Mircea Radu, reacție dură după ce Nicu Covaci a rămas fără pensie, la 75 de ani: "Umilința la care a fost supus o simt și eu..."

Publicat pe

După zeci de ani de muncă și implicare, Nicu Covaci a rămas fără pensie. Artistul nu a reușit să obțină atestatul de compozitor, care i-ar fi permis să fie admis în UCMR și să primească, prin urmare, pensie. După declarațiile făcute de cântăreț, Mircea Radu a reacționat dur! Iată ce a scris prezentatorul pe rețelele sociale.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

La 75 de ani, fondatorul şi liderul formaţiei Phoenix a fost înștiințat de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor că nu are dreptul la pensie deoarece nu a reuşit să obţină atestatul de compozitor, care i-ar fi permis să fie admis în UCMR și să primească, prin urmare, pensie.

Mircea Radu, reacție dură după ce Nicu Covaci a rămas fără pensie, la 75 de ani: "Umilința la care a fost supus o simt și eu..."Mircea Radu, reacție dură după ce Nicu Covaci a rămas fără pensie, la 75 de ani: "Umilința la care a fost supus o simt și eu..."

După declarația făcută de Nicu Covaci, Mircea Radu a reacționat dur acum. Pe contul său de socializare, prezentatorul de televiziune a postat un mesaj, în care se arată revoltat de situația prin care trece artistul. De asemenea, și Gheorghe Zamfir a avut ceva de spus pe tema acestui subiect. Iată declarațiile făcute de aceștia!

Citește și: Nicu Covaci a rămas fără pensie, la 75 de ani: „Sunt umilit, deși am adus țării acesteia milioane”

Citește și: Primele imagini cu Andrei Aradits după ce a anunțat că a divorțat. Cu cine a urcat pe scenă: „Nu știu cine a hotărât că prezența noastră este neapărat valoroasă'/ EXCLUSIV

Citește și: „Am intrat în alt capitol al vieții noastre, amândoi iubim și suntem iubiți'. Anamaria Prodan e hotărâtă să se împace cu Laurențiu Reghecampf, deși au multe procese

Mircea Radu, reacție dură după ce Nicu Covaci a rămas fără pensie

Nicu Covaci a susținut un examen de compozitor, dar l-a picat. Asta a însemnat că a pierdut pensia, după zeci de ani de muzică și implicare în acest domeniu. Mircea Radu a reacționat dur după declarațiile făcute de compozitor.

Pe Facebook, prezentatorul s-a arătat revoltat de modul în care Nicu Covaci a fost tratat.

„Lui Nicu Covaci i s-a refuzat solicitarea de a fi primit ca membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Da, cum cum se-aude: Nicu Covaci a dat un examen la muzică, a susținut o lucrare în fața unei comisii, iar oamenii de-acolo au hotărât că nu le sună bine, că nu e ce trebuie. Și l-au respins.

Deci omul care a fost în spatele unor albume fără moarte (Mugur de Fluier, Cantafabule, Cei ce ne-au dat nume, ca să le numesc doar pe-astea) pur și simplu nu e suficient de bun pentru UCMR.

Umilința la care a fost supus Nicu Covaci o simt și eu, pentru că Phoenix este pentru România ce e Beatles pentru Regatul Unit. Nu că Phoenix au fost primii (că n-au fost), ci că de la ei s-a înțeles că se poate și altfel. Păr lung, nonconformism, tradiții, naționalism, atitudine, curaj, pe toate le-au avut acești creatori. Trupa nu mai există demult, spiritul s-a diluat, ei s-au risipit. A rămas ceva mai presus: muzica Phoenix. Iar Nicu Covaci a fost motorul acelei trupe', spune Mircea Radu pe o rețea de socializare.

Dacă azi aș mai lucra în televiziune și l-aș intervieva pe acest mare artist, n-aș deschide cu 'Cum te afectează?', și nici 'Cine erau cei din comisia care ți-au judecat lucrarea?'… L-aș întreba: 'Ce ai căutat tu acolo, Nicu Covaci?'„, a mai spus acesta.

Ce spune și Gheorghe Zamfir

Și Gheorghe Zamfir a reacționat dur! Compozitorul spune că a fost în aceeași situație și înțelege prin ce trecere artistul.

Nicule, prieten drag, cu regret citesc știrile zilei și trebuie să-ți spun că-ți sunt alături și că povestea ta a fost trăită și de mine. Uniunea Compozitorilor din Franța mă primea cu brațele deschise în anii 70, iar UCMR nu a dorit acest lucru până în anul 2005, pentru că cei de la conducerea Uniunii mă considerau compozitor de sârbe și hore. Ce certificare îți mai trebuie ție, Nicu Covaci, legendă românească în ale muzicii, de la o astfel de organizație?

Tu știi bine că umilirea valorilor naționale a fost și încă este un sport național. Esența muzicii noastre se află adânc sădită în sufletele multor generații, această realitate nu poate fi notată de nicio comisie. Fruntea sus! Te iubim, pentru tot ceea ce ești și ai lăsat ca artist!', mărturisește el.

Cum a pierdut Nicu Covaci pensia, la 75 de ani

La sfârșitul anului trecut, Nicu Covaci spunea că a rămas fără pensie, la 75 de ani.

Eu nu am o pensie, deși am adus țării acesteia milioane. Sunt umilit, trebuie să mă duc zilele astea la Uniunea Compozitorilor, să dau examen de compozitor. După 50 de ani în care am compus atâtea piese și au încasat bani de pe urma lor, mi-au dat și mie o mică părticică, este drept. Dar ei nu-și pun întrebarea că atâta timp au încasat niște bani de a mine, pe piese compuse de mine, iar acum vor să mă pună să demonstrez că sunt compozitor. Nu este nimic, o să mă duc să dau examen, poate o să pic' declara artistul la Realitatea în decembrie 2022.

sursă foto- Facebook

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă