Cadoul mai puțin obișnuit pe care l-a primit Regina Elisabeta a II-a de la Kate Middleton, de Crăciun: "Eram puțin îngrijorată"

Publicat pe

Până în pandemie, Regina Elisabeta a II-a petrecea fiecare sărbătoare de Crăciun pe domeniul Norfolk, unde, în jurul bradului, se întâlneau patru generații, pentru a celebra cu fast cea mai frumoasă sărbătoare a creștinătății. Kate Middleton a povestit recent ce cadou neobișnuit i-a făcut suveranei în 2011, la primul său Crăciun petrecut la Castelul Sandringham.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Pentru Regina Elisabeta a II-a Crăciunul este o sărbătoare extrem de importantă, deoarece e, probabil, printre puținele dăți din an în care aproape toată familia petrece împreună. Cel puțin asta se întâmpla până să vină pandemia… Iar acum Crăciunul va fi și mai trist, fiind primul petrecut fără Prințul Philip, care a încetat din viață în aprilie. Până acum, anual, Regina trimitea cel puțin 800 de felicitări de Sărbători, scrise de mână, iar cei 1500 de angajați ai săi au primit fiecare câte o budincă de Crăciun. Cu siguranță, această tradiție începută încă de pe vremea bunicului ei, George al V-lea, se va păstra și în continuare. Cât despre cadourile pe care și le fac reciproc membrii familiei regale, acestea sunt de obicei ieftine și de cele mai multe ori amuzante, Prințul Harry fiind cunoscut pentru farsele pe care i le făcea bunicii sale. Kate Middleton însă a avut emoții în privința cadoului pentru suverană la primul Crăciun petrecut la Sandringham.

Cadoul mai puțin obișnuit pe care l-a primit Regina Elisabeta a II-a de la Kate Middleton, de Crăciun: "Eram puțin îngrijorată"Cadoul mai puțin obișnuit pe care l-a primit Regina Elisabeta a II-a de la Kate Middleton, de Crăciun: "Eram puțin îngrijorată"

Regina Elisabeta a II-a a primit un cadou neașteptat de la Kate Middleton de Crăciun

În anul în care s-a căsătorit cu Prințul William, Kate Middleton a fost supusă unei provocări imense la primele Sărbători petrecute în familie. Atunci, prospăta Ducesă de Cambrige a trebuit să-i facă Reginei Elisabeta a II-a un cadou de Crăciun și a avut mari emoții. Soția Prințului William a rememorat acest moment în cadrul unui documentar produs de ITV cu ocazia aniversării de 90 de ani a suveranei, în 2016, notează The Sun.

„Ei (n.red. Reginei) chiar îi pasă. Îmi amintesc că am fost la Sandringham de Crăciun, pentru prima dată. Eram îngrijorată în legătură cu ce să-i ofer Reginei cadou. Mă gândeam: ‘Doamne, ce să-i dau?', a declarat atunci Kate Middleton, potrivit sursei citate.

Citește și: Ce cadouri de Crăciun le face Regina Elisabeta angajaților săi. Nu depășesc 35 de lei

Citește și: Regina Elisabeta a II-a încalcă tradiția! De ce ține suverana decorațiunile de Crăciun până în februarie

Citește și: Ce mănâncă Regina Angliei la masa de Crăciun: „Sunt plictisitori când vine vorba de festivități'

Citește și: Romanița Iovan, Anna Lesko sau Monica Gabor? Cu ce fostă parteneră s-ar împăca Irinel Columbeanu:a răspuns fără să stea pe gânduri

Citește și: Boala de care suferă Vlad Gherman:„Merg la mai mulți medici pentru mai multe păreri

În cele din urmă, Ducesa de Cambridge a ales să gătească rețeta de chutney a bunicii ei, o rețetă de sos dulce-picant din bucătăria indiană.

„M-am gândit la ce le-aș oferi bunicilor mei. Și m-am gândit: ‘O să-i gătesc ceva. Ceea ce ar fi putut ieși foarte prost. Dar am decis să fac rețeta de chutney a bunicii mele', a povestit Kate.

Confirmarea a venit a doua zi, când condimentul a apărut pe masa de Crăciun, dovadă că Regina a preciat darul.

„Eram puțin îngrijorată în legătură cu asta (n.r. cadoul), dar am observat că a doua zi borcanul era pe masă. Acest lucru demonstrează atenția și grija ei pentru toată lumea', a conchis Ducesa de Cambridge.

Ce tradiție neobișnuită respectă Regina Elisabeta, de Crăciun

În fiecare an, familia regală britanică sărbătorește Crăciunul pe domeniul de la Sandringham. Pentru a nu stârni furia Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, membrii Casei Regale trebuie să respecte câteva tradiții vechi. Aceștia s-au obișnuit deja și le respectă cu sfințenie. Kate Middleton și Prințul William se supun de fiecare dată acestui obicei atunci când sosesc la Castelul Sandringham, dar și când pleacă. Toți invitații sunt nevoiți să se lase cântăriți, fără excepție.

Conform site-ului pagesix.com, cântărirea membrilor familiei regale se face încă de pe vremea regelui Edward VII. Acest obicei se execută cu cântare antice. Mulți s-au întrebat de ce respectă Regina Elisabeta tradiția. Experții regali susțin că această cântărire nu se face pentru a arăta câte kilograme au oaspeți, ci pentru a se vedea dacă au fost tratați bine de Sărbători.

De asemenea, și câinii Reginei au parte de un tratament special de Crăciun. Patrupedele se răsfață cu carne de iepure, vită și pui, alături de orez și varză. Animalele sunt păzite și îngrijite de doi angajați.

Foto: Hepta

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter