Fotbalistul Jonathas, testat pozitiv pentru coronavirusul COVID-19, a trecut prin momente critice: "Am avut dureri teribile, era să leșin în baie!"

Publicat pe

Situția este critică în Spania, din cauza epidemiei de COVID-19, care a luat, până acum, peste două mii de vieți. Deși se spune că, în cazul tinerilor sănătoși, infecția COVID-19 se simte ca o răceală, fotbalistul Jonathas, care are 31 de ani, spune că a trecut prin momente critice după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Fotbalistul Jonathas, testat pozitiv pentru coronavirusul COVID-19, a trecut prin momente critice: "Am avut dureri teribile, era să leșin în baie!"Fotbalistul Jonathas, testat pozitiv pentru coronavirusul COVID-19, a trecut prin momente critice: "Am avut dureri teribile, era să leșin în baie!"

Fotbalistul echipei spaniole Elche se află încă în izolare și a petrecut ultimele șapte zile departe de soția sa și fiicele sale:

„Am început să am febră, mă simțeam foarte rău, mă durea tot corpul. Când m-am trezit dimineață, am mers la doctor și mi-a spus că sunt toate simptome ale coronavirusului. Bineînțeles, am fost testat pozitiv.

În situația în care eram, n-aș fi putut să mă antrenez. Corpul meu era foarte slăbit, în special în primele trei zile. Am suferit foarte mult. Nici măcar nu aveam puterea să mă mișc. Când m-am dus la duș, aproape că am leșinat în baie. A fost o durere teribilă, nu am mai simțit vreodată așa ceva. Acest virus nu e o glumă”, a explicat brazilianul.

Date fiind stările prin care a trecut el, sportiv de performanță și cu avantajul vârstei, gândul fotbalistului se îndreaptă, inevitabil, către cei în vârstă și care suferă și de alte boli.

„Sunt mai bine acum, pot face din nou exerciții, dar eu sunt un atlet profesionist. Dacă eu m-am simțit așa, nici nu vreau să mă gândesc cum se simt bătrânii”, a mai adăugat Jonathas.

Și Alessandro Favalli a trecut prin Iad

Alessandro Favalli (27 de ani) a fost al doilea fotbalist italian depistat pozitiv cu COVID-19. Jucătorul echipei Reggio Audace, din Serie C, a povestit pentru BBC tot coșmarul pe care l-a trăit în ultimele săptămâni.

'M-am trezit pe 2 martie și mă simțeam inconfortabil. Aveam febră, dureri de cap și ochii îmi ardeau. Avusesem deja simptome în timpul nopții, când tremurasem de frig.

Am devenit suspicios. În ianuarie avusesem gripă. I-am sunat pe cei din familie și aveau simptome asemănătoare cu ale mele. Cinasem cu toții împreună cu câteva zile în urmă. Am știut că avem coronavirus', a explicat sportivul.

'Nu am avut niciodată febră mai mare de 37,8. Am avut febră timp de trei zile și dureri de cap oribile, dar nici acestea n-au durat prea mult. Rudele mele s-au simțit ceva mai rău, pentru că nu au vârsta mea și nivelul meu de pregătire fizică', a adăugat Favalli, citat de Digisport.ro.

Italianul spune că partea cea mai dificilă a fost izolarea, mai ales pentru un sportiv obișnuit cu activitate zilnică. S-a închis într-o cameră, iar soția sa îi lasă mâncarea la ușă.

'Din punct de vedere mental, e dificil. M-au impresionat însă toate acele flash-mob-uri cu italienii cântând în balcoane. Le-am văzut la TV, pentru că în satul meu mic nu s-a întâmplat asta. Am zâmbit și mi-am zis că e atât de italienește.'

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter