Anunțul Ministrului Apărării pentru rezerviștii din România, în contextul războiului ruso-ucrainean: "Suntem într-o situație de..."

Publicat pe

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a făcut un anunț pentru rezerviștii din România, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Acesta a spus că toate anunţurile care apar pe social media sunt false. De asemenea, a maia adăugat faptul că nu există niciun motiv pentru mobiliza veteranii sau a recruta.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Ministrul Apărării Națione a făcut un anunț pentru rezerviștii din România, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Vasile Dîncu spune că nu există niciun motiv să mobilizeze veteranii și nici să recruteze oameni. Toate anunțurile apărute pe rețelele de socializare sunt false.

Anunțul Ministrului Apărării pentru rezerviștii din România, în contextul războiului ruso-ucrainean: "Suntem într-o situație de..."Anunțul Ministrului Apărării pentru rezerviștii din România, în contextul războiului ruso-ucrainean: "Suntem într-o situație de..."

Armata română este partener al NATO şi al ţărilor care vin. Baza apărării în acest moment este Armata Română, antrenată alături de americani, de trupele NATO, capabilă de interoperabilitate. Nu suntem în stare de alertă. Suntem într-o stare de vigilenţă, dar nici măcar nu suntem într-o stare de urgenţă, cum a trecut Slovacia sau Republica Moldova. Nu este cazul. Toate anunţurile care apar pe social media sunt false. Nu vrem să recrutăm, nu avem nicio nevoie, nu avem niciun motiv să mobilizăm veteranii.', a declarat Vasile Dîncu la România TV.

Citește și: Un om de afaceri rus oferă o recompensă de 1 milion de dolari pentru prinderea lui Putin:’Căutat: viu sau mort’

Citește și: Președintele Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare la UE, chiar în timpul negocierilor ruso-ucrainene

Citește și: Pepe, în vacanță la munte cu iubita Yasmine și fiicele lui.Cine le-a fost alături

Citește și: Gemenele cuplului Valentina Pelinel – Cristi Borcea au împlinit 3 ani:’O imensă fericire’

Anunțul Ministrului Apărării pentru rezerviștii din România, în contextul războiului ruso-ucrainean

Ministrul Apărării mai spune că nu există niciun pericol real pentru România și că nu războiul dintre Ucraina și Rusia nu s-ar putea extinde și în țara noastră. Cu toate acestea, Vasile Dîncu mai adaugă faptul că autoritățile din țara noastră se pregătesc pentru orice situație.

„Sigur că apropierea de teritoriul României nu poate decât să ne îngrijoreze şi din punct de vedere militar, dar nu există niciun element, am discutat şi în şedinţa CSAT, care să arate că este pus în pericol teritoriul României.

Ne pregătim şi pentru ce este mai rău, este adevărat, dar este total improbabil un conflict între NATO şi Federaţia Rusă. Nu credem că există chiar atâta iraţionalitate prin care să se declanşeze un al treilea Război Mondial. Ne pregătim pentru orice situaţie, dar cetăţenii României nu au de ce să se teamă', a mai explicat ministrul Apărării.

Președintele Ucrainei, un nou mesaj în contextul războiului cu Rusia

Volodimir Zelenski continuă să fie alături de poporul său! În dimineața zilei de 2 martie 2022, acesta a ieșit public și a transmis un mesaj extrem de emoționant. Președintele Ucrainei susține că Rusia are de gând să distrugă țara, istoria și poporul, însă subliniază că nu va permite un asemenea lucru.

„Nu este momentul să fim neutri. Acest atac demonstrează că pentru mulţi oameni din Rusia Kievul nostru este total străin. Ei (rușii, n.r.) nu ştiu absolut nimic despre Kiev, despre istoria noastră. Însă ei au cu toţii ordinul de a ne distruge istoria, de a ne distruge ţara, de a ne distruge pe noi toţi’, a declarat el.

sursă foto- Profimedia, captură de ecran

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter