Ce culoare nu poartă niciodată Regina Elisabeta a II-a. Motivul pare ciudat, dar are o explicație!

Publicat pe
Regina Elisabeta a II-a este faimoasă pentru stilul ei vestimentar și mai ales pentru faptul că, la 93 de ani, nu se ferește să poarte roz, portocaliu sau galben, însă este o culoare de care suverana Marii Britanii se ferește cu predilecție… Iată care este motivul!
Regina Elisabeta a II-a este un trend setter și un style icon, alegerile sale vestimentare fiind faimoase. Dat fiind însă că, probabil, este cea mai fotografiată femeie din lume, e clar că suverana Marii Britanii dispune nu numai de o garderobă impresionantă, ci și de ajutor stilistic. Dacă ne gândim doar la faptul că Elisabeta a II-a are până și umbrelele asortate la ținută – si în anglia plouă mult! -, imaginea este completă.
Fiecare apariție a Reginei Elisabeta a II-a e un spectacol, dat fiind că suverana adoră să îmbrace outfituri de culoare bleu, portocaliu, galben, lime sau roz (se spune că rozul este culoarea ei preferată), dar, după câte se pare, pasiunea suveranei pentru culorile aprinse nu e doar așa, pentru spectacol. Totul are un rost, iar asta ne ajută să înțelegem de ce Regina evită cu predilecție o culoare, pe care nu o poartă niciodată – este vorba despre bej. Și asta nu pentru că ar avea ceva împotriva anostei culori, chiar dacă uneori o ținută bej poate fi salvatoare, ci din motive de… securitate!

Regina poartă culori aprinse pentru a fi depistată mai repede în mulțime

Ținutele foarte colorate ale Elisabetei a II-a au legătură, în primul rând, cu strategia instrumentată de forțele de ordine care asigură paza și protecția suveranei – pe scurt, aceasta se imbracă în culori aprinse mai ales pentru a putea fi reperată imediat atunci când misiunile oficiale presupun contactul cu mulțimea. Acest lucru este crucial din motive de securitate – astfel, bodyguarzii ei o pot repera imediat printre oameni și pot interveni dacă este necesar. Pe scurt, Regina nu poartă culori neutre pentru a nu fi „pierdută” de către oamenii săi. Sali Hughes, jurnalistă și autoare regală, a povestit în cartea sa, Our Rainbow Queen, că outfiturile Reginei sunt alese cu multă grijă:
„Nu va participa niciodată la un eveniment pe iarbă, cum ar fi o cursă de cai sau un garden party, îmbrăcată în verde-camuflaj. Dar va purta verde cu plăcere pentru a ieși în evidență acolo unde este nevoie”. De altfel, aceasta a mai menționat că, atunci când merge în vizite de stat, Regina alege pentru ținutele sale culori care au legătură emoțională cu țara pe care o vizitează – de exemplu, în Australia a purtat galben-auriu, una dintre culorile naționale.

Elisabeta a II-a poartă culori neutre doar în vacanță

Există totuși o excepție în privința culorilor neutre, ca bej, kaki și verde oliv – Regina le poartă atunci când se află în vacanță la Balmoral și la Sandringham, pentru că, atunci când nu este în misiune oficială, suverana Marii Britanii este extrem de modestă și preferă anonimatul (îmbrăcată în tweed și cu basma pe cap, Elisabeta a II-a nu a fost recunoscută de niște turiști americani, care au întrebat-o dacă o cunoaște pe Regină!). De altfel, chiar ea mărturisea cu umor, într-un interviu pentru BBC: „Nici măcar nu pot să port bej, pentru că nimeni nu va ști cine sunt”.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter