De ce l-a evitat Regina Elisabeta a II-a pe Nicolae Ceaușescu, în timpul vizitei la Buckingham. Regina Angliei s-a ascuns într-un... tufiș!

Publicat pe

În 1978, Elisabeta a II-a l-a primit la Buckingham pe dictatorul Nicolae Ceaușescu, însă a făcut tot posibilul să intre cât mai puțin în contact cu el. Iată ce a mărturisit suverana Marii Britanii!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Vizita de stat a dictatorului Nicolae Ceaușescu în Marea Britanie, în 1978, a fost relatată pe larg de presa vremii, fiind considerată o reușită diplomatică extraordinară, însă, după cum a mărturisit chiar Elisabeta a II-a, a fost departe de a o bucura…

Invitat din… greșeală

Foarte puțini sunt cei care nu s-au simțit onorați de invitația Reginei Elisabeta a II-a de a vizita Buckingham-ul, printre oaspeții suveranei numărându-se personalități de marcă din lumea întreagă.

Din păcate, nu ea a fost întotdeauna cea care a făcut invitațiile, acest lucru revenindu-i Parlamentului britanic, care de-a lungul anilor a ales și personaje destul de controversate.

Cu toate acestea, cu diplomația care o caracterizează, Elisabeta a II-a i-a întâmpinat pe cei mai mulți cu zâmbetul pe buze. Nu a fost însă și cazul familiei Ceaușescu…

Citește și:E recunoscută pentru faptul că a exagerat! Cum arăta Donatella Versace înainte de operațiile estetice: pare cu totul alt om!

În 1978, Ceaușeștii au fost invitați în Marea Britanie pentru o vizită de stat de 4 zile. Au existat încă de la început îngrijorări în privința acestui fapt, secretarul de stat David Owen exprimându-și dezaprobarea la vremea respectivă, cu atât mai mult cu cât presa se întreba cine l-a invitat ]n Marea Britanie pe „acel monstru”: „Cine a fost de acord cu această vizită? Dacă eu am făcut-o, cu siguranță o să regret!”, notează express.co.uk.

Citește și: Soția lui Bill Gates întărește conspirația potrivit căreia miliardarul a știut că va urma pandemia COVID-19: 'Ne-am făcut provizii de mâncare de câțiva ani, să fim pregătiți'

„Chiar nu pot să fac față”

Deși vizita ar fi putut fi anulată, repercursiunile ar fi fost imense, așadar Regina i-a așteptat pe cei doi în Gara Victoria și i-a dus la Buckingham cu trăsura. Ulterior însă, Elisabeta a II-a a ajuns literalmente să se ascundă de cei doi soți, apelând, la un moment dat, chiar la un gest copilăresc, total nefiresc pentru suverana Marii Britanii.

De ce l-a evitat Regina Elisabeta a II-a pe Nicolae Ceaușescu, în timpul vizitei la Buckingham. Regina Angliei s-a ascuns într-un... tufiș!De ce l-a evitat Regina Elisabeta a II-a pe Nicolae Ceaușescu, în timpul vizitei la Buckingham. Regina Angliei s-a ascuns într-un... tufiș!

Ulterior, Robert Hardman, autor specializat în viața familiei regale, a povestit într-un documentar pentru ITV: „I-a spus odată unui musafir, în timpul prânzului, că, pe timpul vizitei lor, a plecat la plimbare cu câinii ei corgi prin grădina palatului și i-a văzut pe cei doi Ceaușești îndreptându-se spre ea,s-a gândit: <>, așadar, atunci, pentru prima oară în viața ei, s-a ascuns într-un tufiș, pentru a-și evita musafirii!”.

Foto: Hepta, Profimedia

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter