La 83 de ani, Horia Moculescu se confruntă cu probleme grave de sănătate: "Nu mi se închide operația de două luni și jumătate"

Publicat pe

La 83 de ani, Horia Moculescu se confruntă cu probleme grave de sănătate, din cauza unei afecțiuni pe care a descoperit-o cu niște ani în urmă. Iată prin ce trece compozitorul acum din cauza bolii!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Horia Moculescu a descoperit, în urmă cu 10 ani că suferă de sindromul Morton, boală care cauzează dureri la nivelul tălpii piciorului, dar și amorțeala degetelor. După ce a încercat mai multe terapii noninvazive – acupunctură și ședințe laser 0, din păcate compozitorul a fost nevoit să ia o decizie radicală, deoarece durerile la nivelul labei piciorului deveniseră insuportabile.

La 83 de ani, Horia Moculescu se confruntă cu probleme grave de sănătate: "Nu mi se închide operația de două luni și jumătate"La 83 de ani, Horia Moculescu se confruntă cu probleme grave de sănătate: "Nu mi se închide operația de două luni și jumătate"

„Am fost operat, dar nu s-a rezolvat nimic”

Drept urmare, acum 3 ani, Horia Moculescu s-a operat la piciorul stâng, însă, în loc să-i aducă alinare, intervenția chirurgicală i-a creat și mai multe probleme.

„De vreo 9-10 ani, am o problemă la laba piciorului stâng. Am fost operat, dar nu s-a rezolvat nimic. Din pricina disconfortului, nu pot să mai dorm bine, iar asta îmi seacă toată energia. Mă descopăr, în multe zile, lâncezind aşa, pe o bergeră, cu piciorul întins, conform recomandării medicilor – da atât stau cu el întins, de-o să-mi rămână definitiv drept!” , mărturisea Horia Moculescu acum ceva timp.

Citește și: Cum l-a anunțat Flavia Mihășan pe soțul ei că este însărcinată a doua oară: „A fost ca în dimineața de Crăciun!” Ce spune despre nuntă / EXCLUSIV

Citește și: Cu ce se ocupă acum Dragoș Moștenescu, celebrul Costel din „La bloc”, la Londra. A fost obligat să se reprofileze, din cauza pandemiei COVID-19

Citește și: În ce relații sunt Marina Almășan și Victor Socaciu, la 8 ani de la divorț, după acuzații reciproce de infidelitate: „Mi-am jurat că…”

Citește și: Unde vor locui Melania și Donald Trump, după ce se mută de la Casa Albă: „Ea vrea doar să plece acasă!'

Nici a doua operație nu a avut succes

Recent, invitat în Zilele trecute, invitat în emisiunea lui Cristi Brancu de pe Youtube, Horia Moculescu a dezvăluit că s-a operat din nou la picior, însă rezultatul nu a fost deloc pe măsura așteptărilor. Mai mult, compozitorul are o pensie destul de modestă, iar de când este bolnav a cheltuit o sumă imensă…

„M-am operat și nu mi se închide operatia de două luni și jumătate. În 3 ani de zile de când sufăr cu piciorul am cheltuit peste un miliard de lei. Numai niște pansamente costă 120 de lei”, a povestit Horia Moculescu.

Horia Moculescu are o pensie modestă

Horia Moculescu este unul dintre cei mai mari compozitori români din ultimii 50 de ani, de numele său legându-se numeroase șlagăre. Având la activ peste 40 de ani de carieră, te-ai aștepta ca acesta să aibă, la cei 83 de ani ai săi, o viață lipsită de griji financiare.

Realitatea este, însă, cu totul alta. Invitat în emisiunea lui Cristi Brancu, compozitorul a povestit că are o pensie foarte mică pe care statul roman a decis să o facă și mai mică, luându-i 300 de lei.

„Poştaşul meu mi-a adus astăzi pensia şi mi-a spus că se jenează să mi-o dea. În jurul meu, pe acolo unde stau eu, nu sunt decât pensii de 7, 8, 10.000, 15.000, 20, 30, 35.000. Şi ăla cu 35.000 de mii spunea că vrea să facă o plângere să i se recalculeze pensia. Eu, care am o pensie nesimţită, sunt bucuros că Statul s-a îndreptat asupra mea şi mi-a luat 300 de lei din pensie', a povestit Horia Moculescu.

Sunt extraordinar de fericit, pentru că statul român a luat o atitudine extraordinară faţă de posesorii de pensii nesimţite, a mai spus Moculescu, care are în prezent o pensie de 2094 lei, după 42 de ani de carieră muzicală.

Foto: Facebook

 
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă