A făcut furori în ”Declarație de dragoste”. Teodora Mareș, răvășitoare și la 55 de ani / FOTO

Publicat pe

Pe actrița Teodora Mareș am adorat-o cu toții în rolul Ioanei Popa din 'Declarație de dragoste', filmul care a consacrat-o și în care a jucat încă de când era studentă, și, ulterior, în continuarea poveștii, 'Extemporal la dirigenție'. Frumusețea Teodorei a inspirat mii de tinere la jumătatea anilor ’80, însă poate fi considerată și acum un real sex simbol.

Actrița a fost prezentă în calitate de invitat al emisiunii 'Guess My Age – Ghicește vârsta' și a reconfirmat că, în cazul ei, vârsta este doar o cifră și că timpul trece pentru ea mult mai încet. Concurenții i-au dat Teodorei Mareș (55 de ani), cu 17 ani mai puțin.

Teodora Mareș este una dintre cele mai iubite actrițe și un model al generației de adolescenți ai anilor ’80.

A făcut furori în 'Declarație de dragoste'. Teodora Mareș, răvășitoare și la 55 de ani / FOTOA făcut furori în 'Declarație de dragoste'. Teodora Mareș, răvășitoare și la 55 de ani / FOTO

Inițial dorind să studieze medicina, este atrasă spre teatru ca urmare a unei conjuncturi care o determină să urmeze cursuri de teatru în timpul liceului, la Brăila. După terminarea liceului, în 1981, dă examen la Institutul de Teatru din Târgu Mureș, unde nu este admisă. Se angajează în corpul de ansamblu al Teatrului Maria Filotti din Brăila. În anul 1982 dă din nou examen de admitere la Institutul de Teatru din Târgu Mureș, dar este respinsă și de această dată. În 1983 dă examen de admitere la IATC București, unde este admisă prima. În primii doi ani este studentă la actorie în clasa condusă de marele actor și profesor Octavian Cotescu. Acesta se stinge din viață când Teodora Mareș trece în anul trei. Ultimii doi ani de institut îi urmează sub îndrumarea regizorului și actorului Gelu Colceag. Absolvă Facultatea de Actorie în 1987.

În 1985, în timpul studenției, este distribuită în rolul Ioana Popa din celebrul film Declarație de dragoste, în regia lui Nicolae Corjos, rol care îi va aduce notorietate și un premiu de interpretare, influențându-i cariera artistică. Ulterior va juca în numeroase alte filme.

FOTO> Arhiva, PR 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter