Barron Trump – Primul băiat de la Casa Albă din ultima jumătate de secol

Publicat pe

Casa Albă are noi locatari și, pentru prima oară în ultimii 53 de ani, unul dintre copiii cuplurilor prezidențiale este băiat. Barron Trump (10 ani) a devenit Americas First Boy…

 

 

 

 

După Sasha Obama, Barron este al doilea copil de vârstă mică ce locuiește la Casa Albă în ultimii 50 de ani, dar acesta nu este cel mai important record' pe care puștiul îl bifează, ci faptul că este primul copil de sex masculin care va locui la Casa Albă din 1963 încoace. Președinții Obama, Clinton, Johnson și Nixon au avut doar fete, la fel și George W. Bush și soția lui, Laura. Alți președinți – cum ar fi Jimmy Carter, Ronald Reagan și George H.W. Bush ­–  au avut fii, dar aceștia erau adulți pe perioada mandatului lor. Cât despre Donald Trump (70), acesta a devenit nu doar cel mai în vârstă președinte învestit în funcție în Statele Unite, ci și unul dintre puținii președinți din istoria recentă care au avut un fiu sub vârsta de 18 ani în momentul preluării mandatului.

 

 

Conform Time Magazine, în secolul XIX, la Casa Albă copiii de sex masculin nu erau o raritate. Președintele Lincoln a avut patru băieți, Grant – trei băieți și o fată, Hayes – cinci băieți și o fată. Acum, după mai bine de jumătate de secol, faimoasa reședință va primi un nou locatar, dar nu chiar atât de curând, pentru că Barron nu se va muta la Casa Albă imediat. Mama lui, Melania, va rămâne cu el în New York până la finele anului școlar, deoarece nu vrea să-l mute pe copil din mediul în care s-a obișnuit (Barron merge la o școală privată, Columbia Grammar and Preparatory School, în Upper West Side, Manhattan, pentru care părinții lui plătesc modica (pentru ei) sumă de 45.000$ pe an.

 

 

Barron este singurul copil al cuplului Donald-Melania (Trump mai are patru copii cu prima și a doua lui soție, Ivana Trump și Marla Maples), dar este cel mai mic, iar părinții lui se străduiesc să-l protejeze pe cât se poate în situația dată. Puștiul blond cu ochi mari albaștri se pare că îi calcă pe urme tatălui său, după cum afirmă mama lui, care îi spune fiului său „micul Donald”: „Este un băiețel energic, foarte special,  isteț. Este independent și încăpățânat, și știe exact ce vrea. Uneori îi zic micul Donald. Este un melanj între noi ca look, dar personalitatea lui e motivul pentru care îi spun micul Donald”. De altfel, datorită mamei lui – care vorbește slovenă, germană, franceza, sârbă și engleză – Barron vorbește fluent și slovena, deci puștiul nu îi seamănă numai tatălui său.

 

 

 

Despre felul de a fi al lui Barron, valetul lui Donald Trump, Anthony Senecal, povestește o întâmplare devenită anecdotică: „Pe vremea când Barron avea doi ani și jumătate, i-am dus prânzul. Stătea în scaunul lui înalt, s-a uitat la mine și mi-a zis: <>”.  Ținând cont de faptul că în Trump Tower puștiul are un etaj întreg doar pentru el, iar în camera de joacă i s-a permis să deseneze pe pereți, cu siguranță viața la Casa Albă nu i se va părea la fel de îmbietoare, dar rămâne de văzut cât de bine se va adapta…

 

 

Oana Pantazi

Foto: Hepta

 

Citește și:

Imagini inedite de la ceremonia de învestire a lui Donald Trump

Melania Trump a furat toate privirile la ceremonia de învestire a noului președinte al Americii

Fiica lui Trump se mută lângă familia Obama

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter