără tată, acesta fiind deţinut politic la Canalul Dunăre-Marea Neagră. A început de mic copil să ia lecţii de pian, acordeon şi chitară. Avea să fie omul care a dat un nume rockului românesc. La doar 15 ani, înfiinţa trupa Sfinţii, care mai apoi şi-a schimbat numele în Phoenix. Anul trecut, artistul a sărbătorit 6 decenii de Phoenix pe scenă, în România.

„Phoenix mă ține pe mine mai mult decât îl țin eu. Am acest proiect, care mă face să fiu încă plin de energie, de inspirație. Mă simt foarte bine și, datorită Phoenixului, nu am voie să văd rău’, spunea artistul.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter