Lavinia Șandru joacă rolul principal din filmul "Maria Tănase": "Nu mi-a venit să cred!"

Publicat pe

Surpriză de proporții pentru fanii ei – Lavinia Șandru joacă rolul principal în filmul „Maria Tănase”, producție regizată de Mihai Constantinescu, ce este difuzată pe marele ecran din data de 26 august. Iată ce a dezvăluit actrița despre această oportunitate imensă!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Fost politician, jurnalistă și actriță, Lavinia Șandru a avut recent șansa imensă de a interpreta rolul unei personalități iconice – Maria Tănase. Lungmetrajul a avut premiera în cinematografele din țară pe 26 august, iar prezentatoarea emisiunii Impact LIVE a declarat că este extrem de emoționată de onoarea ce i-a revenit.

Lavinia Șandru joacă rolul principal din filmul "Maria Tănase": "Nu mi-a venit să cred!"Lavinia Șandru joacă rolul principal din filmul "Maria Tănase": "Nu mi-a venit să cred!"

Lavinia Șandru, rol principal în filmul „Maria Tănase”

Îndelung așteptat de fani, filmul Maria Tănase este proiectat, de săptămâna trecută, în cinematografele din țară, iar în această producție regizată de Mihai Constantinescu joacă nume importante precum Adrian Păduraru, Marius Florea Vizante, Mihai Mălaimare și Gabriel Spahiu. Protagonista este Lavinia Șandru, căriea i-a revenit dificilul rol de a o interpreta pe Maria Tănase, supranumită „Pasărea Măiastră” de Nicolae Iorga.

Citește și: Vasile Ceterașu a ajuns de urgență la spital, după ce a cântat la o nuntă: „E un episod acut care poate indica…'

Citește și: Ioana Năstase, la un pas de tragedie în timpul orelor de echitație. A căzut de pe cal:„Dumnezeu m-a salvat’

Citește și: Bianca Tirsin a plecat de la Neatza cu Răzvan și Dani. Ce a anunțat după demisie:'Am primit multe…'

Citește și: Marinela Mavrodin de la Puterea Dragostei este însărcinată.Primele imagini cu burtica de gravidă: „E fascinant'

Citește și: Daniela Crudu și-a făcut cont pe Only Fans.Cât costă să o vezi în cele mai sexy

„Nu mi-a venit să cred că mi s-a propus mie s-o joc pe marea noastră Maria Tănase, într-un film artistic despre viața ei, știind câte actrițe și-au dorit și au visat acest rol. Dincolo de personalitatea ei artistică unică, de prezența ei scenică extraordinară, de replicile ei spirituale, de cunoașterea până în cel mai mic amănunt a folclorului din diferite zone ale țării, ea a fost întâi de toate un mare om.

A fost un om care a iubit și a ajutat oamenii. Așa a fost Maria Tănase și așa încearcă filmul să ne-o prezinte. În ceea ce privește colegii de platou, regizorul și mai ales producătorul filmului, pot spune că sunt niște oameni cu care cred ca orice actor și-a dori să se întâlnească cel puțin o dată în viață', a spus Lavinia Șandru pentru Impact.ro.

Și Sergiu Nicolaescu și-a dorit să facă un film despre Maria Tănase

Și reputatul regizor Sergiu Nicolaescu și-a dorit să facă un film despre Maria Tănase. Din păcate, filmul despre viața marii artiste, ultima dorință a lui Sergiu Nicolaescu a murit odată cu el, din păcate, pe 3 ianuarie 2013. Și nici cel care a dorit să îi îndeplinească dorința, regizorul Ioan Cărmăzan, bunul său prieten, nu a reușit să demareze filmările, nici după 9 ani, din cauza costurilor uriașe.

De altfel, regizorul dezvăluia că mai multe artiste și-au dorit să interpreteze rolul Mariei Tănase:

‘Nu a fost un casting, nu am ajuns până acolo, au fost întâlniri prietenești, cu artiștii, la o cafea. Nu am dat un casting propriu-zis, dai casting când știi exact că faci filmul, nu chemi oamenii să-ți bați joc de ei, dacă încă nu ai toți banii.

Erau, da, la un moment dat, niște nume de artiste. Eu am moștenit scenariul de la Sergiu Nicolaescu, el o avea în centru pe Jojo, mai colaboraseră împreună. Dar, eu nu o vedeam foarte potrivită pentru rol, nu prea am văzut legătura lui Jojo cu Maria Tănase.

Nu fixasem însă nimic. Am mai avut discuții cu Maria Buză, cu Maria Constantin. Voia și Emilia Dorobanțu, o altă solistă de muzică populară, era pe atunci studentă la Conservator.

La un moment dat, fetele au realizat niște fotografii după cele ale Mariei Tănase, au poze identic. Au ajuns pe biroul meu, Jojo făcuse asta însă prima, pentru Sergiu’, dezvăluia regizorul pentru ego.ro.

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă