A murit Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat al SUA

Publicat pe

Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat al SUA și care a ajutat la conducerea politicii externe occidentale după Războiul Rece, a murit. Ea avea 84 de ani.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

A murit Madeleine Albright. Ea a ajutat la conducerea politicii externe occidentale după Războiul Rece. Prima femeie secretar de stat al SUA avea 84 de ani și s-a stins din viață după o luptă grea cu cancerul.

A murit Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat al SUAA murit Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat al SUA

Cu inima frântă vă anunțăm că dr. Madeleine Albright, cel de-al 64-lea secretar de stat al SUA și prima femeie care a ocupat această funcție, a murit astăzi. Cauza a fost cancerul. A decedat înconjurată de familie și prieteni. Am pierdut o mamă, o bunică, o soră, o mătușă și o prietenă iubitoare', se arată într-un comunicat postat pe contul ei de Twitter de către familie.

Citește și: Cătălin Zmărăndescu a fost eliminat de la Survivor:„De când a început competiția asta am fost singur

Citește și: Cine este Karina Fetica, ispita de la Insula Iubirii.Fosta concurentă de la Survivor s-a iubit cu un Războinic

Citește și: Fosta soție a lui Marian Drăgulescu de la Survivor, despre bătăile încasate de la sportiv:„Am fost desfigurată!

Citește și: Ce pensie încasează Monica Tatoiu lunar, după ce a încheiat cariera cu 10.000 de euro pe cartea de muncă. Suma este fabuloasă!

A murit Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat al SUA

Albright a fost o figură centrală în administrația președintelui Bill Clinton, fiind mai întâi ambasador al SUA la Națiunile Unite, înainte de a deveni cel mai important diplomat al națiunii în al doilea mandat. Ea a susținut extinderea NATO , a împins ca alianța să intervină în Balcani pentru a opri genocidul și curățarea etnică, a căutat să reducă răspândirea armelor nucleare și a susținut drepturile omului și democrația pe tot globul.

Președintele Joe Biden i-a adus un omagiu lui Albright într-o declarație lungă miercuri , numind-o o „forță' și spunând că lucrul cu ea în anii 1990, în timp ce era în Comisia de Relații Externe a Senatului, a fost printre punctele importante ale carierei sale în Senat.

Când mă gândesc la Madeleine, îmi voi aminti întotdeauna credința ei ferventă că „America este națiunea indispensabilă', a spus Biden, potrivit CNN.

Puțini lideri au fost atât de potriviți pentru vremurile în care au servit', a spus Clinton într-un comunicat. „În copilărie în Europa sfâșiată de război, Madeleine și familia ei au fost forțate de două ori să-și părăsească casa. Când sfârșitul Războiului Rece a inaugurat o nouă eră a interdependenței globale, ea a devenit vocea Americii la ONU, apoi a preluat cârma. la Departamentul de Stat, unde a fost o forță pasionată pentru libertate, democrație și drepturile omului'.

sursă foto- Profimedia

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter