Filmul "Toni Erdmann", coprodus de românca Ada Solomon, în cursa pentru Oscar

Publicat pe

Toni Erdmann', în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, a fost astăzi nominalizat la Premiile Oscar la categoria Cel mai bun film străin.

 

Filmata aproape în întregime în România, productia a fost proiectată anul trecut la Cannes unde a primit Premiul Fipresci. Este singura peliculă lansată în 2016 inclusă în TOP 100 cele mai bune filme ale secolului 21 de către BBC Culture.

 

 

 

„Pentru mine este extraordinar că peste 700.000 de spectatori din Germania, și peste 500.000 de spectatori din Franța au făcut cunoștință prin intermediul acestui film cu o seamă întreagă de actori români cât și cu un personaj cheie al acestei povești: orașul București, o prezență extrem de puternică în film și dintr-o complet altă perspectivă decât cea pe care suntem obișnuiți să o vedem pe marele ecran. Sunt mândră că am fost parte a acestei experiențe și sper că voi mai avea parte de proiecte de asemenea forță', a declarat Ada Solomon pentru Digi Tv.

 

 

Filmul concurează la categoria Cel mai bhun film străin alături de 'Land of Mine' (Danemarca), 'A Man Called Owe' (Suedia), 'The Salesman' (Iran), 'Tanna' (Australia).

 

Câştigătorii Premiilor Oscar vor fi anunţati pe 26 februarie în cadrul unei gale prezentate de Jimmy Kimmel.

 

 

Citeste si:

Lista nominalizarilor la Premiile OSCAR 2017: 14 nominalizari pentru musicalul „La la land”

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter