Un studiu recent arată că noul coronavirus ar putea să infecteze creierul uman. Cercetătorii avertizează: "Cel mai prețios organ al nostru, direct afectat"

Publicat pe

O nouă descoperire despre coronavirus ridică îngrijorări în rândul oamenilor de știință. Cercetătorii de la Universitatea John Hopkins indică faptul că noul coronavirus ar putea să infecteze creierul uman și s-ar putea reproduce în interiorul celulelor sale.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Thoms Hartung și colegii săi ar fi făcut descoperirea în urma unei analize detaliate, analizând și luându-se în considerare potențialele efecte neurologice ale bolii prin injectarea virusului în micile bile neuronale, care sunt cultivate din celulele stem umane.

Astfel, oamenii de știință au concluzionat că neuronii infectati cu Sars-Cov-2 prin proteina umană ACE2 s-ar fi înmulțit în interiorul neuronilor.

Citește și: Iubita lui Victor Slav seamănă izbitor cu Bianca Drăgușanu!Cum au fost surprinși cei doi îndrăgostiți

„Este cu adevărat esențial să știm că cel mai prețios organ al nostru poate fi direct afectat de virus”, a declarat expertul în toxicologie, profesorul Hartung.

Până la acest moment nu se cunoaște în ce măsură au fost afectați pacienții testați pozitiv cu noul coronavirus, notează mediafax.ro.

Citește și: Augustin Viziru este complet schimbat de când a devenit tătic. Cine este femeia alături de care trăiește:este cu 14 ani mai mică decât el

Totuși, de menționat ar fi că cercetarea vizează pacienții cu simptome neurologice. Totuși, până acum nu s-a dovedit clar dacă COVID-19 ar afecta creierul sau celulele nervoase sau dacă simptomele ar surveni ca urmare a unei imunități scăzute sau a deteriorării sistemului cardiovascular.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Adelina Pestrițu se mută în casă nouă:„În două ore și jumătate am găsit ce ne doream, o locuință pentru o familie mai mare decât formula actuală'

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter