Kate Middleton naște al treilea copil. Care este protocolul în astfel de situații

Publicat pe

Luni dimineață, Palatul Kensington anunța oficial că Ducesa de Cambridge a intrat în travaliu. Kate Middeton naște cel de-al treilea copil al ei și  al Prințului William. Dincolo de organizarea autorităților britanice pentru acest mare eveniment regal, există și o serie de reguli care țin strict de protocol și care sunt respectate. 

Astfe, Kate se află pe toată durata travaliului în grija obstetricianului Guy Thorpe-Beeston și a ginecologului reginei, Alan Farthing – ambii fiind prezenți și la cele două nașteri anterioare: cea a Prințului George și a Prințesei Charlotte.

De asemenea, Kate va fi asistată la naștere, care, cel mai probabil va fi naturală, de mai multe moașe, în timp ce medicii – obstetricieni, chirurgi, ginecologi și neonatologi vor aștepta într-o altă aripă a spitalului, pentru a interveni în caz de urgență.

Pentru celelalte două nașteri ale lui Kate au fost mobilizate echipe de 23 de medici de top.

Care este protocolul la naștere în familia regală britanică

Tradiția regală britanică prevede ca bărbații să evite să participe la nașterea bebelușilor din familia lor, așa că este foarte probabil ca Prinșul Wiiliam să lipsească și de această dată.

De asemenea, este foarte puțin probabil ca Ducele de Cambridge să fie prima persoană care să afle că i s-a născut cel de-al treilea copil. Tot tradiția spune că vestea trebuie să ajungă în primul rând la urechile reginei. Urmează apoi alți membri ai familiei regale și apoi familia Middleton. Abia după vestea va fi transmisă presei, de către departamentul de comunicare al Palatului Buckingham, printr-un comunicat de presă în care vor fi menționate sexul copilului, greutatea la naștere și ora exactă a nașterii.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter