Ion Dichiseanu și soția sa au trăit clipe de groază, la Revoluția din '89: "Dichi a fost atins de gloanțe. S-a împiedicat"

Publicat pe .

Ion Dichiseanu și soția sa au trăit clipe de groază, la Revoluția din ’89. Revoluția din ’89 este unul dintre momentele marcante ale istoriei recente. Căderea dictaturii comuniste s-a desfășurat într-o manieră sângeroasă, care a lăsat în urmă multă suferință dar și semne de întrebare. Printre protestarii de la acea vreme au fost și regretatul actor Ion Dichiseanu și soția sa, Simona Florescu. La peste 30 de ani de la acele evenimente Simona Forescu face mărturisiri cutremurătoare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ion Dichiseanu și soția sa au trăit clipe de groază, la Revoluția din ’89. Manifestațiile care au avut loc în urmă cu 33 de ani împotriva regimului comunist au lăsat urme profunde în sufletul celor care au ieșit în stradă în acele zile. Actorul Ion Dichiseanu și soția sa, Simona Florescu, s-au aflat printre protestarii care au înfrânt pericolul gloanțelor pentru o cauză nobilă. Cei doi au lăsat-o pe fiica lor, Ioana Dichiseanu, în grija rudelor și s-au alăturat mulțimii care cerea căderea dictaturii ceaușiste. Simona Florescu a rememorat acele evenimente și a afirmat că actorul a fost împușcat.

simona-dichiseanu4-crop-1627836552-crop-1637744117-1-1simona-dichiseanu4-crop-1627836552-crop-1637744117-1-1

Ion Dichiseanu și soția sa au trăit clipe de groază, la Revoluția din ’89

Revoluția de la 1989 a scos în stradă mii de oameni care cereau sfârșitul regimului comunist. Actorul Ion Dichiseanu și soția sa, Simona Florescu, au Piața Universității, în acele zile teribile și au luptat pentru libertate, alături de manifestanți. Până în ziua de azi, fosta soție a regretatului își amintește cu groază acele momente. Ea a relatat recent clipa când maestrul a fost împușcat.

Citește și: Simona Florescu primește semne că Ion Dichiseanu este încă lângă ea:'Mi s-a făcut pielea de găină'

Citește și: Un an de la moartea maestrului Ion Dichiseanu.Ce face fiica lui săptămânal:

„Ne-am luat amândoi de mână și am ajuns în Piața Universității exact atunci când intrase o mașină și strigau (cei din vehicul): «Noi suntem cu voi». Au reușit să pătrundă, prin mulțime, la Universitate și când au coborât, au început să tragă în oameni. Era și armata acolo, erau pe Intercontinental, peste tot. Armata înconjura totul. Au început să tragă și unii și alții. Noi eram în față pentru că, la un moment dat, oamenii l-au recunoscut pe Dichi (Ion Dichiseanu, n.r.) și au strigat «Maestre, sunteți primul pe scenă, haideți în fruntea maselor» Atât i-a trebuit.

Bineînțeles, când au început să tragă, au început toți să fugă. La un moment dat, Dichi s-a împiedicat. Noroc că l-am ținut bine de mână că putea să fie călcat în picioare de mulțime. A reușit să se ridice, dar a fost atins de gloanțe! O elice a trecut pe lângă piciorul lui, i-a străpuns pantalonul și i-a atins piciorul. Armata începuse să dea cu gaze lacrimogene. Efectiv am văzut moartea cu ochii', a mărturist solista, pentru CANCAN.RO.

Fosta soție a lui Ion Dichiseanu: „M-au impresionat tinerii care au murit atunci”

Simona Florescu a mărturisit că se gândea constant la fiica ei și a lui Dichi, Ioana, care la acea vreme avea doar doi ani și 9 luni. Fosta soție a lui Dichiseanu a fost profund impresionată de tinerii care au și-au dat viața la Revoluția din ’89. Simona Florescu este dezamăgită de maniera în care au evoluat lucrurile în țară de-a lungul celor peste 30 de ani de democrație.

Citește și: Mădălina Ghenea, primele declarații după ce a fost jefuită pe aeroportul din Roma: „De trei zile nu dorm și nu mănânc”. Bijuteriile furate, estimate la 1 milion de euro

Citește și: „Cochetam cu alcoolul și țigările.Nu mi-a plăcut să fiu un executant docil, de aia…. Cum au arătat anii de școală ai lui Tudor Chirilă, în comunism / EXCLUSIV

„M-am temut. Mă gândeam numai la copilul pe care l-am lăsat acasă din dorința de a urni lucrurile și de a face ca lucrurile să meargă bine și frumos în țara asta. Practic, noi, ne-am lăsat acasă fetița de doi ani pentru a ne câștiga libertatea.

M-au impresionat foarte mult tinerii care au murit atunci la Revoluție, inconștienți. Nu și-au dat seama. Așa cum am fost și noi, tot inconștienți. M-a impresionat și moartea Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu. Nu meritau să moară așa. Ei aveau dreptul la o judecată. Trebuia să fie judecați. Nu trebuia să moară așa. Mă gândeam cum ar fi fost să fie părinții mei în locul lor. Pentru asta am luptat cu toții. Libertate care a fost prost înțeleasă, din păcate, trecând dintr-o extremă în cealaltă. Între timp, s-au distrus toate în țara asta. Nu mai reușim să ne gospodărim singuri. Am ajuns în halul în care am ajuns', a spus Simona Florescu, pentru aceeași sursă.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton