Alexandru Arșinel se simte umilit de primarul Nicușor Dan, după ce i-a reziliat contractul cu Teatrul Constantin Tănase: "S-a purtat urât! După 60 de ani..."

Publicat pe

Alexandru Arșinel spune că se simte umilit de Nicușor Dan, după ce primarul Capitalei nu i-a mai prelungit contractul pentru funcția de consilier artistic în cadrul Teatrului Constantin Tănase. În vârstă de 82 de ani acum, maestrul spune că primarul nu i-a mai prelungit contractul din luna august a anului trecut.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Nicuşor Dan a hotărât să nu-i mai prelungească contractul cu Teatrul Constantin Tănase, unde a jucat peste 60 de ani și a deținut funcția de director. Actorul este extrem de trist pentru felul în care a fost tratat de autorități.

Alexandru Arșinel se simte umilit de primarul Nicușor Dan, după ce i-a reziliat contractul cu Teatrul Constantin Tănase: "S-a purtat urât! După 60 de ani..."Alexandru Arșinel se simte umilit de primarul Nicușor Dan, după ce i-a reziliat contractul cu Teatrul Constantin Tănase: "S-a purtat urât! După 60 de ani..."

Eu acum doi ani am facut o cerere de a ma retrage din functia de director considerand ca poate sa o preia mai departe cu pricepere si cu avant, si cu mine langa el, Vasile Moraru. Am trecut prin cateva momente in care nu m-am simtit bine si nici acum nu ma simt bine, dar asta nu insemna ca nu as mai putea sa joc.

Am condus acest teatru timp de 20 de ani, dar sunt in conducerea lui de 40-50 de ani. Ma rog, asa a hotarat, urma ca sa se prelungeasca de fiecare data de catre directorul tetarului, nu se ocupa primarul, dar la inceputul anului a iesit de la primarie că toate functiile sunt aprobate de catre primarul general si domnia sa a hotarat sa nu mai prelungeasca decat doua luni de zile.

Pai nu mai joc, nici n-am vrut sa joc in alta parte pentru ca iubesc foarte mult teatrul asta si pentru ca am contribuit la modul cel mai serios la consolidarea lui si din punct de vedere artistic si fizic. Eu am fost cel care m-am batut pentru consolidarea teatrului imediar dupa Revolutie. Am fost foarte atasat, chiar daca am avut cateva momente mai diferite, dar teatrul nu a fost neglijat niciodata.

Citește și: Iulia Albu a îmbrăcat-o pe Anamaria Prodan. Ce părere are despre impresară:’Este o femeie…’

Citește și: De ce s-a despărțit Teo Trandafir de primul soț:„Plângeam de fiecare dată când…

Citește și: Ce emisiune va prezenta Iulia Albu la Antena Stars:„Lucrurile devin periculoase

Alexandru Arșinel se simte umilit de primarul Nicușor Dan: „Îmi doresc sa fiu respectat si apreciat”

Am vrut sa inaintez un memoriu, dar mi s-a spus ca orice interventie o fac degeaba pentru ca nu raspunde.

Sunt unul din actorii importanti a Teatrului de Revista, care a realizat un cuplu celebru cu Stela Popescu. Îmi doresc sa fiu respectat si apreciat. N-am primit un semn din partea lui.

În fond, putea sa-si respecte angajamentul fata de el, ca nu mai angajeaza pe nimeni din teatru, dar asta nu insemna sa nu se ingrijeasca de oamenii, de artistii care sunt asteptati, cautati, aplaudati si asa mai departe.

M-a descurajat cumplit, de 60 de ani joc in teatrul asta, ma opreste lumea pe strada şi ma intreaba cand va vedem si nu m-a sunat sa-mi spuna doua vorbe. Se va termina pentru ca zilele imi sunt numarate.

N-a inceput si nu s-a terminat teatrul cu Alexandru Arsinel, dar totusi sunt un nume in teatrul romanesc”, a declarat Alexandru Arșinel la România TV.

Alexandru Arșinel a rămas actor la Teatrul Constantin Tănase

Chiar dacă a avut mari probleme de sănătate în ultimii ani, Alexandru Arșinel spune că mai poate juca teatru și a rămas în continuare la Teatrul Constantin Tănase.

„Nu m-a deranjat niciodată frigul, dar nu am o stare bună, o încărcătură fizică suficient de robustă să-mi permit mișcare prea multă… Nu prea am putere. Nu am mai fost lăsat la teatru. (…). Pot să joc… Am rămas colaborator al Teatrului Constantin Tănase. Prin rotație, ne vine rândul mai greu.

Când am renunțat la conducerea teatrului, mi s-a propus un post de consilier artistic și urma să intru pe acest post. De jucat, joc o dată sau de două ori pe lună, nu pot să zic că mi-a interzis să joc, dar e pe aproape! S-a purtat urât! După 60 de ani de carieră și tot ce am făcut eu pentru teatru… Niciun du-te-ncolo… foarte urât', a declarat Alexandru Arșinel și pentru click.ro.

sursa foto: teatrultanase.ro

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter