Povestea lui Avram Iancu de la Chefi la Cuțite. A traversat înot Canalul Mânecii, timp de 18 ore

Publicat pe

Prima ediție a Chefi la Cuțite a adus în atenția publicului povestea impresionantă a lui Avram Iancu, un român din Petroșani care a traversat înot Canalul Mânecii, timp de 18 ore.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

În vârstă de 44 de ani, Avram Iancu, este de profesie bibliotecar, dar și un sportiv de excepție. Pasionat de înot, el a parcurs pe Marea Neagră traseul de 680 km dintre Sulina şi Istanbul în 60 de zile. Timp de 50 de zile a înotat cu viteze ce au variat între 13,8 km/oră şi 15 km/oră, la o temperatură a apei de 15-16 grade Celsius.

Românul cu nume istoric s-a prezentat în audiții la Chefi la cuțite, cu speranța că îi va impresiona pe jurați. El a pregătit o omletă cu ardei coaptă la cuptor. 

Povestea lui Avram Iancu de la Chefi la Cuțite. A traversat înot Canalul Mânecii, timp de 18 orePovestea lui Avram Iancu de la Chefi la Cuțite. A traversat înot Canalul Mânecii, timp de 18 ore

 „Este o onoare și o povară să porți acest nume, căci trebuie să ai idealuri care să nu îi dezonoreze pe marii înaintași care au purtat acest nume.Rețeta aceasta este una dublă, e o șmecherie cu capac', a mărturisit Avram Iancu, în bucătăria Chefi la cuțite.

„Eu am citit o carte, o istorie frumoasă a unui soldat din armata franceză. În locul deportării a ales să traverseze înot Canalul Mânecii. Am descoperit că în 200 de ani nu a fost vreun român care să facă asta. Aveam 38 de ani când am citit această poveste, dar a trebuit să cântăresc dacă pot să fac și eu asta. În 2014 am anunțat că voi traversa înot Canalul Mânecii.

Este foarte dificil să înoți atâtea ore și atâția kilometri, dar este foarte importantă motivația. Au fost 18 ore de înot încontinuu, au fost și ore în bezna nopții, în valuri foarte mari. Am reușit să înfig drapelul patriei noastre pe țărmul francez. Mai mult de șase luni au durat antrenamentele(…). Am înotat toată Dunărea, în 89 de zile, fără costum de neopren(…). Am slăbit zece kilograme/ Am realizat că parcurgerea unui fluviu e ca parcurgerea unei vieți', a povestit Avram Iancu.

Ce va face cu banii Ionuț Belei, câștigătorul sezonului 8 Chefi la cuțite

După momenul mult așteptat, câștigătorul Chefi la cuțite sezonul 8 a fost invitat la emisiunea lui Dan Capatos, unde a avut loc o reîntâlnire extrem de emoționantă cu mentorul său, chef Sorin Bontea, cel care a crezut în el de la început și care, de altfel, în audiții, i-a dat și Cuțitul de aur. Chiar dacă cei doi au interacționat doar pe Skype, Ionuț a fost emoționat până la lacrimi când l-a văzut pe chef Bontea.

Citește și: Ionuț Belei este câștigătorul Chefi la cuțite 2020. A izbucnit în plâns la TV! Primele declarații: ‘Chef Sorin îți mulțumesc din suflet

Citește și: Cine este marele câștigător Chefi la cuțite 2020. Ionuț Belei a câștigat premiul de 30.000 de euro

Citește și: Cine este iubita lui Ionuț Belei de la Chefi la Cuțite. Ce vor să facă cu marele premiu de 30.000 de euro

Citește și: Cum arată iubita lui Ionuț Belei de la Chefi la cuțite. El și Sabina au o relație la distanță

Ionuț Belei a lucrat în ultimii 4 ani în Germania, la un restaurant, însă câștigarea acestui premiu îi va schimba, cu siguranță, perspectiva, cu atât mai mult cu cât el are o relație la distanță cu Sabina, iubita lui, studentă la Cluj. Mai mult, Ionuț este decis să folosească banii și în scop profesional, el dorind să se specializeze în arta culinară și să ducă bucătăria bucătăria românească ‘la un alt rang.

„Asta vreau să fac și cu premiul. Vreau să merg în Franța, să fac un curs renumit. (…) Doresc și tind să aduc bucătăria românească la un alt rang, pentru că și noi merităm să intrăm în cartea de la Michelin și cu siguranță avem potențial în România, a mărturisit Ionuț, la Xtra Night Show.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter