Radu Beligan ar fi împlinit 104 ani. Fiicele sale au organizat un parastas: "Te vom sărbători cu dragoste nemărginită"

Publicat pe

Radu Beligan ar fi împlinit pe 14 decembrie 104 ani. Cel mai longeviv actor român s-a născut pe 14 decembrie 1918 și a decedat pe 20 iulie 2016, la vârsta de 97 de ani. Fiicele sale i-au organizat un parastas la Mănăstirea Radu Vodă și au postat pe rețelele de socializare mesaje emoționante.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Radu Beligan a fost unul dintre cei mai cunoscuți și longevivi actori români. Acesta a urcat pe scena teatrului românesc până la vârsta de 97 de ani și a jucat de 300 de ori în piesa „Egoistul”, acesta fiind și ultimul său rol. Pe 14 decembrie, maestrul teatrului românesc ar fi împlinit 104 ani.

Radu Beligan ar fi împlinit 104 ani. Fiicele sale au organizat un parastas: "Te vom sărbători cu dragoste nemărginită"Radu Beligan ar fi împlinit 104 ani. Fiicele sale au organizat un parastas: "Te vom sărbători cu dragoste nemărginită"

Actorul Radu Belidat a încetat din viață pe 20 iulie, 2016, la Spitalul Elias din București, în urma unui stop cardio respirator. Longevitatea sa artistică a fost recunoscută și de Guinness World Records. Radu Beligan a fos director al Teatrului de Comedie, între anii 1961 şi 1969, şi al Teatrului Naţional din Capitală.

Citește și:Actorul Radu Beligan a murit

Citește și:Radu Beligan – O viaţă de recorduri

Citește și: Victor Dorobanțu a refuzat inițial rolul Thing din Wednesday:”În prima zi de filmare am plâns…”

Citește și:Elena Merișoreanu se operează de urgență, din cauza problemelor la genunchi.Artista se va deplasa cu ajutorul cadrului, după intervenție

Radu Beligan ar fi împlinit 104 ani

Radu Beligan a fost unul dintre cei mai apreciați actori de la noi din țară. Acesta a urcat scena teatrului românesc până în ultimul an de viață. Pe 14 decembrie, regretatul actor ar fi împlinit 104 de ani. Radu Beligan s-a stins din viață pe 20 iulie 2016, în urma unui stop cardio respirator. Actorul a lăsat în urma sa multă durere, dar și patru copii, trei fete și un băiat.

Radu Beligan a fost căsătorit de trei ori și are patru copii. Prima soție a maestrului a fost Nineta Gusti. A doua soție a fost Dana Crivăț, care i-a dăruit o fată, pe Anamaria, care s-a mutat în Australia. Ultima soție a lui Radu Beligan a fost Marica, cea care i-a dăruit artistului trei copii, pe Lamia, Raluca și Alexandru.

Fiicele lui Radu Beligan au organizat un parastas

Pe 14 decembrie, maestrul cinematografiei românești ar fi împlinit 104 de ani. Cu această ocazie, fiicele sale au organizat un parastas la Mănăstirea Radu Vodă. Lamia Beligan a postat pe rețelele de socializare un mesaj emoționant în memoria tatălui său. „Astăzi, de Hramul actorilor – Sf. Mc. Filimon, la Mânăstirea Radu Vodă a fost pomenit tata și toți actorii plecați dintre noi. Astăzi tata ar fi împlinit 104 ani. Dumnezeu să-i odihnească sufletul cu cei buni ai Lui!'.

14 decembrie. E ziua ta, divinul meu tătic. Diseară te vom sărbători cu dragoste nemărginită. Aruncă-ți privirea peste noi, de-acolo, dintre stele', a scris și Anamaria Beligan.

Radu Beligan a jucat în sute de piese de teatru și zeci de filme

Radu Beligan a avut o carieră fabuloasă în cinematografia românească. Acesta a fost și director al  Teatrului de Comedie din Bucuresti, între anii 1961 și 1969, și director al Teatrului Național București, între 1969 și 1990. Totodată, a avut și funcția de profesor de Teatru și Film.

'M-am născut în magazia de marfuri a gării. Tata era numit acolo impiegat, căsuța aia de două camere, care era pentru el, nu era gata și o perioadă am stat în magazia de mărfuri. A trebuit să mă ducă să mă boteze în satul care era la trei kilometri în deal, unde erau Primăria și Biserica. Și m-au dus, era iarnă, cu o sanie acolo sus, au rezolvat toate treburile, au facut un chef, erau veseli, fericiți, mi-au aranjat în spate, acolo, pe niște paie să stau eu, iar ei s-au așezat pe o bancă, lângă cel care conducea sania. Și cântau. Mama avea o voce frumoasă, era grecoaică, venea din țara care a inventat teatrul, știa frantuzește. Și, când au ajuns jos, s-au uitat în spate și copilul nu mai era. Îl pierduseră la o zdruncinătură. Căzusem în zapadă',povestea actorul.

Sursa foto: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter