Muzeul Național de Artă al României a fost iluminat în roz

Publicat pe

Muzeul Național de Artă al României a fost iluminat în roz, culoarea speranței, sâmbătă seara, cu ocazia celei de-a XVI-a ediții a evenimentului organizat anual de Fundația Renașterea. 

 

 

Muzeul Național de Artă al României a fost iluminat în rozMuzeul Național de Artă al României a fost iluminat în roz

Sub sloganul „Arta de a fi sănătoasă”, Muzeul Național de Artă al României a fost iluminat în roz, pentru a marca Ziua Internațională de luptă împotriva cancerului la sân. Lumina roz a fost aprinsă de Andreea Esca, ambasador al Fundației Renașterea, și de actrița Oana Pellea . Prezentă la eveniment a fost și Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, subliniind că sănătatea femeii este importantă nu doar pentru ea, ci și pentru familie și societate. După momentul festiv al iluminării în roz a Palatului Regal, seara a continuat cu prezentarea expoziției „EGAL. Artă și feminism în România modernă”, care cuprinde sculpturi realizate de femei.

 

De asemenea, membrele boardului Fundației Renașterea — Mihaela Geoană, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Amalia Năstase — au acordat distincții pentru patru dintre susținătorii Fundației Renașterea: Ambasadorul Italiei în România, Diego Brasioli, a primit titlul de Ambasador prin Excelență al Sănătății Femeii, hairstilistul Sorin Stratulat, ambasador Loreal în România, a primit titlul de Ambasador al Frumuseții, Compania Roche a fost desemnată Compania dedicată Sănătății Femeii, iar directorul MNAR, Călin Stegerean, a devenit oficial Prieten al Fundației Renșsterea în Campania ”Arta de a fi sănătoasă”.

 

Președinta Fundației Renașterea, Mihaela Geoană, a amintit că, în fiecare an la 1 octombrie, în peste 70 de țări se iluminează în roz clădiri reprezentative, pentru a le reaminti femeilor că, prin control medical anual, cancerul poate fi învins. Ea a trecut în revistă proiectele desfășurate pe parcursul anului de Fundație — Campania ”Vieți împletite”, evenimentul Race for the Cure — Happy Run, lansarea Coaliției pentru Sănătatea Femeii — proiect la care AGERPRES este susținător media — și Unitatea Mobilă care acordă consultații în țară, deplasându-se în zonele în care nu există unități medicale unde se pot efectua mamografii și teste Babeș Papanicolau.

 

Adina Vilcea

Foto: Armand Ionescu 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter