Laurențiu Cazan, despre umilința pe care a trăit-o la ambasadele occidentale: "Pentru tine sunt doar un cetățean de mâna a doua"

Publicat pe

Laurențiu Cazan relatează umilința pe care a trăit-o la ambasadele occidentale. Laurențiu Cazan este un artist care a avut mult de-a face cu deplasările în afară țării, datorită meseriei sale de artist. Acesta a relatat recent întâmplarea prin care a trecut atunci când a trebuit să tranziteze Marea Britanie. Laurențiu Cazan a făcut o paralelă cu situația recentă din România, când nu a fost acceptată în spațiul Schengen, și e de părere că politicienii din Occident perpetuează o imagine distorsionată a țării noastre.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Laurențiu Cazan relatează umilința pe care a trăit-o la ambasadele occidentale. Laurențiu Cazan a călătorit de multe ori în afară țării pentru diferite concerte sau festivaluri. Artistul s-a lovit de multe ori de reticența autorităților, care i-au îngreunat deplasările în afara granițelor. Laurențiu Cazan a relatat că a fost de multe ori întors din drum la Ambasade, care refuzau să-i acorde viză. O astfel de întâmplare a avut loc în urmă cu mai mulți ani, la Ambasada Angliei, unde nu i s-a oferit inițial viză de tranzit. Laurențiu Cazan a avut parte de o situație extrem de neplăcută la aeroportul din Marea Britanie.

Laurențiu Cazan, despre umilința pe care a trăit-o la ambasadele occidentale: "Pentru tine sunt doar un cetățean de mâna a doua"Laurențiu Cazan, despre umilința pe care a trăit-o la ambasadele occidentale: "Pentru tine sunt doar un cetățean de mâna a doua"

Laurențiu Cazan relatează umilința pe care a trăit-o la ambasadele occidentale

Laurențiu Cazan și-a amintit de câteva anumite situații din urmă cu câțiva ani, când Ambasadele statelor occidentale au refuzat să-i acorde viză. Artistul a relatat că autoritățile străine îl tratau cu indiferență, din cauză că era român. Laurențiu Cazan a trecut printr-o întâmplare extrem de neplăcută, atunci când a fost nevoit să tranziteze Anglia pentru a ajunge la un festival din Finlanda.

Deși Ambasada Marii Britanii i-a spus că nu are nevoie de viză de tranzit, artistul a insistat, fiind sigur că personnalul de la aeroport nu-l va lăsa să călătorească mai departe fără acest document.

Citește și: Îl mai ții minte pe Laurențiu Cazan? Din ce trăiește artistul, la 63 de ani, în plină pandemie

Citește și: Laurențiu Cazan propune schimbarea regulamentului de la Eurovision, după marele scandal: „Poți cânta bine la repetiții, iar în concurs să n-ai o mare calitate'

„Eu, circulând, prin natura meserie mele, în lume, am avut de-a face cu umilința. Mi se spunea, la ambasade, în așteptarea vizei: 'Mai vino mâine, peste o săptămână! Așa mi se spunea de la ambasadele occidentale, acestea care tot susțin că libertatea e importantă'. M-au sunat din TVR să mă duc la un festival din Irlanda. Mi-am luat viză. Dar, știind că trebuie să tranzitez Londra, căci nu era avion direct, m-am gândit să-mi iau și viză de tranzit pentru Anglia, deși din Finlanda mi s-a spus că nu e nevoie. M-am dus apoi la Ambasada Angliei, unde mi s-a comunicat tot așa. Dar eu am insistat. Le-am zis că eu nu plec până nu primesc viză de tranzit pentru Anglia. „ a relatat Laurențiu Cazan pentru Impact.ro.

Laurențiu Cazan: „Am întâlnit adesea această atitudine arogantă față de români”

Laurențiu Cazan a dorit să-și ia toate măsurile de precauție la acea vreme, pentru a se asigura că va putea traversa Marea Britanie, pentru a ajunge în Finlanda. După multe insistențe la Ambasada Marii Britanii, artistul a obținut viza de tranzit. Odată ajuns la aeroportul din Anglia, ofițerii i-au cerut acest document, altfel nu i-ar fi permis să treacă. Pentru artist, această situație i-a dovedit că românii nu au fost niciodată doriți în spațiul Europei de Vest.

Am plătit, am primit. Iar în aeroport, în Anglia, s-a întâmplat ce bănuiam. Un ofițer mi-a cerut exact viza de tranzit. Am luat pașaportul, i l-am băgat în nas și i-am zis: 'Pentru un idiot ca tine am plătit niște bani, ca să iau viza de tranzit. Știam că voi da de unul ca tine. Ce faci, acum, mă arestezi? Ce nu-ți convine, m-ai văzut că sunt din România? Uite viza, ce făceai, dacă nu o aveam, nu mă lăsai să mă duc? Pentru tine sunt doar un cetățean de mâna a doua?'. Mergeam blindat peste tot, aveam toate actele.

Citește și: Nicole Cherry a făcut accident cu mașina, singură: 'Nu am văzut senzori, nu am văzut nimic'

Citește și:

Am avut multe astfel de experiențe. După 90, mă duceam cu zilele și cu săptămânile să-mi iau vize de o țară sau de alta. În 1995, m-am dus la ambasadă ca să iau viză de Elveția, eram acolo așteptat cu un contract de câteva luni, la o dată fixă. Nu au vrut să-mi dea sub niciun chip, mă refuzau, fără niciun temei, într-un final am prins contractul. Am întâlnit adesea această atitudine arogantă față de noi, ca români', a relatat Laurențiu Cazan pentru Impact.ro.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter