Eugenia Șerban, dezvăluiri dureroase despre cel mai emoționant moment trăit de când a aflat că are cancer: "Atunci mi-am dat seama că mă lupt cu moartea"/ EXCLUSIV

Publicat pe

Eugenia Șerban, care a trecut prin clipe cumplite de când a fost diagnosticată cu cancer, a vorbit și despre cel mai greu și dureros moment din perioada neagră pe care a trăit-o. Actrița susține că mama sa a aflat ultima din familie, pe parcursul întregii perioade încercând să-și protejeze mama.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI

Care a fost cea mai mare bucurie de care ai avut parte, din august și până acum?

Sunt foarte multe, dar faptul că astăzi sunt bine și am trecut de tot ce a fost mai greu este una dintre cele mai mari bucurii. Și o altă mare bucurie este că am descoperit oameni minunați în această perioadă și că am reușit să fac o mare selecție a oamenilor din jurul meu. Am înțeles cu adevărat acea vorbă reală din bătrâni: „Adevăratul prieten îți este aproape și la bine, și la greu. Dar mai ales oamenii întâlniți la greu, care te ajută să depășești această perioadă, sunt adevărații prieteni. Familia mi-a fost mai aproape ca niciodată, surorile mele, și am să vă povestesc aici o mică întâmplare… Mi-a fost greu să le spun surorilor că am cancer, prima dată i-am spus doar celei mari. Noi suntem patru fete, eu sunt a doua. Singura care mai este în România acum, cu mine, este cea mare. Ei i-am spus, nu am avut puterea să le spun celorlalte două surori, care stau în Canada și care sunt puțin mai mici decât mine. Le-a spus ea, Dana. La scurt timp, Dana m-a întrebat: „Când ești astăzi acasă? Vreau să vorbesc cu tine. Dar vreau să vin la tine, nu vreau să vorbim la telefon. Era o zi plină, în care aveam investigații, mă duceam la spital, aveam chiar și repetiții pentru Sighișoara. Și am spus că ajung seara târziu, abia după 21. Și a zis: „Bine, sună-mă când ajungi acasă și vin eu de la birou direct la tine.

La ora 22, a sunat la ușă și, când am deschis ușa, erau toate trei. Surorile mele din Canada au venit în România fără să-mi spună absolut nimic. Atunci mi-am dat seama că, într-adevăr, mă lupt cu moartea. Cu doamna cu coasa. Că și lor li s-a făcut teamă că s-ar putea să fie ultima dată când mă văd. Motiv pentru care au luat foarte repede hotărârea să vină la mine. A fost unul dintre cele mai emoționante momente ale acestei perioade și ale acestui ultim an. Nu fuseserăm toate patru pe aceeași canapea de 16 ani, de când tatăl nostru a plecat dintre noi. Le-am spus lucruri pe care numai face to face ți le poți spune, lucruri pe care nu ni le spuseserăm în ultimii ani și mi-am dat seama că trebuie să lupt cu adevărat. Dar, da, a fost cel mai greu moment atunci când au intrat pe ușă. Și ele mi-au reamintit și mi-au întărit acest gând, că trebuie să lupt și că trebuie să înving.

Citește și: Mihai Onilă explică motivele care au dus la separarea de soție:„Au existat resentimente din ambele părți'

Dar mama ta? Cum a aflat?

Pot să spun așa: mama a aflat foarte târziu. A aflat ultima din familie. Am vrut să o protejez, mult timp nu am vrut să-i spun. Am acceptat la un moment dat, la mult timp după operație, exact când am început chimioterapia, la insistența surorilor mele. Le era teamă să nu cumva să afle din altă parte, să nu cumva să răsune în presă că am această boală nemiloasă. Mama, care citește presa, care stă toată ziua pe internet, care este toată ziua pe Facebook și care citește orice știre despre mine înaintea mea. A fost cel mai greu moment al acestei perioade: să-i spun mamei că sunt operată și că încep chimioterapia. Nu reușeam să-mi găsesc nici măcar cuvintele. Am amânat zi după zi, până la un moment dat, când nu se mai putea amâna, pentru că, în foarte scurt timp, rămâneam fără păr. Trebuia să mă vadă cu perucă și începeau întrebările. Și atunci am luat hotărârea să îi spun. A fost cel mai greu moment: să o văd pe mama plângând de teama de a nu-și pierde copilul.

Citește și: Emma Roberts e însărcinată pentru prima oară!Actrița s-a îndrăgostit la nici o lună de la despărțirea de fostul iubit

Ce simți acum când auzi cuvântul cancer?

L-am auzit și simțit atât de mult în acest an, încât în fața mea și-a pierdut puterea. Cancerul nu doare, cancerul doare numai în faze terminale. E o boală perfidă, e o boală care te lovește cu zâmbetul pe buze, când deja o simți, nu mai ai cu cine lupta. Eu nu am simțit cancerul. Am avut noroc. L-am descoperit la timp, în fază incipientă. Dar tratamentele sunt dure. Auzi cuvântul cancer în fiecare zi și trebuie să te obișnuiești cu acest cuvânt. Acum și-a pierdut puterea în fața mea. Nu mai are aceeași rezonanță, nu mă mai sperie. Știu că pot să lupt cu el și știu că l-am învins. A fost cel mai de temut dușman cu care am luptat  în  această viață. Și am ieșit învingătoare.

Citește și: Cum arată Alina, sora mai mare a Monicăi și Ramonei Gabor.Este căsătorită și a ales să ducă o viață simplă

Eugenia Șerban, dezvăluiri dureroase despre cel mai emoționant moment trăit de când a aflat că are cancer: "Atunci mi-am dat seama că mă lupt cu moartea"/ EXCLUSIVEugenia Șerban, dezvăluiri dureroase despre cel mai emoționant moment trăit de când a aflat că are cancer: "Atunci mi-am dat seama că mă lupt cu moartea"/ EXCLUSIV

Sursa foto: Iulia Manda, Facebook

Citește și: Brigitte Pastramă și-a dat fiul afară din casă! Robert Sfăt, noi acuzații la adresa mamei sale:„Am ajuns să dorm pe preș'

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter