Florin Zamfirescu îi ia apărarea lui George Burcea după ce actorul a instigat la violență împotriva femeilor: "Reacția lui mi se pare foarte firească"

Publicat pe

La scurt timp după ce ieșirea necontrolată în spațiul online a lui George Burcea a fost aspru criticată, Florin Zamfirescu i-a luat apărarea actorului, menționând că reacția acestuia i se pare firească. Iată ce a motivat!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

După ce a scris un roman ce are ca subiect tocmai violența domestică, George Burcea a avut un derapaj incredibil în mediul online, pentru care a fost aspru taxat de internauți, dar actorul Florin Zamfirescu a ținut să menționeze că reacția acestuia a fost firească, în condițiile în care actorul a fost provocat…

Florin Zamfirescu a sărit în apărarea lui George Burcea în scandalul violenței domestice

„Vă doresc capace în cap, sincer, pentru că se pare că asta meritați. […] bărbați, bateți-le! Dacă nu e ciorba fierbinte, sau mămăliga nu e fierbinte, bateți-le, bro, ca asta merită probabil, iertați-mă!” Aceste cuvinte au fost spuse de către George Burcea într-un live pe Facebook, unde a instigat la violență împotriva femeilor. Această ieșire necontrolată s-a produs după ce actorul ar fi fost ironizat, în mediul online, de niște femei, din cauza faptului că a povestit că gătește. Actorul Florin Zamfirescu și-a exprimat opinia cu privire la acest scandal în emisiunea Acces Direct, prin intermediul unei intervenții telefonice.

„Reacția lui mi se pare foarte firească. Eu am avut un conflict cu George Burcea dintr-o neînțelegere, dar m-am interesat pe parcurs, am aflat anumite lucruri despre el. Din câte am înțeles, scrie și cărți, el este un individ repezit, pripit și care se enervează repede.

Asta pentru mine înseamnă o energie debordantă. Niciodată o energie nu este rea sau bună, ci este prost folosita sau bine folosita. Eu as vrea să mă împrietenesc cu el, pentru că mă interesează foarte mult. Îl apreciez foarte mult, contrar părerii lui inițiale că eu l-am jignit', a spus Florin Zamfirescu.

Citește și: George Burcea a scris un roman împotriva violenței domestice, dar a instigat la violență împotriva femeilor, pe Internet: „Vă doresc să vă ia la palme, cu mese, cu scaune. Bărbați, bateți-le”. Editura a retras cartea de pe piață

Citește și: Directorul editurii care a retras de pe piață cartea lui George Burcea, după ce actorul a instigat la violență împotriva femeilor: „M-am crucit”

Citește și: Viviana Sposub, asaltată cu mesaje după ce George Burcea a instigat la violență impotriva femeilor: „Ce părere ai tu despre spusele iubitului tău?”

Citește și: Bucătarul Petrișor Tănase a fost infectat cu COVID-19: „Am probleme cu memoria…”

Citește și: Cum l-a visat Constantin Enceanu pe regretatul Petrică Mîțu Stoian: „M-a trecut un fior rece”

Nu în ultimul rând, actorul consideră că George Burcea nu este de blamat, considerând că reacția sa a fost firească, în condițiile în care a fost provocat.

„Noi trăim niște vremuri îngrozitoare, politice, financiare. Acum ne-am găsit pe George Burcea, are și el niște reacții. Fetele acelea meritau nu doar vorbele lui Burcea. A lovit pe cineva? Nu a lovit. Nu a dat în cap nimănui', a completat Florin Zamfirescu.

George Burcea s-a scuzat pentru reacția necontrolată

Ieșirea din live-ul de pe Instagram l-a costat scump pe George Burcea, Editura Hyperliteratura, care a publicat romanul Scrisori către Ceaușescu, luând decizia de a scoate cartea de pe piață. Scuzele actorului, deși tardive și inutile, au venit totuși, tot în mediul online, locul unde a pornit întregul scandal.

La scurt timp după ieșirea necontrolată, actorul și-a cerut scuze pentru declarațiile făcute, declarații prin intermediul cărora instiga la violență împotriva femeilor, în condițiile în care romanul său chiar la asta se referă.

„Am greșit în felul în care m-am exprimat, am greșit în felul în care am reacționat, dar cea mai mare greșeală este că am spus niște lucruri la furie cu care nu rezonez și care nu-mi fac deloc cinste nici mie și niciunei femei.

Nu consider că femeile merită să fie agresate fizic sau verbal de partenerii lor, indiferent de situație. Înțeleg de ce este complet greșit ceea ce am spus și înțeleg că cele spuse de mine la furie nu au făcut altceva decât să contribuie la o gândire toxică și bolnavă. Îmi pare foarte rău și nu pot face altceva decât să-mi cer iertare și să mă educ mai mult pe acest subiect.

Îmi asum valul de reacții negative. Ceea ce am spus este impardonabil și este normal ca oamenii să mă tragă la răspundere. Îmi asum responsabilitatea, îmi cer scuze încă o dată și îmi pare rău. înțeleg durerea femeilor care trec prin violență domestică zi de zi și care își protejează agresorii. Vreau să ajut și în niciun caz nu-mi doresc să fiu parte din problemă.

Asta mi-am dorit dintotdeauna, să ajut, dar intenția nu justifică în niciun fel cuvinetele pe care le-am folosit. Voi continua să lupt împotriva violenței domestice, iar cu siguranță greșeala pe care am făcut-o m-a determinat să înțeleg mai bine gravitatea acestui subiect’, a scris George Burcea pe contul personal de Instagram.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter