Reacția lui Cătălin Moroșanu după ce tânărul care a mers călare la maternitate a vândut casa primită gratis: "Nu s-a dus nici la muncă"

Publicat pe

Cătălin Moroșanu a reacționat după ce în spațiul public au apărut informații că Sergiu, tânărul care a emoționat pe toată lumea anul trecut, când în pandemie a sfidat restricțiile și, de dragul soției sale care născuse, a mers călare la maternitate, a vândut casa primită de la el.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Imediat ce la TV au apărut imagini cu Sergiu, un proaspăt tătic care a înfruntat toate restricțiile pentru a merge la soția lui la maternitate, Cătălin Moroșanu s-a implicat în povestea lui. Impresionat de condițiile îngrozitoare în care trăia cu familia lui, luptătorul K1 a strâns bani și i-a ridicat acestuia o casă. Numai că Sergiu nu doar că a refuzat un loc de muncă pe care i l-a propus Moroșanu, dar a și vândut casa de la el și și-a luat în schimb o mașină de lux.

Reacția lui Cătălin Moroșanu după ce tânărul care a mers călare la maternitate a vândut casa primită gratis:  "Nu s-a dus nici la muncă"Reacția lui Cătălin Moroșanu după ce tânărul care a mers călare la maternitate a vândut casa primită gratis:  "Nu s-a dus nici la muncă"

Aflat în Republica Dominicană, unde este concurent la Survivor, Cătălin Moroșanu a avut un prim punct de vedere vizavi de această situație care a revoltat opinia publică.

„Am primit foarte multe mesaje pe pagină legate de situația lui Sergiu, călărețul pe care Cătălin l-a ajutat să își clădească un viitor. Așa cum știți, de aproape 4 luni, Cătălin este plecat la Survivor și nu are acces la telefon sau internet, astfel că nu știe despre situația apărută în tot acest timp.

Noi, echipa lui, vom încerca să explicăm pe cât se poate situația. În urmă cu fix un an, prin eforturile voastre și ale lui Cătălin, am reușit să îi mutăm în casă nouă pe Sergiu și familia lui. O casă mobilată complet, care avea acces la toate utilitățile, la care se adaugă haine primite de la oameni cu suflet din întreaga țară.

Imediat după, casa a fost pusă pe numele lui Sergiu cu mențiunea că nu poate fi vândută în următorii cinci ani. De asemenea, în contul lui Sergiu au rămas 27.900 de lei, bani care să-l ajute să înceapă o viață nouă. În special să creeze un viitor pentru cei 3 copii mici. 

Deși era lockdown, Cătălin a făcut toate eforturile necesare pentru ca familia Ciobotariu să beneficieze de condițiile unei vieți normale. Timp de aproape două luni s-a implicat total în acest caz pentru ca toate lucrurile să fie puse la punct.

Citește și: Cătălin Moroșanu se oferă să îl ajute pe tânărul din Iași, care a venit călare la maternitate: „O poveste care trebuie să ne fie exemplu în aceste zile. Nu banii sunt totul în viață'

Citește și: Drama lui Bogdan Mocanu. De ce plânge de trei ori pe an, în aceleași zile

Citește și: Cum se înțelege Iuliana Marciuc cu fiul ei adolescent și cu fiica lui Adrian Enache:„Cu Diana am o relație…/ EXCLUSIV

Ulterior, a căutat să îi ofere un loc de muncă decent lui Sergiu, deși era complicat deoarece acesta nu avea școală. Pentru că a cerut un răgaz pentru a-și aranja noua casă, în toamnă au apărut primele probleme când Sergiu nu s-a mai prezentat la niciunul dintre angajatorii cu care Cătălin discutase pentru locul de muncă.

Asta după ce confirmase, iar ulterior și-a închis telefonul. Au urmat tot felul de scuze și explicații, iar cazul s-a repetat. Ba chiar i-a transmis lui Cătălin că ar avea nevoie de o altă casă, mai aproape de ghetourile unde trăise până atunci. Evident, a fost refuzat. 

Ulterior, Cătălin a avut o perioadă aglomerată din punct de vedere personal, iar pe 1 ianuarie a plecat în Republica Dominicană pentru Survivor, acolo unde se află și în acest moment.

Nu a știut și nici nu știe despre situația din prezent, așa cum nu știm nici noi exact ceea ce s-a întâmplat cu adevărat, însă suntem la fel de șocați și dezamăgiți de faptul că Sergiu a ales să trateze așa o faptă bună. Suntem dezamăgiți deoarece pune în pericol viitorul a 3 copii.

3 suflete care puteau să beneficieze de o viață normală și educație pentru a nu trece prin aceleași greutăți ca părinții lor. Dacă este o greșeală că ne-am implicat cu toții pentru a oferi o șansă la o viață mai bună? Cu siguranță, nu.

Suntem cu sufletul împăcat în fața lui Dumnezeu că am vrut să facem un bine. Totodată, este o învățătură de minte. Nu ne vom opri din fapte bune, dar vom merge pe premiza «dă-i omului un pește și va avea de mâncare o zi. Învață-l să pescuiască și va avea de mâncare toată viața».

În momentul în care se întoarce Cătălin, vom începe campanii de conștientizare, educare și specializare pentru tineri proveniți din medii defavorizate pentru ca aceștia să se integreze în societate. Vă mulțumim tuturor!', este mesajul care apare pe pagina de Facebook a lui Cătălin Moroșanu.

Cine locuiește acum în casa primită din donații

Paradoxal, în contractul semnat de Ciobotariu există o clauză care îl obligă să nu înstrăineze imobilul în următorii 5 ani. Totuși, vecinii lui Sergiu Ciobotariu susțin că, deși s-a întors în ghetou, acesta conduce un bolid de lux de câteva luni deja.

„Am auzit în sat că l-a prins poliția la volan. Avea la un moment dat un Golf în curte, iar mai apoi am văzut un Range Rover. Nu mai este chiar același Sergiu’, spunea un vecin de-al tânărului, citat de Spynews.

Vecinii lui Sergiu Ciobotariu susțin că în casa unde acesta a locuit cu familia sunt în momentul de față niște interlopi. Se pare că locuința ar fi fost vândută de luni bune, deoarece proprietarul ei nu a mai fost văzut acolo.

„A fost vândută casa, nu mai stă Sergiu aici. Am înțeles că ar fi vorba despre niște interlopi care s-au mutat aici. Nu știm prea multe, pentru că evităm să interacționăm cu ei. Înainte să plece de aici, Sergiu dădea petreceri, era plină curtea… În fine, nici nu vreau să-mi aduc aminte’, a spus un locuitor din zonă, citat de Spynews.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter