Niculina Stoican, dată în judecată de Olguța Berbec. De la ce a pornit scandalul dintre artiste

Publicat pe

Niculina Stoican a fost dată în judecată de colega ei de breaslă Olguța Berbec, cele două artiste urmând să-și dispute în instanță drepturile de proprietate intelectuală asupra unei piese. Iată de la ce a pornit totul!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Un nou scandal a izbucnit în lumea muzicii populare, după ce Niculina Stoican a fost dată în judecată de către Olguța Berbec, cele două artiste disputându-și drepturile asupra unei piese aflate în repertoriul fiecăreia dintre ele. Iată de la ce ar fi început totul!

De la ce a început scandalul dintre cele două artiste

Conform unor surse din industria muzicală, citate de Wowbiz, disputa dintre cele două ar fi început de la un banal 'report' pe care Niculina l-ar fi dat unei melodii aflate pe canalul de Youtube al Olguței Berbec. Directoarea Ansambului 'Maria Tănase' a completat în formularul trimis către Youtube că ea este autoarea respectivei melodii.

Citește și: Anca Serea a ajuns de urgență la spital: „Am avut amețeli foarte mari, nu-mi puteam ține ochii deschiși”

Citește și: Oana Radu și soțul ei se mută în casă nouă. Cât au plătit pentru apartamentul de lux: „Am rămas cu puțini bani'

Citește și: Carmen de la Sălciua, acuzată că i-a furat soțul altei femei: „Am încercat să îmi salvez căsnicia…. Cum a reacționat artista

Citește și: Mitică Popescu a împlinit 85 de ani! De ce și-a sărbătorit ziua mai devreme

Când are loc o astfel de raportare, YouTube aplică o procedură standard, prin care este eliminat temporar conținutul aflat în litigiu. Platforma nu analizează și nici nu dă verdicte, însă solicită dovezi legate de drepturile de autor din partea celui care a făcut plângerea. Dacă reclamantul nu deține un act doveditor, YouTube acceptă o hârtie care să ateste că reclamantul l-a dat în judecată pe cel care a preluat fără drept piesa respectivă. Dacă acest lucru nu se petrece, piesa respectivă este repostată pe platformă în două săptămâni.

Conform sursei citate, Olguța Berbec nu a mai așteptat decizia YouTube și a dat-o în judecată pe Niculina Stoican.

Niculina Stoican a fost dată în judecată de Olguța Berbec

Niculina Stoican a fost dată în judecată de Olguța Berbec pentru o speță care privește drepturile de autor și cele conexe, în materie de proprietate intelectuală. Mai exact, Niculina ar fi preluat fără a cere acord explicit o piesă care ar fi fost cântată de către Olguța Berbec.

'Nu am nimic de spus, nu a început procesul. Este un proces public, vom vorbi când va fi cazul. Când va fi soluționat, va vorbi avocatul', a declarat Olguța Berbec pentru Fanatik.

De asemenea, și Niculina Stoican a fost destul de rezervată în privința declarațiilor cu privire la conflictul dintre ele două.

'Ne vedem în instanță. Dacă mergem în instanță, cred că trebuie să avem decența necesară să așteptăm să vedem ce se întâmplă în instanță. Atunci când mergem în instanță, nu mai există loc de alte discuții, mergem în instanță', a declarat artista pentru Antena Stars.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter