Soțul Alexandrei Velniciuc, acuzat de studenții de la UNATC de abuz de putere, hărțuire și sexism. Cum a reacționat Șerban Puiu: "Datorez scuze colegilor"

Publicat pe

Șerban Puiu, soțul Alexandrei Velniciuc, cadru didactic la Universitatea Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale (UNATC) și director artistic al Teatrului Elisabeta din București, a intrat recent în mijlocul unui scandal, după ce studenții săi s-au sesizat, în urma unor declarații făcute de actor într-o emisiune. Aceștia și-au acuzat dascălul de abuz de putere, hărțuire și sexism.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Soțul Alexandrei Velniciuc, actorul și profesorul Șerban Puiu, a intrat recent într-un scandal care s-a viralizat, în urma unor afirmații făcute la podcastul Acasă la Măruță', de pe Youtube. Totul a început în momentul în care gazda sa l-a întrebat pe actor cum a început relația cu soția sa, ceidoi cunoscându-se pe vremea când Alexandra Velniciuc era studentă.

Soțul Alexandrei Velniciuc, acuzat de studenții de la UNATC de abuz de putere, hărțuire și sexism. Cum a reacționat Șerban Puiu: "Datorez scuze colegilor"Soțul Alexandrei Velniciuc, acuzat de studenții de la UNATC de abuz de putere, hărțuire și sexism. Cum a reacționat Șerban Puiu: "Datorez scuze colegilor"

Soțul Alexandrei Velniciuc, dezvăluiri deranjante

Invitat în podcastul lui Cătălin Măruță, actorul și profesorul Șerban Puiu a făcut niște afirmații care au deranjat, propulsându-l în centrul unui scandal neașteptat. După ce a povestit cum și-a cunoscut soția, mai mulți studenți au reclamat comportamentul abuziv al profesorului lor.

Citește și: Cum a început povestea de iubire dintre Alexandra Velniciuc și soțul ei: „O detestam…”

Citește și: Motivul pentru care Alexandra Velniciuc și soțul ei nu au copii:'Vom regreta, dar o facem deja'

Citește și: Cum arată Alexandra Velniciuc în costum de baie la 41 de ani.Actrița și soțul ei se află în vacanță în Grecia

Citește și: Ce s-a întâmplat după ce Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf s-au bătut în plină stradă.S-au deschis dosare penale și s-au emis ordine de protecție

Citește și: Cum era Alexandru Arșinel, de fapt, ca tată și ca director de teatru. Silviu Biriș, despre fața nevăzută a marelui actor:'Parcă a căzut o mască'

A venit la mine Liviu Lucaci, care acum este prof. univ. dr. și este rectorul universității și mi-a zis: bă, ai una bună rău de tot, blondă, la tine în clasă. Zic „cine, mă?'

-Aia, fii-sa lui Velniciuc, mă!

– Cine, mă, îngâmfata aia? Ia-ți-o, bă, ți-a transfer la tine în clasă. Dă-o…

– Bă, nu fi bou că arată super! E foarte tare!

Și așa mi-a… dacă îi place lui Lucaci, ia să mă uit și eu un pic mai bine', a povestit Șerban Puiu în cadrul podcastului.

Șerban Puiu, acuzații grave din partea studenților

La scurt timp după difuzarea emisiunii, studenții lui Șerban Puiu au trimis mailuri pe adresa publicației culturaladuba.ro prin care au reclamat comportamentul abuziv al profesorului lor.

„Nu credem că un astfel de comportament ar mai trebui tolerat în facultățile de teatru. Toată hărțuirea, abuzul de putere și sexismul pe care le oferă domnul profesor Puiu trebuie semnalate și făcute publice, tocmai pentru a opri un flux abuziv care se întâmplă de generații. Domnul Puiu, care se află într-o poziție de putere și pe care nu se sfiește să o arate, continuă să abuzeze studente într-o facultate în care vulnerabilitatea este deja exploatată și statutul studentelor este unul redus doar la „bunăciune' – este doar unul dintre mesajele trimise de studenți.

În urma scandalului creat, UNATC a transmis un mesaj în care menționează că a consemnat cu îngrijorare „afirmațiile făcute de conf. univ. dr. Puiu Șerban în spațiul public' și „condamnă fără echivoc și se delimitează total de aceste declarații publice, lipsite de suport factual și aflate în totală discordanță cu misiunea, valorile și metodele educației artistice' – notează fanatik.ro.

Cum a reacționat Șerban Puiu în urma scandalului

La rândul său, soțul Alexandrei Velniciuc a emis un comunicat, prezentându-și scuzele tuturor persoanelor care s-au simțit lezate de glumele neinspirate'.

„Analizând cu deplină sinceritate şi asumată responsabilitate cele afirmate în podcastul pamflet „Acasă La Măruţă', am ajuns la concluzia că unele dintre afirmaţiile mele au fost total nepotrivite atât pentru mine, ca profesor, dar mai ales au creat un prejudiciu de imagine instituţiei în care m-am format şi pe care o slujesc de 25 de ani, prin urmare, consider că datorez scuze tuturor colegilor mei de o viaţă. Un regret sincer însoţit de empatie adresez tuturor persoanelor care s-au simţit lezate de glumele mele neinspirate; lor le cer scuze în primul rând, asigurându-i că acele nefericite minute din emisiunea-pamflet nu mă reprezintă ca om şi ca profesor”, a spus Șerban Puiu.

Alexandra Velniciuc: „Este, evident, un linșaj mediatic”

Contactată, la rândul ei, pentru exprimarea unui punct de vedere în această privință, Alexandra Velniciuc a spus că soțul ei a intrat în mijlocul unui linșșaj mediatic, urmând ca această problemă să fie rezolvată pe cale legală.

„Este, evident, un linșaj mediatic căruia nu vreau să-i aparțin. Este evident că bulgărele se rostogolește și întotdeauna e cuvântul meu contra cuvântului celuilalt.

Întotdeauna unul va avea un argument în plus sau un argument în minus, nu am de ce să mă bag în lupta asta. Există căi legale care vor fi accesate ca să se facă lumină', a declarat Alexandra Velniciuc, în exclusivitate, pentru FANATIK

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter