Povestea miliardarului Chuck Feeney, care și-a donat toată averea pe parcursul vieții: "Orice sumă dată pentru o cauză bună, merită"

Publicat pe

Chuck Feeney este un exemplu în întreaga lumea! A pus bazele unui imperiu de miliarde de dolari și a ales să-i cheltuie într-un mod absolut fabulos: nu pe vacanțe scumpe, iahturi sau mașini de lux! Dimpotrivă, a muncit pentru alții… la propriu, dat fiind că a ales să-și doneze banii câștigați!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Are 89 de ani și este fondatorul The Atlantic Philanthropies, una dintre cele mai mari fundații private din lume și co-fondator al Duty Free Shoppers Group. Are o avere impresionată, iar ceea ce a ales să facă cu banii este fără precedent!

Chuck Feeney și-a cheltuit averea estimată la 8 miliarde de dolari pentru a-i sprijini pe nevoiași. A vrut să-și dea toți banii în acest scop pe parcursul vieții și a reușit prin finanțarea, pe parcursul a 39 de ani, a fundației întemeiată tot de el sub deviza „Dăruiește cât trăiești”.

Citește și: Cătălin Scărlătescu, declarații surprinzătoare despre debutul în televiziune, în urmă cu 10 ani:„Mi-a fost frică. În primul an am păstrat și locul de muncă pe care îl aveam'/ EXCLUSIV

Spre deosebire de alți miliardari, cea mai mare dorință a filantropului a fost să ajute cât mai mulți oameni în timpul vieții, nu după ce el nu va mai fi.

Citește și: Laura Lavric și-a executat silit sora:„Nu vreau să o iert!' / De la ce a izbucnit scandalul

Cine este Chuck Feeney

Chuck Feeney s-a născut într-o familie modestă din SUA, în timpul Marii Crize Economice. A fost nevoit să se adapteze condițiilor din acele vremuri, dar asta l-a ajutat să înțeleagă că se poate supraviețui foarte bine și cu strictul necesar.

Citește și: Surpriză pentru Andreea Bălan! Vestea primită, la scurt timp după declarațiile lui George Burcea:„Tot ceea ce fac, fac pentru Ella si Clara'

Părinții săi s-au străduit să-i ofere o bună educație, fiind singurul din familia sa care a urmat o facultate, lucru care i-a deschis multe uși în viață, căci acolo i-a cunoscut și pe cei care i-au devenit parteneri de afaceri.

„Am început cu nimic și uite unde am ajuns. Îmi plăcea ceea ce făceam, mai ales oamenii cu care lucram, și mă gândeam mereu că nu am nevoie de încă un milion de dolari', a declarat Chuck Feeney.

Chuck Feeney a adoptat un stil de viață foarte modest

A avut noroc, afacerile i-au mers din plin, astfel că și-a construit un adevărat imperiu. În ciuda averii impresionante, nu a mizat pe opulență și lux, a fost chiar la polul opus. Nu a deținut nicicând o mașină sau o casă, călătorind, la nevoie, numai la clasa economică cu avionul.

Citește și: Gabriela Cristea și Tavi Clonda, mesaj emoționant de ziua fiicei lor, Victoria:„Ani întregi m-am gândit la întâlnirea cu tine'

„Întotdeauna am empatizat cu oamenii careau dus o viață grea, lumea este plină de oameni care nu au destul pentru a se hrăni. Am spus mereu că m-aș mulțumi cu niște brânză și un sandviș cu roșii. Orice sumă pe care oamenii o dau pentru o cauză bună, merită, câtă vreme este bine cheltuită', a mai spus miliardarul.

Și-a donat toată averea în 40 de ani

În anul 1982, mare parte din avearea sa a fost donată la fundație și nu s- oprit până când nu a oferit tot ce avea. Mai mult, făcea donații secrete și către universitatea Limerick din Irlanda, notează spynews.ro.

„Mi-a explicat că, dacă vom dezvălui cine asigură finanțarea, banii nu vor mai veni. Era foarte ciudat să explici celor de la facultate de unde veneau banii. Eram implicat în traficul de droguri sau ceva de genul ăsta? Pentru că aceste clădiri magnifice parcă răsăreau din pământ', a precizat Ed Walsh, rectorul Universității Limerick.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter