Ce mai face Beatrice Rancea după ce a fost jurat la

A fost jurat la Dansez pentru tine, iar opiniile ei cântăreau greu. De câțiva ani însă, Beatrice Rancea nu mai este sub „lumina reflectoarelor”, dar nu a părăsit scena. Iată ce face acum regizoarea și coregrafa Beatrice Rancea!

Beatrice Rancea (57), fostă Bleonț, era prea puțin cunoscută publicului în momentul în care a apărut pentru prima dată în postura de jurat, la emisiunea Dansez pentru tine, de la PRO TV, show care, la vremea respectivă, avea audiențe-record. Serioasă, îmbrăcată permanent în negru și cu un limbaj mimico-gestual greu de descifrat, părând că nu vrea să-și arate nicio clipă emoțiile, Beatrice Rancea și-a făcut însă repede loc în inima telespectatorilor, care, în cele din urmă, i-au simțit bunătatea și omenia din spatele aparențelor… Calități pe care apropiații i le cunosc, pentru că puțini oameni se mută la casă pentru a le oferi un adăpost animăluțelor abandonate (cândva, aceasta a reușit să adune un număr-record – 32 de maidanezi).

Beatrice Rancea s-a mutat la Iași cu tot cu cei 17 câini adoptați

Acum, după ce a fost o perioadă director interimar la Opera din București, Beatrice Rancea s-a întors la conducerea Operei din Iași, unde este manager general. De când a preluat frâiele operei moldave, pe care a și renovat-o, coregrafa și regizoarea Beatrice Rancea spune că și-ar dori să rămână acolo. S-a mutat acolo din 2011 și Iașiul este pentru ea a doua casă. La fel și pentru sufletele nevinovate, pe care le-a luat cu ea…

„Aici mi-am închiriat o casă mare la periferia oraşului, pe care am renovat-o şi am amenajat-o special pentru a face loc şi celor 17 câini pe care i-am adus cu mine de la Bucureşti. I-am adus cu o maşină pe care am închiriat-o special. Câinii pe care îi am sunt toţi maidanezi. I-am scăpat din mâinile hingherilor sau i-am luat chiar din adăposturi. Am mai păstrat la Bucureşti doar cinci câini, dintre care doi pui, pe care i-am cules recent de pe stradă”, spunea Beatrice Rancea într-un interviu pentru Libertatea.

Regizoarea preferă să le fie colegă subalternilor săi

Chiar dacă, în urma uni accident suferit pe scenă, Beatrice Rancea nu a mai putut performa la nivelul performanței autoimpuse, coregrafa a ales regia, în timp montând peste 40 de producții de teatru în țară și în stărinătate. Și cum este unul dintre puținii manageri de operă care au fost cândva și pe scenă, regizoarea spune că își iubește artiștii și că atitudinea ei față de angajați nu este una gen șef-subaltern, ci de colegialitate. Cât despre momentele de relaxare, Beatrice Rancea își împarte timpul între ființele cele mai dragi ei. Iată cum arată momentul ei de liniște, după cum a declarat pentru insociety.ro:
„Atunci când ajung acasă și stau cu cățeii, când ajung la București. Îmi doresc să stau acasă, îmi place să gătesc, să îmi petrec timpul cu soțul meu, să o văd pe mama care oricum are de acum diferite căderi din cauza vârstei, tot spune că o să pățească ceva și nu voi fi acolo. Să ascult muzică, să citesc, să gândesc spectacole…”.

Foto: Facebook

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro