Directorul editurii care a retras de pe piață cartea lui George Burcea, după ce actorul a instigat la violență împotriva femeilor: "M-am crucit"

Publicat pe

Editura Hyperliteratura a decis retragerea de pe piață a cărții 'Scrisoare către Ceaușescu', scrisă de George Burcea, după ce actorul a postat pe Facebook un îndemn la violență împotriva femeilor. Directorul editurii a și comentat situația și se declară uluit de reacția lui Burcea, în contextul în care cartea scrisă de acesta condamnă tocmai violența domestică.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Scriitorul Andrei Ruse, directorul Hyperliteratura și redactorul acestei cărții scrise de George Burcea, a postat public un mesaj prin care s-a dezis ferm de declarațiile agresive ale lui George Burcea.

„M-am crucit (nu, nu exagerez, m-am crucit de câteva ori în fața monitorului, nu e nicio scoatere din context, nu e niciun politically correctness exagerat…).

Că dacă el, care a scris o carte împotriva violenței domestice și e un bărbat model (citez și sunt uluit), și este jignit că mai și gătește, atunci dacă femeilor nu le place un astfel de individ, concluzia e că le place bătaia?

Nici nu mă pot coborî la nivelul la care să comentez așa ceva, pur și simplu', a transmis Andrei Ruse, pe Facebook.

'Scrisoare către Ceaușescu' este cartea de debut a actorului George Burcea și a fost publicată în octombrie 2021, la Hyperliteratura. Potrivit editurii, romanul este inspirat din viața actorului și prezintă situațiile dramatice prin care mama sa, terorizată de soț, a trebuit să treacă în anii de final al dictaturii comuniste.

'Deși este un manifest împotriva violenței domestice, Scrisoare către Ceaușescu reprezintă, de asemenea, un imbold pentru toți cei care nu văd sensul zilei de mâine și se complac în situații distructive', scrie pe site-ul editurii.  

Romanul a fost promovat printr-un video în care apar George Burcea și mama sa și pentru care și-a împrumutat vocea actrița Maia Morgenstern. 

Mesajul complet al lui Andrei Ruse după declarațiile lui George Burcea. A retras cartea de pe piață

„Din categoria „Când nu sunt probleme, mai bine să ni le facem singuri…'

Am primit câteva mesaje astăzi legat de un live de-al lui George Burcea despre cartea sa (live pe care îl și share-uisem pe pagina editurii – ulterior l-am șters –, bucuros fiind că romanul său, „Scrisoare către Ceaușescu' se dă bine în librării și mai ales că autorul intră în direct să vorbească cu cititorii). Am fost întrebat dacă editura pe care o conduc e de acord cu declarațiile autorului.

Sincer vă spun, eu nu văzusem live-ul până la capăt, adică ultimele zece minute și ceva, în care George Burcea a avut efectiv o criză de nervi și a spus cu subiect și predicat că unele femei merită bătute și chiar a sugerat să li se dea în cap. M-am crucit (nu, nu exagerez, m-am crucit de câteva ori în fața monitorului, nu e nicio scoatere din context, nu e niciun politically corectness exagerat…).

Că dacă el, care a scris o carte împotriva violenței domestice și e un bărbat model (citez și sunt uluit) și este jignit că mai și gătește, atunci dacă femeilor nu le place un astfel de individ, concluzia e le place bătaia? Nici nu mă pot coborî la nivelul la care să comentez așa ceva, pur și simplu. Încerc din răsputeri să caut o explicație de vreun fel a faptului că era foarte obosit și nervos, deși astfel de declarații (publice!) nu au nicio scuză.

Nu cred că am văzut un gest mai imatur și odios împotriva a fix ceea ce vrei să promovezi: lupta împotriva violenței domestice. Am decis să public la Hyperliteratura romanul „Scrisoare către Ceaușescu' pentru că mi s-a părut că e o carte plină de emoție, care arată drama unei familii prinsă în vârtejul nesfârșitelor bătăi și abuzuri, „bonus' problema eternă a alcoolismului. Și am zis, da: o astfel de carte, scrisă de o persoană cu oarece impact în conștiința publică, chiar poate aduce schimbări.

Și pe de altă parte, nu știu să se fi scris un roman de genul ăsta, cu un asemenea story. Apoi, am muncit ca această carte să iasă cum a ieșit, ca redactor, aproape un an, și nu mai zic de partea de promovare (pregătirea campaniei de precomenzi mai ales, dar multe altele) alături de George alte trei luni, aproape zilnic, uneori și 24 din 24. De cinci ani de când am editura nu mi s-a întâmplat, ca în cazul de față, să am zile în care efectiv să cad din picioare. Atât de mult am crezut și cred în acest titlu.

De aceea nici acum nu înțeleg de ce George vrea cumva să demonteze toată implicarea noastră. Ce vrea să demonstreze. Mă depășește. Și nu sunt de acord, uman vorbind, cu mizeriile (altfel nu le pot numi) aruncate în live-ul său în spațiul public.

Așadar, ca să răspund la multe întrebări care mi s-au pus și anticipat la cele care vor veni: Nu, dragilor, nu sunt de acord sub nicio formă cu ce a zis George Burcea. Voi avea una-două, zece, dacă va fi nevoie, discuții cu el, încât să înțeleg că a fost o greșeală. O rătăcire. Vreau să fie așa.

În caz contrar, cu siguranță voi opri această colaborare, pentru că prin Hyperliteratura mi-am propus o sumedenie de lucruri (promovarea autorilor români, promovarea istoriei corecte a României, promovarea marketingului și comunicării românești mai nou, promovarea poveștilor românești per total), dar în niciun caz să fie agresate femeile, oricât de „românesc' ar părea acest lucru.

Asta este așadar poziția mea fermă. Punct”,  a scris Andrei Ruse pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Cu cine trebuia să meargă Cosmin Natanticu la Asia Express:„Mi s-au promis lucruri’

Citește și: Mădălina Ghenea, apariție răvășitoare la premiera filmului „House of Gucci’.S-a duelat în ținute cu Lady Gaga

Citește și: Ce spune George Burcea despre divorțul de Andreea Bălan: „Informațiile sunt distorsionate’

Ce a transmis George Burcea după ce a îndemnat la violență împotriva femeilor

George Burcea a avut o reacție halucinantă pe internet, afișând o atitudine scandaloasă la adresa femeilor. Acesta s-a supărat când unele persoane l-au criticat după ce l-au văzut gătind, astfel că a îndemnat bărbații să își bată partenerele.

„Consider că violența domestică afectează sute de mii de femei din România, dar totuși un procent mare din acest număr sunt ‘ok cu faptul că bărbații le bat.

Eu am scris această carte, am făcut campanii, fac film și m-am implicat în proiecte împotriva violenței pentru a ajuta femeile, nu pentru a ajuta nenorociții care bat nevestele acasă.

Totuși…se pare că multora le place bătaia. Și nu ca instigare…dar fraților, dacă lor le place mai mult un bărbat care le bate, decât unul care ajută în casă, dați-le ce merită, brooooo.

Că merg pe sistemul comunist/prost/tâmpit/-înseamnă că merită.', a transmis George Burcea.

„Cu mese, cu scaune. Vă doresc capace în cap, că asta meritați!”

George Burcea, fostul soţ al Andreei Bălan, a fost taxat dur în mediul online, după ce a spus într-o filmare live pe Facebook, că „unele femei merită să fie bătute de bărbați”.

Actorul a avut această reacţie după ce ar fi fost jignit de câteva femei. „Voi mă înjurați că eu gătesc? Păi, fetelor, repet, vă doresc să aveți bărbați care, în momentul în care vin de la muncă, să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace', a spus George Burcea în filmarea sa live.

George Burcea a lansat, recent, un roman care abordează tema violenței domestice în perioada comunistă, inspirat de povestea familiei sale.

Intitulată „Scrisoare către Ceaușescu”, volumul publicat în luna octombrie a devenit bestsellerul editurii. 

„Băi, femeilor, eu lupt cu voi, da? Eu sunt pentru voi, eu sunt pentru înțelegere și dragoste, pentru înțelegerea cuplului, și voi mă înjurați că eu gătesc? Păi, fetelor, repet, vă doresc să aveți bărbați care, în momentul în care vin de la muncă, să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace.

Și nu ca instigare, dar fraților, dacă le place mai mult un bărbat care le bate decât unul care le ajută în casă, dați-le ce merită, bro„, a spus Geroge Burcea în filmarea sa live.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter