Bogdan Ioan - viața de după "Vocea României". Ce relație are cu Smiley la patru luni de la terminarea concursului / Exclusiv

Publicat pe

În doar trei secunde, a întors patru scaune, la audițiile pe nevăzute de la „Vocea României, fiind primul concurent căruia jurații i-au cerut vreodată un bis. A fost aplaudat și, în egală măsură, contestat, însă talentul său este indubitabil. Cine este arhitectul și, mai nou, artistul Bogdan Ioan ne povestește chiar cel prin intermediul căruia vocea lui Michael Jackson a răsunat din nou…

 

Bogdan, te-ai gândit vreo clipă, înainte de blindurile de la Vocea României', că interpretarea ta va avea un asemenea impact?

Înainte de audiții, îmi doream să se în­toarcă măcar un scaun. Fără nicio falsă modestie, nu mă așteptam la așa ceva. Am încercat să uit că este o competiție și mi-am propus ca, în momentul acela, să fiu conectat la mesajul piesei și să încerc să transmit emoție. Ce a urmat a fost un vis.

La doar 26 de ani, fără pic de experiență, ai devenit faimos pe plan național, dar și internațional în… 3 minute. YouTube-ul a fost practic „inundat de prestația ta cu „Earth Song. Te-a speriat celebri­tatea asta venită peste noapte? Ai simțit vreo clipă că nu ești pregătit?

Clar nu eram pregătit pentru așa ceva. Nu pot spune că m-a speriat această situație, dar a fost o experiență nouă pentru mine. În momentul în care a apărut audiția la TV, știu că telefonul s-a blocat de la câte mesaje am primit și încercam să le răs­pund tuturor, dar nu reușeam. Am stat, totuși, o noapte și o zi pentru a răspunde. Chiar îmi place să stau de vorbă cu oame­nii. Din păcate, am mai puțin timp acum pentru a comunica cu ei în privat, dar în­cerc să fac asta când îmi permite timpul.

A fost pentru prima oară în istoria concursului când jurații au cerut un bis și cei mai mulți au avut încă de atunci impresia că tu vei fi cel care va câștiga „Vocea. Ceea ce s-a și întâmplat. Te-ai văzut câștigător al show-ului?

În momentul acela, când Smiley a cerut bis, m-am blocat. Simțeam cum îmi tre­mură corpul de emoție. Am mai spus-o, nu mă așteptam să câștig, chiar și după succesul audiției. Știam că sunt multe voci bune în show și nu știam dacă publicul va fi lângă mine și în următoarele etape. E o competiție frumoasă, dar și epuizantă.

Numărul de aprilie al revistei VIVA! poate fi găsit la toate punctele de difuzare a presei.

Numărul de aprilie al revistei VIVA! poate fi găsit la toate punctele de difuzare a presei.

„Eu sunt genul de om care nu se uită la ce zic alții”

Au existat și voci care ți-au contestat talentul și au spus că, dacă nu îl imi­tai pe Michael Jackson, n-ai fi avut nicio șansă. Ce replică le dai acum?

Acesta este timbrul meu vocal, care sea­mănă cu cel al lui Michael, dar nu este identic. Până la urmă, este un show în care se cântă coveruri. Fiecare are un timbru care seamănă mai mult sau mai puțin cu cel al unui artist cunoscut. Am cântat și altceva pe lângă Michael Jackson și, până la urmă, am fost votat de un pu­blic și vreau să le mulțumesc iar pentru susținere! Eu sunt genul de om care nu se uită la ce zic alții. Dacă eu mă simt bine făcând ceva, o să continui să fac lu­crul acela până voi muri. În schimb, țin cont de anumite păreri care consider că mă pot ajuta în evoluția mea. Și ca să îți răspund mai exact la întrebare, celor care m-au criticat le doresc multă sănătate, și nu sunt ironic.

Cum a evoluat cariera ta în dome­niul muzical după ce ai câștigat? Spuneai ceva despre niște piese proprii, despre un canal de You-Tube… Ce surprize ne pregătești?

În momentul de față, am un canal de YouTube, unde voi încerca să postez cât mai des diverse coveruri, dar într-o ma­nieră personală, cu multe surprize. Cu siguranță voi scoate și o piesă proprie, nu știu când, dar lucrez la asta. Cel mai im­portant proiect pe care sper să reușesc să îl realizez este un tribut Michael Jackson, pe care aș vrea să îl organizez în ziua când se împlinesc 10 ani de la moartea lui. Este în primul rând un proiect de suflet și sper să reușesc să îl realizez și să vină cât mai mul­tă lume. După experiența de la „Vocea României, pot spune că mi s-a schimbat un pic viața. Am început să fiu contactat pentru diverse evenimente și mă bucur foarte mult că acum am ocazia să fac ce îmi place cel mai mult, muzică, mai exact.

Premiul câștigat l-ai folosit pentru a-ți finanța cariera sau aveai deja alte planuri cu banii?

O parte din premiu va fi investită în pre­gătirea mea, pentru a deveni mai bun, iar cu restul de bani aș vrea să-mi cumpăr un apartament.

Care este acum relația ta cu Smi­ley? Fostul tău mentor te susține în continuare?

Relația mea cu Smiley este una foarte bună. Mă bucur că am avut ocazia să îl cunosc și să lucrez cu el. Am rămas într-o relație de prietenie și cu siguranță va fi lângă mine când voi avea nevoie.

Cu ceilalți concurenți mai ții legătu­ra? De care dintre ei te-ai simțit cel mai atașat pe parcursul concursului?

În ultima perioadă, nu prea am mai avut timp să vorbesc cu ei, dar mai vorbim când ne permite timpul, ne mai scriem. Echipa Smiley a fost foarte unită. Am cunoscut niște oameni frumoși la „Vocea României și nu numai la noi în echipă. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au luat parte la această emisiune și celor care nu se vedeau la TV, dar care mun­ceau de dimineața până seara, astfel încât să avem toate condițiile și să nu ne lipseas­că nimic.

„Mă recunoaște lumea pe stradă, în me­trou, peste tot”

Bănuiesc că pe stradă încă ești stri­gat „Michael Jackson… În ce mă­sură ți-a schimbat viața notorieta­tea proaspăt câștigată? Cred că ai deja un fan club și că domnișoarele îți cer autografe.

Mă recunoaște lumea pe stradă, în me­trou, peste tot. Este foarte frumos senti­mentul. Mă bucur că oamenii mă susțin, și asta mă ambiționează și mai tare să reușesc în acest domeniu. Îmi place să fac poze cu ei, să vorbim și chiar vreau să le zic pe această cale să nu le fie rușine să mă întrebe dacă vreau să fac o poză. Am și astfel de exemple, când erau anumiți copii care voiau să facă o poză, dar nu îndrăzneau să mă în­trebe și au insistat părinții. Pe mine chiar mă bucură acest lucru.

 

Ce se vede Bogdan în viitorul apro­piat? Un arhitect reputat sau un ar­tist de succes?

În viitor îl văd pe arhitectul Bogdan Ioan, care și-a îndeplinit visul de a cânta pe ma­rile scene ale lumii. Doamne ajută!

Interviul integral integral îl găsiți în numărul de luna aprilie al revistei VIVA!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter