Iulia Albu critică ținuta purtată de Carmen Iohannis la întâlnirea cu Papa Francisc: "Abuzează de un privilegiu care nu îi aparține" - EXCLUSIV

Publicat pe

Iulia Albu a analizat ținuta purtată de Prima Doamnă a României de la vizita oficială a Papei Francisc în România. Criticul de modă a spus despre Carmen Iohannis că abuzează de un privilegiu care nu îi aparține.  

Papa Francisc a sosit astăzi în România. La aeroport, Suveranul Pontif a fost întâmpinat de către președintele României, Klaus Iohannis, alături de soție. Carmen Iohannis a ales să poarte o rochie simplă, bleu, până la genunchi, și o pereche de pantofi nude. Iată ce spune Iulia Albu despre ținuta aleasă de Prima Doamnă a României.

Klaus Iohannis împlinește 60 de ani pe data de 13 iunie.

Iulia Albu critică ținuta purtată de Carmen Iohannis la întâlnirea cu Papa Francisc: "Abuzează de un privilegiu care nu îi aparține" - EXCLUSIVIulia Albu critică ținuta purtată de Carmen Iohannis la întâlnirea cu Papa Francisc: "Abuzează de un privilegiu care nu îi aparține" - EXCLUSIV

„Carmen Iohannis da cu bată în baltă și cu bățul în gard, abuzând de un privilegiu care NU îi aparține! „Le privilège du blanc' este un privilegiu EXCLUSIV al reginelor sau prințeselor catolice, care, la întâlnirea cu Papa, de-a lungul istoriei, au putut purta rochie albă, dar și-au acoperit întotdeauna părul.

Mantilla (vălul specific adesea confecționat din dantelă) este purtată pe cap la vizitele Suveranului Pontif și poate fi abandonată doar în cazul în care părul este strâns, așa cum s-a întâmplat atunci când Angelina Jolie s-a întâlnit cu papa . De la Melania Trump la Mme Macron sau Amal Clooney niciodată nu a mai fost consemnat un asemenea afront.

Sigur, noi vorbim doar de niște cârpe. Carmen este o femeie frumoasă, iar această ținută ar fi putut-o purta oriunde în altă arte, mai puțîn firește, cu această ocazie. Regulă generală de etichetă este aceea de modestie și respect conform normelor catolice. Sigur, noi nu suntem toți catolici și in niciun caz mai catolici decât Papa, dar, ipotetic și realist vorbind, sunt sigură că de la bugetul de stat s-ar putea găsi fonduri pentru un stilist profesionist pentru Doamna Iohannis.”, a spus Iulia Albu în exclusivitate pentru VIVA!.

Papa Francisc stă 3 zile în România

Trei Sfinte Liturghii în fața a zeci de mii de pelerini, opt discursuri în fața autorităților politice și religioase, beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri și o întâlnire cu comunitatea de romi, în trei zile foarte intense, la 20 de ani după vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea. Acesta e programul Papei Francisc, în călătoria apostolică din România. De azi, Suveranul Pontif trece prin București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj, sub genericul „Să mergem împreună!'. 

Foto: Captură video, Facebook 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter