A murit actorul Ned Beatty, cunoscut din filmele "Network" și "Superman"

Publicat pe

Actorul Ned Beatty, nominalizat la Oscar și celebru pentru rolurile din filme precum „Deliverance', „Network' și „Superman' a murit la vârsta de 83 de ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Actorul a murit din cauze naturale, în casa sa din Los Angeles. „Ned a murit din cauze naturale duminică dimineață, înconjurat de familie și de cei dragi”, a declarat Deborah Miller, manager la Shelter Entertainment Group, pentru CNN.

A murit actorul Ned Beatty, cunoscut din filmele  "Network" și "Superman"A murit actorul Ned Beatty, cunoscut din filmele  "Network" și "Superman"

Beatty a apărut în patru filme care au fost nominalizate la premiile Academiei în anii 1970: Deliverance' (1972), Nashville' (1975), All the Presidents Men' (1976) şi Network' (1976). Interpretarea personajului Lotso din „Toy Story 3” a fost de asemenea nominalizată.

Rolul lui din „Network” i-a adus o nominalizare la premiile Oscar la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”. 

Citește și: Cum arată Ilinca Vandici fără machiaj.Prezentatoarea „Bravo, ai stil! Celebrities' nu se teme să-și arate frumusețea naturală

Citește și: În ce relație a rămas Smiley cu membrii trupei Simplu:„Fiecare dintre noi a privit înspre o direcție „/ EXCLUSIV

Citește și: Roxana Ionescu și Tinu Vidaicu s-au căsătorit religios!Primele imagini de la nuntă

Născut în Kentucky, el şi-a făcut debutul pe ecran în 1972, în „Delivrance” de John Boorman. Filmul cu John Voight şi Burt Reynolds a marcat pentru Ned Beatty debutul unei lungi cariere care a continuat până în 2013.

Cel mai apreciat rol în televiziune a fost cel al detectivului Stanley Bolander din drama „Homicide: Life on the Street' la începutul anilor ’90. A fost invitat în serialul „M.A.S.H.”. 

Ned Beatty a jucat în peste 150 de filme și seriale de televiziune.

Actorul era căsătorit cu Sandra Johnson și are opt copii.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter