A murit actrița Georgeta Luchian Tudor, soția lui Tudor Gheorghe

Publicat pe

Actriţa Georgeta Luchian Tudor, soţia rapsodului Tudor Gheorghe, a murit, a anunţat Teatrul Naţional „Marin Sorescu' din Craiova.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

„Teatrul Naţional Marin Sorescu anunţă cu tristeţe plecarea la cele veşnice a actriţei Georgeta Luchian Tudor, una dintre actriţele emblematice ale unei instituţii pe care a slujit-o cu un talent ieşit din comun, şi este alături în aceste momente de soţul ei, artistul Tudor Gheorghe', se arată într-un comunicat al teatrului.

A murit actrița Georgeta Luchian Tudor, soția lui Tudor GheorgheA murit actrița Georgeta Luchian Tudor, soția lui Tudor Gheorghe

Georgeta Luchian Tudor s-a născut la Brăila, în 6 septembrie 1934, a absolvit Institutul de Teatru în 1963, clasa profesor Ion Şahighian, asistenţi David Esrig şi Călin Florian.

„A dorit să fie ziaristă, dar teatrul a câştigat în ea una dintre actriţele de rasă, de a cărei nobleţe artistică s-au bucurat generaţii de spectatori craioveni şi nu numai', se arată în comunicat.

Citește și:

Tudor Gheorghe a dezvăluit ce pensie are. Suma este una surprinzătoare: 'Nici casa nu e pe numele meu'

Tudor Gheorghe a împlinit 74 de ani. Cum arată soția artistului, cu care e căsătorit de peste 50 de ani: 'Era de o frumusețe absolută!'

Tudor Gheorghe, mărturisiri dureroase la 73 de ani: 'Mă simt din ce în ce mai singur'

Georgeta Luchian Tudor și Tudor Gheorghe, poveste ca-n filme

Tudor Gheorghe a fost căsătorit peste 50 de ani cu Georgeta Luchian, actriță și poetă. Cei doi au fost nedespărțiți încă din anii studenției, din anul 1966, când artistul s-a îndrăgostit iremediabil de tânăra actriță.

‘În anii studenției am întâlnit-o prima oară. Era de o frumusețe absolută si m-a fascinat din prima clipă. Mă duceam de fiecare dată să o văd în spectacole. Când am revenit în Craiova, după terminarea Institutului de Teatru, am reîntâlnit-o. Din toamna lui 1966 și până astăzi nu ne-am mai despărțit. Ea a fost cel mai important cenzor al meu, m-a învățat să gătesc, să fac din bucătărie micul meu refugiu. Secretul căsniciei noastre e acela că nu am îmbinat niciodată profesia cu viața de familie’, a declarat pentru Pro Tv Tudor Gheorghe.

Totodată, soția lui a mărturisit la un moment dat care e secretul mariajului de peste 50 de ani de soțul ei:Nu am fost geloasă niciodată. Mereu i-am spus că ușile sunt deschise, pleacă și nu se mai întoarce. Dacă e nevoie, deschidem și geamurile. Degeaba ții un om cu forța‘.

Cariera actriței Georgeta Luchian Tudor

A debutat la Naţionalul craiovean în rolul Fanchette, în spectacolul „Nunta lui Figaro' de Beaumarchais (1963). A fost distribuită în roluri feminine complexe: Maria Lothundiaz („Valetul de cupă' de H. de Balzac), Cenuşăreasa („Pantofiorul de aur' de E. Liţu), Ara („Arca Bunei Speranţe' de Ion D. Sîrbu), Clarice („Slugă la doi stăpâni' de Goldoni), Sanda Augustin („Amurgul acela violet' de Ion D. Sîrbu), Marion („Marion Delorme' de V. Hugo), Domnişoara Nastasia („Domnişoara Nastasia' de G. M. Zamfirescu), Nora („Nora' de H. Ibsen), Viorica („Micul infern' de Mircea Ştefănescu).

A jucat în spectacole regizate de cunoscuţi regizori: Georgeta Tomescu, Ion Maximilian, Valentina Balogh, Cătălina Buzoianu, Petre Sava-Băleanu, Călin Florian, Riszard Sobolewski, Cristian Hadji-Culea, Daniela Peleanu, Mircea Cornişteanu, Mihai Manolescu, Silviu Purcărete şi alţii, potrivit Agerpres.

În spectacolul „Micul infern' a jucat alături de soţul ei, artistul Tudor Gheorghe, cu care a fost împreună timp de 56 de ani. Cândva, Tudor Gheorghe declara: „Au fost ani frumoşi, petrecuţi lângă femeia care m-a îngrijit, m-a iubit şi mă susţine', potrivit comunicatului.

foto principală: cvlpress.ro

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter