Nicolae Voiculeț, mesaj dur pentru Lucian Mândruță. „Mi se pare că te-ai schimbat. Nu mai râde de neamul tău!”

Publicat pe

Nicolae Voiculeț a avut prima reacție în urma unui mesaj postat pe contul de socializare, de Lucian Mândruță, pe 15 ianuarie, la 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.

Nicolae Voiculeţ este unul din demnii apărători şi continuatori ai valorilor autentice, care îşi are originea în simţirea neamului românesc. 

„Pentru #LucianMândruță
Iartă-mă că te întreb: Dar tu cât l-ai ajutat pe Eminescu să rămână viu în inima cititorului sau ascultătorului tău? Tu ce-ai făcut pentru el? Poate nu-ți place ție, dar alții se hrănesc din opera lui. Poate este fosilizat' pentru tine…dar mai rămân și ceilalți (foarte mulți) care îl simt încă viu și actual, și asta nu numai în România. Tu ca jurnalist cred c-ar trebui să fi mai imparțial și echidistant mai ales în acest context viciat în care se află societatea acum. Ai fi putut să echilibrezi situația și să faci ceva. Nu cred că îți dorești să te remarci cu orice preț atacând sau denigrand personalități fundamentale ale culturii române, cum ar fi Eminescu. Tu nu ești Cărtărescu care la numit pe Eminescu TITI CEL PĂROS'… Esti un om cu valori diferite…sper! Când mi s-a oferit să fiu brand ambasador la Mercedes pe cultură, ne-ai luat un interviu și mie și lui Grigore Leșe. Mai ții minte…? Eram toți la Muzeul Național de Istorie! Chiar mi-ai prezentat concertul dedicat unirii Principatelor. Mi se pare că te-ai schimbat mult de atunci…regret, și-mi pare rău! Nu mai râde de neamul tău și nu înlesni mediocritatea in rândurile unuia dintre cele mai talentate popoare pe care le cunosc!'
, a scris Nicolae Voiculeț

Reacția lui Nicolae Voiculeț vine în urma mesajului scris de Lucian Mândruță, pe contul de Facebook

„Din cand in cand sarbatorim pe cate un poet pe care nu-l citim. Un poet pe care, daca l-am consuma, am constata ca n-ar mai putea sa-si citeasca jumatate din articolele politice la televizor, fara amenda de la CNA. Un poet pe care, daca l-am citi, am descoperi ca scrie mai lung decat postarea medie pe facebook, si ne-am plicitisi la jumatate.

Un poet care descrie o lume care nu mai exista si un neam care-a plecat. In istorie sau in exil, fiecare unde-a putut.

Dar din cand in cand ne trezim, piosi, c-a sunat calendarul si trebuie sa ne trezim si sa facem cateva gesturi ritualice', este o parte din mesajul postat de Nicolae Voiculeț.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter