Oana Roman a fost la un pas de a-și pierde tatăl în timpul Revoluției din 1989: "Au tras în noi din plin"

Publicat pe

Oana Roman a povestit de momentele în care a trăit Revoluția din 1989. La acea vreme, fiica lui Petre Roman avea 14 ani, dar a înțeles gravitatea lucrurilor. În decembrie 1989, regimul comunist din România a căzut în urma revoluției începute la Timișoara și continuată la București. Vedeta a rămas marcată de multe lucruri și a fost la un pas de a-și pierde tatăl.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Oana Roman, 46 de ani, este fiica lui Petre Roman și a Mioarei Roman. În timpul Revoluției din 1989, vedeta locuia împreună cu familia ei în apropiere de clădirea CC, locul din care vorbea Nicolae Ceaușescu. Oana a fost martoră la multe atrocități petrecute în decembrie 1989.

Oana Roman a fost la un pas de a-și pierde tatăl în timpul Revoluției din 1989: "Au tras în noi din plin"Oana Roman a fost la un pas de a-și pierde tatăl în timpul Revoluției din 1989: "Au tras în noi din plin"

Mai multe vedete de la noi din țară au rememorat momentele terifiante petrecute în timpul Revoluției din 1989. S-au împlinit 33 de ani de la cel mai mare eveniment istoris care a schimbat România. Oana Roman a fost și ea martoră la evenimentele din 1989, deși la acea vreme era doar un copil.

Citește și: Constantin Enceanu lucra în fabrică în timpul Revoluției din 1989:”Stresul să nu ne vadă teroriștii era foarte mare…”

Citește și:Andi Vasluianu, moment terifiant trăit în Revoluția din 1989:”Un glonț s-a înfipt deasupra capului, ne-am aruncat sub un TAB…”

Citește și:Programul Metrorex de sărbători.Cum circulă metrourile de Crăciun și de Revelion

Citește și:Mariah Carey a cântat pentru prima oară în duet cu fiica ei de 11 ani.Monroe a moștenit vocea mamei sale

Oana Roman a fost la un pas de a-și pierde tatăl în timpul Revoluției din 1989

Oana Roman avea 14 ani în timpul Revoluției din 1989. La acea vreme, tatăl său, Petre Roman era un om important în politica țării. Acesta s-a implicat activ în lupta pentru libertatea țării, punându-și chiar și viața în pericol. Oana Roman a rememorat cu groază momentele petrecute în urmă cu 33 de ani și a povestit cum tatăl său a fost la un pas de a fi ucis.

„În același timp, imaginea care  m-a marcat cel mai tare a fost când s-a întors tata de la Baricadă, seara. Ud până la piele, iar privirea lui…. un amestec de furie, spaima și teroare, dar și adrenalină la cote maxime… Privirea aia nu o voi uita. Scăpase de la Baricadă, acolo unde trăseseră în ei în plin și camarazii lui de la Baricadă căzuseră secerați lângă el.

Din aproximativ 80 de oameni, care au fost nucleul de la Baricadă, au murit mai mult de jumătate, el a reușit sa scape fugind pe lângă sala Dales, a ajuns acasă și ne-a povestit ce fusese acolo. Ne spunea: «au tras în noi din plin. A fost măcel». Era traumatizat și acea privire a lui  mă urmărește și azi', a spus Oana Roman pentru cancan.ro.

Oana Roman:”Am crezut că voi muri!”

Oana Roman și-a adus aminte cea mai marcantă întâmplate de la Revoluția din 1989. Aceasta și-a adus aminte că stătea în brațele mamei sale și auzea cum se trage în apropierea apartamentului în care locuia. Oana Roman a mărturisit că s-a temut pentru viața ei și a mamei sale, care încerca să o liniștească.

„Am crezut că vom muri, se trăgea la câțiva metri de blocul nostru și zgomotele erau cumplite. Mama m-a luat în brate și ne-am așezat pe jos pe un culoar din apartament care nu avea geamuri. Eram ferite cumva și mama mă ținea în brate și-mi spunea să mă liniștesc că o sa fie bine, că o să avem libertate și o să putem călători și vorbi liber. Și mă încuraja. Dar a fost cumplit de greu și spaima foarte mare. (…) Slavă Domnului, am scăpat, dar era să-l pierdem pe tata și câteva zile nu am știut dacă va mai veni acasă sănătos', a mai spus fiica lui Petre Roman.

Oana Roman, despre producerea Revoluției din 1989

Ajunsă la 46 de ani, Oana Roman și-a dat cu părerea despre cele întâmplate în urmă cu 33 de ani. Vedeta susține că dorința de câștigarea a libertății a reușit să astupe rănile provocate la acea vreme. Au fost sute de morți, iar milioane de români au rămas toată viață cu traume care i-au marcat pe viață.

„Momentul decembrie 1989 a însemnat finalul unei dictaturi oribile și câștigarea libertății unui popor greu încercat. Oricine, orice ar spune, au ieșit pe străzi în toată țara peste 1 milion de oameni care  s-au revoltat pentru libertate, pentru că nu mai suportau foamea, frigul, teroarea. Am schimbat istoria și ne-am câștigat libertatea. A meritat', a mai spus Oana Roman.

Sursa foto: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter