Benone Sinulescu era preferatul familiei Ceaușescu. Ce piese îl rugau să cânte la petreceri

Publicat pe

Benone Sinulescu a fost unul dintre cei mai iubiți artiști români, iar soții Ceaușescu erau îndrăgostiți de vocea artistului care s-a stins astăzi. Nu era petrecere la care să fie invitați Elena și Nicolae Ceaușescu la care să nu cânte Benone Sinulescu.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Pe vremea lui Ceaușescu, Benone Sinulescu era nelipsit de la petrecerile șefului statului, iar acesta cerea tot timpul să i se cânte două piese anume. În cariera sa, Benone Sinulescu a reușit să le facă cele mai frumoase momente nu doar lui Nicolae Ceaușescu și soției sale, Elena, dar și lui Gheorghe Gheorghiu Dej, Leonid Brejnev sau Nikita Sergheevici Hrușciov.

Nicolae Ceaușescu știa și versurile melodiilor „Radu mamii” și „La casuța cu pridvor”, iar artistul de muzică populară era extrem de mândru că președintele îi iubește muzica.

'Unii ziceau că mă place Ceaușeasca, alții că el. Nu știu să zic pe gustul cui eram, cert este ca eram nelipsit la toate receptiile lor unde trebuia să cânt obligatoriu și întotdeauna două piese: ‘Radu mamii și ‘La casuța cu pridvor, preferatele lui Ceaușescu. Le știa și versurile.', rememora Benone într-o emisiune TV.

„Mă punea să i le tot repet, că, la un moment dat, mi se acrise de piesele acestea. El era ca hipnotizat când i le cântam. Am fost atent să nu greşesc sau să încurc versurile că, poate, acum, eram pa-pa (râde). La un moment dat, cu trei zile înainte de ziua de naştere a lui Ceauşescu, am primit un ordin 'de sus' să fac o piesă în care să îl laud pe tovarăşul conducător.

Şi, ştii cum era pe atunci, nu aveai voie să refuzi vreo sarcină de sus, că o încurcai. Am încropit repede un cântec şi l-am cântat în faţa cuplului Ceauşescu. După ce am terminat, o văd parcă şi acum, tovarăşa Elena Ceauşescu îmi spunea, aplaudând cu vârful degetelor: 'Bravo, dragă, bravo!'.

Finalul cântecului era aşa: 'Fiu iubit din Scorniceşti/La mulţi ani, să ne trăieşti!'. E tot ce mai ţin minte din acel cântec pe care l-am uitat de cum am ieşit de la familia Ceauşescu. Şi, ca să ne facă şi mai de mirul lumii, ne-a trimis imediat cu maşina la televiziune să-l cânt în faţa poporului. Bine, acolo puteam să mai greşesc, că se tăia la montaj. Dacă în loc de 'La mulţi ani, să ne trăieşti' ziceam 'La mulţi ani, să o mierleşti'? Era râsul lumii!', povestea nea Beni acum ceva timp.

Citește și: 15 lucruri pe care sigur nu le știai despre filmul Singur Acasă

Citește și: Cine crede Adela Popescu că este Păunul de la Masked Singer:„E preocupat de cum arată’

Citește și: Cum a fost prima întâlnire a lui Mario Fresh cu părinții Alexiei Eram:„Mi-a fost frică de…’

„Și pentru că tot eram atat de agreat, cand mergeam în deplasare profitam și eu și mă aprovizionam de la Consiliul Judetean. Țin minte că într-un an a fost criză de ceapa, nu se găsea, nu se facuse, nu mai stiu. Ei bine, eu aveam. Imi adusesem din tara, de la presedintele unui Consiliu Judetean care mi-a dat ceapa cat pentru un an.

Asa mi-am procurat si televizorul color si frigiderul. Aveam nevoie, sunam la partid si se rezolva. Si ei aveau nevoie de mine sa vin sa cant sau sa compun melodii ‘preamaritului conducator’', mai povestea Benone Sinulescu în trecut.

Benone Sinulescu a fost certat de Nicolae Ceaușescu după o petrecere

Nicolae Ceaușescu iubea și romanțele, iar Irina Loghin a povestit, în trecut, un episod inedit în care însuşi președintele a intrat în culise şi i-a reproşat colegului ei, Benone Sinulescu, că a uitat o strofă a unei piese.

'Lui îi plăceau romanţele. A cântat odată Benone Sinulescu şi, după ce a ieşit din scenă, a venit Ceauşescu în cabina unde stăteam noi şi i-a spus . Benone a zis:da, o ştiu, dar am zis să nu lungesc'. La care Ceaușescu a răspuns, supărat. 'Melodia trebuie cântată aşa cum este ea, are o continuare, o legătură' a povestit artista.

Cui a rămas averea lui Benone Sinulescu

Și Benone și soția și-au dorit enorm să aibă copii. Dar nu a fost să fie, pentru că jumătatea lui Benone Sinulescu a pierdut mai multe sarcini. Pe de altă parte însă, artistul cel mai plin de viață din România a avut multe de tras de-a lungul vremii, pentru că multe femei au pretins că au copii cu el, însă Benone a dezmințit totul.

Astfel, pentru că nu au copii, în 2014, Benone Sinulescu și soția au făcut o convenție. Cine trece primul la cele veșnice îi va lăsa averea celuilalt. Și tot atunci acesta și-a făcut și testamentul. Toată munca de-o viață a rămas doamnei sale, iar când aceasta nu va mai fi, cei care vor moșteni vor fi nepoții.

 „Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei… Şi drepturile de autor, casele din Bucureşti, Buzău şi de lângă Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers… Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor.

În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat. Am preferat să fie ceva gândit din vreme. Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari', a declarat atunci artistul.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter