Regina Elisabeta a II-a a murit. Suverana avea 96 de ani

Publicat pe

Regina Elisabeta a II-a a murit. Regina Marii Britanii s-a stins din viață azi, la vârsta de 96 de ani. Suverana a domnit timp de peste 70 de ani, fiind urmașa tatălui său George al VI-lea, care în februarie 1952 a murit la vârsta de 56 de ani.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS AICI!

Regina Angliei se afla de mai multe zile sub supraveghere medical și în cele din urmă a decedat la castelul Balmoral din Scoția. Potrivit unui comunicat de la Palatul Buckingham, suverana  a început să se simtă rău de joi, iar medicii s-au arătat îngrijorați pentru starea ei de sănătate. Întreaga familie s-a aflat lângă Regina Elisabeta a II-a în ultimele momente.

Regina Elisabeta a II-a a murit. Suverana avea 96 de aniRegina Elisabeta a II-a a murit. Suverana avea 96 de ani

Starea de sănătate a reginei s-a înrăutățit în ultimele zile, iar miercuri s-a retras dintr-o întâlnire pe care o avea planificată cu miniștii de rang înalt. Ultimele imagini cu suverana au fost făcute marți, când Regina Elisabeta a numit-o pe Liz Truss în funcția de prim-ministru al țării, la Castelul Balmoral.

Citește și: Condiția pusă de Regina Elisabeta înainte de vizita prințului Harry:”Numai după ce…”

Citește și: De ce nu poartă niciodată Kate Middleton portocaliu în public.Regina Elisabeta a II-a adoră această culoare

Citește și: Cadoul mai puțin obișnuit pe care l-a primit Regina Elisabeta a II-a de la Kate Middleton, de Crăciun:”Eram puțin îngrijorată”

Citește și:Primele imagini cu regina Elisabeta a II-a după ce s-a vehiculat că este grav bolnavă

Regina Elisabeta a II-a a murit

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață în această seară, la vârsta de 96 de ani. Regina Angliei se afla de mai multe zile sub supraveghere medicală, la Palatul Buckingham. Medicii au fost îngrijorați cu privire la starea ei de sănătate, după o evaluare amănunțită. Între timp, membrii familiei regale s-au strâns la castelul Balmoral. În ultimele clipe de viață, Regina Elisabeta a II-a a fost înconjurată de toată familia.

Palatul Buckingham a transmis un comunicat prin care anunță moartea Reginei Elisabeta a II-a. Noul rege al Angliei este Charles, iar regina Camilla. „Regina a murit în această seară la Palatul Balmoral. Regele și Regina consoartă vor române la palat în această seară„, este mesajul transmis de Palatul Buckingham. Oamenii aflați în fața porților Palatului Buckingham au izbucnit în lacrimi la aflarea veștii morții Reginei Elisabeta a II-a. Aceștia au început să cânte „God Save the Queen”.

Regina Elisabeta a II-a a domnit 70 de ani

Elizabeth Alexandra Mary de Windsor s-a născut la 21 aprili 1926, la Londra. A fost primul copil al prințului Albert, duce de York și a Elisabetei Boews-Lion, ducesă de York. În primii ani de viață a locuit în reședința londonează din Piccadilly 145 și la White Lodge in Richmond Park. Soarta acesteia avea să se schimbe odată cu moartea bunicului său, suveranul George al V-lea. După ce tatăl ei a urcat la tron, prințesa Elisabeta a devenit moștenitoare a tronului, luând titlul de Alteța Sa Regală Prințesa Elisaveta.

La 9 iulie 1947 a fost anunțată logodna prințesei Elisabeta și a prințului Philip Mountbatten, fiul printului Andrew al Greciei. Cuplul regal a avut patru copii, prințul Charles de Wales, moștenitorul tronului, prințesa Anne, prințul Andrew și prințul Edward. Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron în 1952, și a avut o domnie de 70 de ani.

Ceremonia încoronării Reginei Elisabeta a II-a

Prințesa Elisabeta se afla într-o călătorie în Australia și Noua Zeelandă când a aflat vestea morții tatălui său. În 1952 a devenit Regină a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, sub numele de Elisabeta a II-a. Avea 25 de ani. Încoronarea oficială a avut loc la Westminster Abbey, la 2 iunie 1953. Întreaga ceremonie a fost transmisă la radio, dar, pentru prima oară, întreaga lume a putut vedea la televizor evenimentul istoric.

În urma mai multor probleme de sănătate, pe 9 aprilie 2021, soțul reginei Elisabeta a II-a, printul consort Philip a încetat din viață la vârsta de 99 de ani. Regina a decretat opt zile de doliu național. La 20 noiembrie 2017, Regina și prințul Philip au devenit primul cuplu din istoria monarhirie britanice care și-a celebrat nuntat de platină.

Sursa foto: People

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă