Ion Lăceanu, aplaudat de președintele John Kennedy și soția lui, după ce a cântat pentru ei: "Au dat mâna cu noi"

Publicat pe

La aproape 85 de ani, pe care îi împlinește în mai, Ion Lăceanu este încă în activitate. Reputatul instrumentist și interpret a cântat de-a lungul anilor în întreaga lume și a adunat amintiri memorabile. Printre cei care l-au aplaudat la scenă deschisă se numără și președintele american John Kennedy și soția lui, Jacqueline.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Deși curând împlinește 85 de ani, Ion Lăceanu este la fel de plin de vervă ca-n tinerețe. Reputatul instrumentist și interpret de muzică populară încă este în activitate și doar regulile stricte ale pandemiei l-au oprit să se urce pe scenă la fel ca înainte… Tot ce își dorește este să fie din nou în mijlocul publicului său, public printre care, cândva, s-au numărat președinți de stat. Artistul a rememorat recent întâlnirea cu președintele John Kennedy și cu soția lui.

Ion Lăceanu, aplaudat de președintele John Kennedy și soția lui, după ce a cântat pentru ei: "Au dat mâna cu noi"Ion Lăceanu, aplaudat de președintele John Kennedy și soția lui, după ce a cântat pentru ei: "Au dat mâna cu noi"

Ion Lăceanu, apreciat de John Kennedy și de soția lui

Anul trecut, Ion Lăceanu încă avea concerte 6 zile din 7. Chiar dacă teribilul virus l-a oprit să-și exercite pasiunea la fel ca înainte, nimic nu-i poate lua amintirile. Și are multe, pentru că de-a lungul vieții Ion Lăceanu a cântat în SUA, în Cuba și a ajuns chiar până în China și Coreea. Iar printre cei care l-au admirat cântând la frunză ori solz de pește s-au numărat preşedinţii americani J.F. Kennedy, Jimmy Carter, dar și președintele rus Mihail Gorbaciov.

Artistul a rememorat cu emoție momentele în care a cântat pentru fostul președinte american J.F. Kennedy, care, la 6 luni de la eveniment, a fost asasinat.

„Cântam cu mai mulți colegi la ambasada României din America, pentru corpul diplomatic, erau prezenți J.F. Kennedy și soția lui, Jacqueline Kennedy. Erau atât de eleganți, de joviali. Mi-a plăcut de el, avea carismă, era foarte elegant și un mare iubitor de muzică. Ne-a ascultat, a aplaudat, iar, la sfârșit, el și soția lui ne-au trimis un coș cu flori pe scenă, apoi au dat mâna cu noi. Pe atunci, soția mea era însărcinată, așa că pe fiul meu îl cheamă și Robert, ca pe fratele lui J.F. Kennedy, nu i-am pus John, pentru că așa mi se zice mie. Am făcut asta în amintirea familiei fostului președinte american. După o jumătate de an, de la acest eveniment, celebrul politician a fost asasinat, vestea m-a cutremurat', a mărturisit Ion Lăceanu, în exclusivitate, pentru Impact.

Citește și: Oana Pellea, mesaj emoționant în memoria tatălui său, Amza Pellea: „Dorul mă arde zi de zi”

Citește și: Cristina Cioran o critică dur pe Bianca Drăgușanu, pentru operațiile estetice: „Cineva ar trebui să-ți spună să te oprești'

Citește și: Ce spune Carmen Brumă despre vaccinul împotriva COVID-19: 'Nu sunt…'

Citește și: Giulia, adevărul despre relația cu soțul ei, Vlad Huidu: „A fost dificil și dureros”. Cum se înțelege acum cu Șerban Huidu / EXCLUSIV

La 84 de ani se gospodărește singur

După ce i-a murit soția, acum 5 ani, Ion Lăceanu a învățat să se gospodărească singur, deși în tinerețe concertele l-au ținut multă vreme departe de familie și de îndeletnicirile casnice.

Locuiesc și mă gospodăresc singur. Eu îmi fac cumpărăturile, curat, mâncărică, în intimitatea mea, mă bucur că mă deplasez pe picioarele mele. Îmi place acasă. Până în 89 nu prea am știut ce înseamnă asta, căci am colindat întreaga lume, am cântat peste tot, din SUA, Cuba și până-n China și Coreea. Nu sunt o povară pentru copilul meu și încerc să mă bucur cât mai mult de nepoțica mea. Căci, de aproape șase ani, sunt bunic', mărturisea Ion Lăceanu, anul trecut, pentru Libertatea.

Cât timp restricțiile dictate de pandemie nu i-au interzis, Ion Lăceanu a continuat să cânte săptămânal într-un local din Centrul Vechi, iar acum așteaptă cu nerăbdare să revină pe scenă. Artistul spunea că, deși cântă muzică de pahar, nu mai bea, dar așteaptă cu nerăbdare să ciocnească un pahar cu cei dragi, de ziua lui.

Chiar dacă are mici probleme de sănătate, artistul este extrem de optimist.

„Medicii bagă fier în mine, perfuzii. Nu am mari probleme de sănătate, doar o anemie de fier. Hemoglobina e cam mică, dar nu e ceva grav. D-abia aștept să revin pe scenă. Până atunci, stau cuminte, în casă, nu vreau să mă îmbolnăvesc de Covid-19, până acum m-a ferit Dumnezeu!', a mai mărturisit Ion Lăceanu pentru Impact.

Ce pensie are Ion Lăceanu

Reputatul artist, supranumit cândva Omul-orchestră, deoarece cânta la 10 instrumente, se laudă cu o carieră de peste 70 de ani pe care nu are de gând să o încheie deocamdată, chiar dacă are niște venituri decente. Ion Lăceanu a mărturisit și ce pensie are după ce a cotizat la stat o viață și, mai mult, a comentat la adresa colegilor săi de breaslă care se plâng de pensii mici, deși nu au plătit niciodată contribuții…

'Eu n-am făcut, ca alții, să fiu vedetă și doar să colaborez și apoi să mă plâng că Ceaușescu nu mi-a dat pensie. Ei n-au cotizat la stat, ca mine, timp de 32 de ani. Acum primesc lunar în jur de 3.000 de lei, în care este inclusă și o primă de stat, deci dorm liniștit', a mai declarat Ion Lăceanu pentru Impact.

Foto: Hepta, Facebook

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter