Procesul Elenei Udrea de la Sofia a fost amânat. Ce au stabilit judecătorii din Bulgaria

Publicat pe

Procesul Elenei Udrea de la Sofia a fost amânat, după nici un sfert de oră. Astăzi, 10 mai, judecătorii din Bulgaria au stabilit o nouă dată pentru judecarea extrădării sale. Astfel, în urma deciziei oamenilor legii, blondina va mai avea de așteptat cel puțin opt zile pentru a afla dacă va fi trimisă înapoi în România, pentru ca fosta politiciană să-și execute condamnarea de 6 ani în dosarul Gala Bute.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Procesul Elenei Udrea de la Sofia a fost amânat, după nici 15 minute, scrie libertatea.ro. Marți, 10 mai 2022, judecătorii bulgari au decisi stabilirea unei noi date pentru judecarea extrădării fostei „blonde de la Cotroceni'. Astfel, ea va avea de așteptat cel puțin opt zile pentru a afla dacă va fi trimisă înapoi în țară, pentru a-și executa condamnarea de 6 ani în dosarul Gala Bute.

Procesul Elenei Udrea de la Sofia a fost amânat. Ce au stabilit judecătorii din BulgariaProcesul Elenei Udrea de la Sofia a fost amânat. Ce au stabilit judecătorii din Bulgaria

UPDATE 14.29. În jurul orei 14:30, judecătorii bulgari de la Curtea de Apel din Sofia au decis amânarea pronunțării după niciun sfert de oră. Conform hotărârii lor, următorul termen este pe data de 18 mai.

Citește și: Adrian Alexandrov a mers la Elena Udrea, în Bulgaria:„Eu personal i-am dat…'

Citește și: Adrian Alexandrov, primele declarații după ce Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare:”Durerea pe care o simte fetița mea…”

Citește și: Prima semifinală Eurovision 2022.Zdob și Zdub, reprezentanții Moldovei, vor cânta piesa „Trenulețul'

Citește și: Andreea Berecleanu a pierdut procesul cu fostul soț, Andrei Zaharescu:„Lucrurile s-au schimbat'. Ce pierdere financiară a avut

Procesul Elenei Udrea de la Sofia a fost amânat

UPDATE 14.17. A început procesul Elenei Udrea. Fosta politiciană a fost adusă în sala de judecată flancată de patru polițiști încătușată. Fosta „blondă de la Cotroceni' a trecut pe lângă jurnaliști, fără să ofere însă nicio declarație. După ce a intrat în sală, aceasta a fost așezată în fața judecătorilor bulgari.

Sursa menționată mai scrie că Albina Tomova, avocata din Blagoevgrad, a suferit un incident dimineață. Astfel, din motive de sănătate, ea nu a mai putut să se deplaseze la Sofia.

„Eu aș vrea să fie și avocata în sală. Nu am apucat să mai iau legătura cu ea, dar știu că are o comunicare cu cei din România și s-au transmis documente făcute de noi către CEDO și Curtea Europeană de Justiție', a afirmat Elena Udrea în fața completului de trei judecători.

Judecătorii din Bulgaria au stabilit o nouă dată pentru judecarea extrădării

După nici 15 minute, judecătorii bulgari au hotărât amânarea pronunțării. Imediat după, Elena Udrea a fost scoasă așa cum a venit, având mâinile încătușate la spate și însoțită de microfoane și camere video.

UPDATE 13.45. Elena Udrea e așteptată să apară în fața instanței. Unul dintre avocații blondinei a confirmat pentru sursa menționată faptul că fosta politiciană va fi prezentă la termenul de azi. La cel anterior, care a avut loc luna trecută, atunci când de Apel din Sofia a judecat contestația privind judecarea ei în arest preventiv, blondina a rămas în Blagoevgrad, fiind judecată în lipstă.

Toată lumea a fost curioasă să afle dacă astăzi Curtea de Apel din Sofia va decide dacă admite sau nu contestaţia pe care Elena Udrea a făcut-o, după ce judecătorii din Blagoevgrad au decis punerea în executare a mandatului european de arestare emis pe numele blondinei.

La Blagoevgrad, partenera lui Adrian Alexandrov a cerut să nu fie trimisă în România și a invocat condițiile din penitenciarele de la noi. Elena Udrea a mai încercat să obțină clemența judecătorilor bulgari susținând că a închiriat o locuință în orașul de la graniță și că a depus o cerere de azil în Grecia. În ciuda dorințelor ei, magistrații din Blagoevgrad i-au respins însă toate argumentele.

Când ar putea fi adusă fosta politiciană în România

La început, la Curtea de Apel din Sofia, procesul a fost programat pentru data de 29 aprilie, însă la cererea avocaților Elenei Udrea, care au susținut că nu pot ajunge atunci, acesta a fost amânat.

În cazul în care magistraţii din Sofia îi vor respinge contestația, Elena Udrea va fi trimisă în țara noastră va ajunge la Penitenciarul Târgşor, pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare rămasă definitivă în dosarul Gala Bute.

Conform legislației bulgare, transferul Elenei Udrea trebuie să fie pus în practică în maximum 10 zile de la pronunțarea hotărârii judecătorești de executare a mandatului european de arestare.

Iubita lui Adrian Alexandrov a fugit în ziua condamnării

Pe data de 7 aprilie 2022, atunci când Înalta Curte de Casaţie şi Justiție (ÎCCJ) a pronunţat decizia, dis-de-dimineață, Elena Udrea a decis să plece în Bulgaria. Aceasta s-a oprit la Sofia, așteptând să afle verdictul final.

Atunci când a auzit că va intra în închisoare, aceasta ar fi plecat spre Grecia. A fost însă prinsă la vama Kulata, iar de atunci Elena Udrea se află în arest.

Sursă foto: Libertatea, Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter