A murit Ion Ghițulescu, vocea de aur a radioului: „Performanțele lui sunt uriașe”

Publicat pe

Zi de doliu! A murit jurnalistul și omul de radio Ion Ghițulescu. Renumitul comentator sportiv era supranumit „vocea de aur a radioului', fiind totodată „părintele' cunoscutei emisiuni „Fotbal minut cu minut'. Ion Ghițulescu s-a stins din viață la 90 de ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Ion Ghițulescu a murit la 90 de ani, în propria locuință. S-a remarcat ca fiind una dintre cele mai bune voci din istoria radioului românesc, iar vestea că s-a stins din viață a fost confirmată de Radio Reșita.

„Astăzi, ne despărţim de cel care a iniţiat şi moderat emisiunea radiofonică „Fotbal, minut cu minut', a precizat sursa citată.

Dan Negru: „Performanțele lui în radio sunt uriașe'

De îndată ce a aflat trista veste, Dan Negru a ținut să transmită un mesaj. Prezentatorul a amintit de performanțele sale în radio, care au fost uriașe, numindu-l unul dintre fondatorii radioului.

„Aflu de la colegii mei din radio ca a murit Ion Ghițulescu. Știu, mulți nu-l cunosc. Performanțele lui în radio sunt uriașe. L-am întâlnit in anii 90 când lucram la Radio Vacanța. Era unul din fondatorii radioului. Campionatele Mondiale de Fotbal sau Olimpiadele se auzeau la radio cu vocea lui Ghițulescu.'Fotbal minut cu minut' era vârful radioului românesc în perioada lui de glorie…Prin vocea lui i-am cunoscut pe Balaci, Cămătaru, Duckadam, Lăcătuș…', a scris Dan Negru, pe Facebook.

Citește și: Pilotul Adrian Cernea, campion național de raliu, a murit.Mașina sa a fost prinsă de o viitură

Citește și: Un vlogger român cunoscut în Anglia a murit la 17 ani:”Inima lui nu a mai rezistat”

Citește și: Ce probleme de sănătate are fiul lui Tily Niculae, după COVID:„Antibioticul i-a făcut ravagii în corp'

Citește și: Antonia, fosta soție a lui Andrei Ștefănescu și Enzo de la Chefi la cuțite sunt împreună!„Nu ne ascundem'

Ilie Dumitrescu: „A fost un reper pentru mine'

La rândul lui, și Ilie Dumitrescu s-a arătat afectat de această veste. Mai ales, că el a avut chiar onoarea de a fi fost comentat de regretatul jurnalist.

'L-am ascultat, era inevitabil să nu-l ascult, după care m-a și comentat. Dar, nici nu mai aveam cum să-l mai ascult.Dar, a fost un reper și pentru mine. Erau meciuri la radio și două ore nu mai plecai. Acolo stăteai, nu te mișcai deloc!', a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport Special.

Cine a fost Ion Ghițulescu, care a murit la 90 de ani

Ion Ghiţulescu s-a născut pe date de 27 august 1930, la Bucureşti. Înainte de a deveni om de radio, el a practicat baschet, rugby și fotbal și a reușit să ajungă până în lotul național de juniori. O accidentare, însă, i-a schimbat toată cariera, fiind nevoit să renunțe la sport.

S-a reprofilat și a început o carieră în radio, fiind recunoscut pentru performanțele sale. Ion Ghițulescu a participat la nu mai puțin de şapte ediţii ale Jocurilor Olimpice (1960, 1964, 1972, 1980, 1984, 1992, 1996), dar și la Campionatele Mondiale de fotbal, din 1966, 1990 și 1994, precum și Campionatele Mondiale de handbal.

Sursa foto: Libertatea

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter