Beatrice Rancea a fost dată în judecată de Opera din București! I se cer despăgubiri uriașe

Publicat pe

Beatrice Rancea, fosta șefă a Operei ieșene, a fost dată în judecată de Opera din București! Lui Beatrice Rancea i se cer despăgubiri uriașe, în două dosare diferite. Care este reacția regizoarei în acest scandal și câți bani i se cer lui Beatrice Rancea.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Reprezentanții Operei din București îi cer lui Beatrice Rancea peste 15.000 de euro, în două dosare diferite. În unul dintre cazuri, reclamanții le cer magistraților să o oblige pe fosta șefă a Operei ieșene la plata sumei de aproximativ 10.000 de euro. Acest dosar a fost amânat până pe 28 martie 2022.

Beatrice Rancea a fost dată în judecată de Opera din București! I se cer despăgubiri uriașeBeatrice Rancea a fost dată în judecată de Opera din București! I se cer despăgubiri uriașe

Beatrice Rancea, dată în judecată după un control al Curții de Conturi

Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, ONRB a solicitat obligarea balerinei Beatrice Rancea la plata sumei de 45.344 de lei, a dobânzii legale începând cu data formulării acțiunii și până la restituirea efectivă a sumei și a cheltuielilor de judecată.

„Sunt îndeplinite condițiile privind răspunderea contractuală, pârâta putând preîntâmpina producerea prejudiciului instituției pe care a condus-o. În urma verificării efectuate de Curtea de Conturi, s-a statuat că au fost încălcate dispozițiile legale și obligațiile contractului de management din 4 august 2016', au precizat reprezentanții ONRB în fața instanței.

Pretențiile ONB vizează angajarea răspunderii contractuale a lui Beatrice Rancea, pentru nerespectarea obligațiilor asumate prin contractul de management din 4 iulie 2016, pentru asigurarea conducerii interimare a Operei din București, având ca obiect asigurarea bunei organizări, gestionări și conduceri a activității instituției, potrivit bzi.ro.

Citește și: Albert Iovan, fiul Romaniței, este pilot de raliu, la doar 14 ani: „Adrenalina de la tata o am’

Citește și: Anamaria Prodan susține că Reghe i-a arătat mesajele de la Corina Caciuc, înainte de despărțirea definitivă:„Îl învăța cum să divorțeze

Citește și: Fiica lui Cristi Chivu, actriță în serialul Adela. Ce rol interpretează Anastasia Chivu

Beatrice Rancea, chemată la bară și pentru o altă sumă

ONRB susține că acel contract a fost încheiat în temeiul O.U.G. nr. 189/2008, privind managementul instituțiilor publice de cultură. Pe 25 mai 2016, Beatrice Rancea a fost numită în funcția de manager interimar al ONRB.

Interimatul ei a expirat la finele lunii decembrie 2017, când aceasta a fost înlocuită de baritonul Ștefan Ignat. Mai apoi, balerina Beatrice Rancea s-a întors la ONRI, unde a fost detașată pentru a asigura managementul.

Reacția lui Beatrice Rancea la aceste acuzații

În urma unor percheziții efectuate și la sediul Operei ieșene, Beatrice Rancea a fost audiată de anchetatori. Mai apoi, aceasta a plecat din fruntea instituției. Ea este cercetată, alături de alte persoane, pentru delapidarea instituției. Contactată telefonic de reporterii cotidianului BZI, Beatrice Rancea a refuzat să comenteze.

„Nu pot comenta acum despre acest subiect. La revedere!', a spus balerina Beatrice Rancea.

Reprezentanții Operei Bucureștene mai cer despăgubiri de 30.000 de lei într-un alt litigiu.

Astfel, Beatrice Rancea a fost dată în judecată și într-un al doilea dosar de către ONRB, caz ce are următorul termen pe 9 februarie 2022.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter